söndag 29 augusti 2010

EXTRA! Bengals säger upp Bryant!

Bengals säger upp WR Antonio Bryant. Detta blev officiellt bara för några minuter sedan. Förmodligen en av Bengals största bottennapp i sillyhistorien. Man signade Bryant på kontrakt värt cirka $30 miljoner tidigare denna offseason. Sedan plockade man in T.O. och Bryant hade inte längre någon plats i laget. Måste kännas som en riktig kniv i ryggen för Bryant.

Man har dessutom släppt longsnapper Windt och skadade rookien Gibril Wilson. Man måste dock releasa ytterliggare två spelare innan tisdag då alla trupper får bestå av max 75 man.

lördag 28 augusti 2010

Vill ha svar från mästarna och fick det

PRESEASON WEEK 3
NEW ORLEANS SAINTS - SAN DIEGO CHARGERS
36 - 21

Chris Ivory var odraftad när Saints plockade upp honom, motståndarlagen skrattade och de egna fansen kliade sig nervöst i huvudet och funderade på vad fan man höll på med. Men igår gav Ivory kritikerna svar på tal, han blev både bäste rusher och reciever i gårdagen match mot Chargers. Han visade verkligen att han ville det här, att han hör hemma i NFL och Saints har i Ivory en riktigt intressant RB. Rookie gick för drygt 50 yards på sin elva carries med den längsta på drygt 16 yards om jag minns rätt. Hans enda mottagning var kvällens längsta då han sprang förbi försvare som om de var statyer och in för en TD. Så här dagen efter jämförs han med Pierre Thomas. Trots sina tunga år i college så verkar det uppenbart att han klarar cuten till laget.

Tänkte att det här skulle vara en intressant match när jag igår satte mig med min chipspåse för att uggla lite. Jag vill ha svar. Hur bra är mästarna, finns det någon hunger kvar? Är Brees lika bra i år? Kan man utmana om titeln även denna säsong? Sen vill jag givetvis också veta hur pass bra Oaklands divisionsrival, tillika storfavorit i divisionen, San Diego Chargers egentligen var. Kan något lag utmana dom i divisionstiteln i år?

Jag fick svar på det mesta. Drew Brees var fenomenal och satte ribban högt direkt. Han gick 18 för 27, 240 passing yards och två TDs. Han såg säker ut för det mesta men några enkla misstag begicks, misstag han inte kommer att göra i skarpt läge.

Saints var bäst i ligan i offence ifjol och året för det och gick igår för totalt 552 yards. Rent offensivt ser det minst lika bra ut som ifjol.

Defensiven däremot. Man hade stora problem med Chargers startformation som ställde upp i första halvlek. På 12 plays gick han man med två touchdowns, däribland en monsterdrive på 86 yards som avslutades med en 6 yards run in över mållinjen av Jacob Hester. Man blir nog ohotade i AFCs västra division även i år...

Även Philip Rivers gjorde inte heller han en dålig match.

I natt får vi se om Raiders tar tredje raka vinsten då man möter Niners hemma på Oakland Coliseum. Spännande.

onsdag 25 augusti 2010

Böter för 85

NFL-stjärnan om straffet: ”Ni tog just två avbetalningar på min nya Bugatti”

Chad Ochocinco uppdaterade sin status på Twitter när han spelade en försäsongsmatch med NFL-laget Cincinnati Bengals.

Det visade sig bli en dyrbar händelse.

NFL tvingar Ochocinco att betala 25 000 dollar, motsvarande cirka 190 000 kronor i böter för uppdateringen.

Ligans regler säger att spelare är förbjudna att använda elektroniska enheter och nyttja sociala medier från 90 minuter före avspark till alla presskonferenser är avklarade efter matchslut.

Regler som Ochocinco tydligt bröt mot när han efter en spelsekvens i träningsmatchen mot Philadelphia Eagles plockade upp sin telefon och skrev ett Twitter-inlägg i stil med: ”Jag är så trött på att bli tacklad på det sättet, det är ju för fan bara försäsong. En dag kommer jag att flyga upp och börja svinga...”

Tog Ochocincos bilpengar

På tsidagen kommenterade Ochocinco ligans bestraffning – givetvis via Twitter:

– Kära NFL, jag ber om ursäkt för att jag twittrade under matchen. Det kommer inte att hända igen, men ni tog just två avbetalningar på min nya Bugatti...

Redan i juli 2009 gick Ochocinco ut offentligt och förklarade att han skulle börja använda Twitter under matcherna. Ligan gick genast in och förbjöd detta, något som Bengals wide receiver tydligen valde att strunta i...


KÄLLA: Aftonbladet/TT

söndag 22 augusti 2010

Spelare dumpar fru, gifter sig med stalker

Enligt hemsidan Media Take Out så har Chiefs WR Chris Chambers gift sig med sin stalker!

Vet inte om ni riktigt haft koll på det här men ifjol stalkade en kvinna vid namn Stacy Saunders Chris Chambers och trakasserade dennes fru och övriga familjemedlemmar. Chambers utförade en restraining order. Det gick rykten om att Stacy Saunders hade ringt till Chargers träningsanläggning och sagt nedsättande saker om Chris Chambers. Chargers släppte Chambers i november och angav hans personliga situation som skäl. Chief plockade senare upp honom.

Chambers och hans fru skiljde sig och bara tre dagar efter att skilsmässan gått igenom gifte sig Chris Chambers sig på nytt, denna gång med just Stacy Saunders. Overklig historia egentligen.

lördag 21 augusti 2010

Draftbetyg - sammanställning

Det tog några dagar, men nu har jag gett mina tankar kring draften och kring varje lag. Oakland Raiders gjorde uppenbarligen bäst ifrån sig sen har vi några lag som också gjorde en grym draft. Niners och Seahawks till exempel. Skriver ner betygen här och för att komma till inlägget och läsa om laget är det bara att trycka på lagnamnet. Hoppas det har varit trevlig läsning.


Betyg 6+ av 6 möjliga.
Oakland Raiders

Betyg 6 av 6
Carolina Panthers
San Francisco 49ers
Seattle Seahawks

Betyg 5 av 6
Arizona Cardinals
Miami Dolphins
Tampa Bay Buccaneers

Betyg 4.5 av 6
Cleveland Browns
New England Patriots

Betyg 4 av 6
Atlanta Falcons
Baltimore Ravens
Denver Broncos
Minnesota Vikings
New York Giants
New York Jets
Philadephia Eagles
Pittsburgh Steelers
St. Louis Rams

Betyg 3.5 av 6
Dallas Cowboys
Detroit Lions
Cincinnati Bengals
Indianapolis Colts
Kansas City Chiefs
Tennessee Titans

Betyg 3 av 6
Buffalo Bills
Chicago Bears
Green Bay Packers
Houston Texans
San Diego Chargers
Washington Redskins

Betyg 2.5 av 6
New Orleans Saints

Betyg 2 av 6
Jacksonville Jaguars

Länk till denna lista kommer att läggas till höger här på bloggen så att ni kan klicka er vidare och se om mina spådomar fallit in under den kommande säsongen.

Draftbetyg (NFC South)

Atlanta Falcons
Draften för Falcons gick ut på att fylla ut de luckor som behövdes, detta gjorde man med bland andra OLBn Sean Weatherspoon. Den kanske mest kompletta LBn i draften. Kan allt en OLB behöver kunna. Nu gäller det bara att plocka fram det i de stora matcherna också.
För att bulka upp defensiven draftade man bland annat DT Corey Peters (83 totalt). Alabamas guard Mike Johnson är en fysiskt stark run blocker som ger Falcons den bredd de behöver på den positionen. Johnson startade 41 raka matcher i Alabama och slog skolrekord i antalspelade matcher(54).
Man måste också komma ihåg att man gav bort ett andrarundanval för Tony Gonzalez ifjol som passade oerhört bra tillsammans med Matt Ryan.
Oklahoma CB Dominique Franks kan ju spela fotboll men har en den fart och kvickhet som krävs för att överleva och bli framgångsrik i NFL? Jag är tveksam.
Betyg: 4/6

Carolina Panthers
OM det visar sig vara GM Marty Hurneys sista draft så kommer årets absolut gå till historiens som hans i särklass bästa. Hurney hade inget val i första rundan och försökte verkligen byta upp sig, särskilt med Rams så att han kunde plocka Notre Dames QB Jimmy Clausen. Den gubben gick inte. Lyckligtivs, för Panthers, så fanns fortfarande Clausen tillgänglig när man skulle välja som nummer 48 totalt. Clausen borde ge Matt Moore en rejäl match om startpositionen. Kombinationen Panthers härliga running game och Clausens pricksäkerhet på djupa bollar kommer att vara en fröjd för ögat i vinter.
Kommer ni ihåg att man ifjol bytte årets förstarundanval till 49ers för Everette Brown? Brown som hade 15 tacklingar och 2½ sacks 2009.
För att underlätta för Moore/Clausen fixade Panthers några lekkamrater i playmakerarna Armanti Edwards och LaFell. Edwards var QB i Appalachian State men är uppsatt som reciever men får väl trots allt ses som en outsider till QB-positionen. LaFell hade en tung seniorsäsong hos LSU och sprang dåligt på combinen, men hans stats säger ändå 175 receptions och 35 TDs...
OLB Eric Norwood var ett fynd i fjärde rundan och QB Tony Pike var ett intressant val. Det enda negativa jag kan hitta i Panthers draft var att man tradeade bort nästa års andrarundanval till Pats för att få ihop allt.
Betyg: 6/6

New Orleans Saints
OT Jamaal Brown som blir UFA 2011 var inte speciellt förtjust över valet av USCs Charles Brown i andra rundan. Brown stod som en spelare i första rundan i många mock drafts och var därför en spelare av värde för mästarna.
LSUs DT Al Woods fyller ut ett behov men har mycket som måste förbättras. Miamis TE Jimmy Graham har bara spelat en säsongs collegefotboll och är ett projekt utan dess like.
Lagets förstaval i år, CB Patrick Robinson, passar nog bra in i Saints sätt att spela defensiv. Han kan spela zonförsvar och sätta press från utsidan. Robinson ger Saints välbehövlig bredd och djup med tanke på hur mycket man gillar att blitza. Centern Mett Tennant breddar laget samtidigt som att QB Sean Canfield kan sätta press på en åldrande Mark Burnell.
Rätt dålig draft av Saints. Man tog det man behövde men det var inga spektakulära spelare precis...
Betyg: 2.5/6

Tampa Bay Buccaneers
Kanske att man hade velat ta Suh före Gerald McCoy men den tacklare från Oaklahoma kommer att slängas in i hetluften direkt, är en solklar starter, och kommer med energi och är en bra pass-rusher. Man följde upp detta sköna val med ytterliggare en DT i Brian Price, en bra "treteknikare" och gav därför upp chansen att plocka en bra reciever. Men samtidigt fick man en bra spelare på den positionen ändå i Arrelious Benn som 2009 var ett top10-pick, blev sen skadad och spelade i ett lag som underpresterade ifjol.
WR Mike Williams blev avstängd ifjol men var rankad i andra rundan, man fick honom för reapris i fjärde. Sen tror jag inte alls att Cody Grimm klarar av NFL men han har ett otroligt engagemang och tvingade till sig 8 fumbles ifjol.
Betyg: 5/6

Bengals vann och T.O. övertygade!

PRESEASON WEEK 2
CINCINNATI BENGALS - PHILADEPHIA EAGLES
22 - 9

Under försäsongens andra helg och fredagens enda match så möttes Bengals och Eagles i en het match. Det small på rejält för att vara en försäsongsmatch.

Terrell Owens var den som bidrog till Bengals startlags enda TD denna kväll då han tog emot ett 42-yards pass längs med sidlinjen. Gubben kanske har något kvar att ge ändå? I så fall kan fansen i Cinci se fram emot en rolig säsong. Eagles hängde inte alls med honom.

T.O. tog emot Palmers 42 yard pass och sprang utanför sidlinjen strax innan 5 yardslinjen. Owens hade tre mottagningar för drygt 70 yards efter halva matchen. T.O. är lagets bästa reciever just nu. Utan tvekan.

Eagles mål däremot var att få ut en TD genom sina starters, under preseasonpremiären mot Jags ledde Kolb ner Eagles vid två innehav, men man blev tvungna att nöja sig med field goals. Samma historia upprepade sig igår. Sex posseisions, två field goals. Detta trots att man lät orginal-OLen spela hela första halvlek och det gav inget ljus i tunneln. Kolb gick 11 för 17 och 120-nånting yards. Men värst av allt var att man inte kunde ta sig förbi ett defensiv fullt med oorganisation, hål och bänknötare. Bådar inte gott inför säsongen för Eagles.

Nu har jag här ovan avhandlat T.O.'s insats i matchen, men hur gick det för den andra divan i laget? Chad Ochocinco hade en väldigt smärtsam natt. Carson Palmer gick för två interceptions och båda var tilltänkta passningar till just 85. Båda gånger var det dessutom Chads fel, då han inte riktigt gjorde det han skulle. Om han ägnade mer tid åt spelsystem istället för twitter och mobilapps kanske det skulle gå bättre...

Det syntes att Palmer inte alls var nöjd med Ochocincos insats och gav denne en rejäl avhyvling efter den andra interceptionen.

Micheal Vick gick in i andra halvlek för Philly och hade en riktigt riktigt tung kväll:
http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/09000d5d819e7f59/Michael-Vick-highlights?module=HP_headlines

Skador på följande spelare: Eagles reciever Jeremy Maclin, axel, röntgenplåtarna negativa. Bengals safety Gibril Wilson skadade ligament i knäet och blir nog borta ett tag.

Insomniac

Oerhört intressant match skall strax kickas igång. Bengals, med T.O. och Ochocinco (och Antonio Bryant), tar emot Eagles med Kolb som starter.

Ligans mest spekatkulära och talangfulla lag mot ett lag som bygger långsiktigt. Ett lag som var aggressiva mot ett lag som kanske inte var lika aggressiva under off-season.

Ett lag som har krav på sig att gå till SB mot ett lag som kan ses som en outsider.

Spännande.

fredag 20 augusti 2010

Draftbetyg (NFC West)

Arizona Cardinals
Det fanns tankar kring att Cards skulle satsa på en QB denna draft men de släppte namn efter namn förbi sig och valde en QB först i femte rundan i John Skelton. Kan bli bra, kan gå åt helvete också. Måste erkänna att jag inte har så stor koll på Skelton annat än att han är stor som ett hus och har vunnit en massa priser under sina år i Fordham.
DT Dan Williams föll ner i knäet på Cards i första rundan och han är just den NT de behöver. Man tradade lite med Pats och tog Daryl Washington tidigt i andra rundan, Washington var länge ett alternativ för Jets redan i första rundan. Han hade en superb sista säsong på TCU och ska nog axla Dansbys roll. Mycket bra val som nummer 47!
O'Brian Schofield är bra när han är hel, vilket han inte är... Men även det ett bra val.
Betyg: 5/6

San Francisco 49ers
49ers satsade på att förstärka OLen före att plocka en QB, vilket innebär att man förmodligen kommer att starta med Alex Smith som måste upp några snäpp denna säsong. Anthony Davis som gick som nummer 11 totalt kommer förmodligen att gå in som starter på RT-positionen. En annan som också med största sannolikhet kommer att gå in som starter direkt är Mike Iupati som gick sex val efter Davis. Iupati är en grym run blocker med en bra streak. Dessa två herrar kommer att vara oerhört viktiga för 49ers både i år och i framtiden, främst för att ge Smith lite bättre skydd i fickan.
Den fria safetyn, Taylor Mays, antogs en gång i tiden vara ett topp-10 pick men halkade ner den här säsongen då han inte sökte upp de djupa bollarna nog bra och sumpade för många interceptionchanser. Men han kan ju både springa och tacklas och är oerhört motiverad. Ett bra val trots allt, 49ers gjorde ju bara bra val denna draft. Anthony Dixon kommer att passa bra i Niners, tror stenhårt på honom. LB Navorro Bowman var bra i Penn State men har haft lite off-field issues...
Betyg: 6/6

Seattle Seahawks
Pete Carroll gjorde en magnifik draft i år, nästan så att den går att mäta med Raiders. Seattle tog bara bra och nyttiga spelare under dessa tre dagar. Man har fått en bra playmaker i safetyn från Texas, Earl Thomas som scoutats fram av Gus Bradley. OT Russel Okung var den högst rankade tacklaren av många lag och fanns tillgänglig endast för att Redskins föredrar ett zone-blocking mönster i sitt spel och ville därför ha en mer fysisk stark tacklare (Trent Williams). Seahawks använde sitt tidiga pick i andra rundan till att skaffa sig Chargers QB Charlie Whitehurst. Men man behövde en reciever. Detta får man i Golden Tate som hade en makalös sista säsong i Notre Dame (93 mottagningar, 1500 yards och 15 TDs), detta för att sedan gå och spela center field i skolans baseboll-lag. Tate kommer att bli hur bra som helst.
Man tog också en chansning i Anthony McCoy som testades positivt för Marijuana. Dock så har coach Carroll tränat McCoy tidigare, så han om någon vet vad han får ut av denne.
Man försökte tradea till sig Marshawn Lynch men man fick nöja sig med ex-trojanen LenDale White(nu i Broncos) i en deal med Titans. White klarade dock inte cuten.
Betyg: 6/6

St. Louis Rams
Man var bara tvugna att plocka en QB. Passande nog så hade man ju pick nummer 1 och jättehypade QBn Sam Bradford gick först av alla 2010. Bradford ska nu bli den spelare som under i alla fall 6 år ska vara franchisens nya ansikte, ett ansikte som representerar förändring och nytänkande. 2008 års Heisman-vinnare har ett hyfsat jobb framför sig då han ska vara den som ska leda ligans sämsta lag upp ur skiten. Men är det någon som klarar det så är det kanske Bradford. Jag ser fram emot säsongen och vad han kan göra i denna annars ganska tuffa division med detta minst sagt mediokra lag.
Rodger Saffold (OT) är en spelare på en position som också var en nödvändighet för Rams. Saffold som har varit starter i tre år för Indiana.
Marty Gilyard, WR, är en explosiv reciever som kan dra isär försvar, förmodar att han även blir lagets kick returner.
DE George Selvie förlorade sin startplats i South Florida till Giants first round pick, Pierre-Paul, men hade en riktigt bra andrasäsong.
Penn States LB Josh Hull är ett bra val i sjunde rundan. Det måste ha varit runt 40 TEs tagna i årets draft och Rams plockade två av dessa i Michael Hoomanawanui och Fendi Onobun. En blocker och ett hot vertikalt.
Betyg: 4/6

Favre forsätter

Som sagt så fortsätter Brett Favre och ingen är väl förvånad?

"I owe it to Vikings to give it one more try", fucking bullshit. Är lagom less på att skriva inlägg om Favre. Nåja, får se om han kan ta hem den där ringen till gubbarna i Vikings, som egentligen borde spelat SB ifjol (då var det Favre som kastade bort NFC-titeln).

Draftbetyg (NFC East)

New York Giants
Giants ville väl egentligen ha Alabamas MLB Rolando McClain men man kan ha fått något likvärdigt i Phillip Dillard så sent som 115 totalt. Dillard var en stabil och pålitlig MLB i Nebraska och avslutade förra säsongen på bästa sätt. Däremot så tog Giants lite av en chansning när man plockade Jason Pierre-Paul i första rundan. Killen har ju utan tvekan fysiken men han har ingen större erfarenhet. NT Linval Joseph har haft problem med vikten (vägt uppemot 170 kilo), men trots det känns det som om han har en chans att slå sig in i startuppställningen. Safetyn Chad Jones spelade i LSU som tog hem mästerskapet ifjol och han har under bara händer och hans storlek. Man plockade även en punter då Jeff Feagels är 44 år och inne på sin 23e säsong.
Betyg: 4/6

Philadephia Eagles
Eagles gav upp väldigt mycket för att komma upp sig i första rundan för att roffa åt sig pass rushern Randon Graham, Graham som tokdominerade i Big Ten!
Andy Reid har lagt sitt hopp till att Nate Allen ska säkra upp lagets safety, men Allen kommer nog aldrig komma upp till Brian Dawkins status och prestationer. Han kommer att jämföras som "The McNabb-pick", mycket press på denna kille hans första säsong. Som pick nummer 122 chockade man hela världen genom att plocka QB Mike Kafka före till exempel Tony Pike och/eller Danny LeFevour. Visst, Kafka är en smart spelare man han har ingen arm så att säga. Man plockade dock klokare efter det i OLB Rick Sapp, Clay Harbor och reciever Riley Cooper.
Safetyn Kurt Coleman från sjunderundan är en playmaker och kommer att ta en plats.
Betyg: 4/6

Washington Redskins
Det enda sättet man kan se på deras draft är att de gav upp ett andrarundanval till förmån för McNabb (se Eagles). Shanahan själv är nog nöjd, han älskar McNabb...
Men man plockade ju lite annat också. OT Trent Williams är en given startspelare, passar in i Washingtons "zon-blocking run scheme". LB Perry Riley ger bredd till den positionen. Det man förlorade stort på denna draft och som även drar ner betyget är att man inte lyckades få ut mer för Jason Campbell i traden med Raiders (2011 4th round pick). Men det är ingenting vi i Raider Nation gråter floder över ;)
Betyg: 3/6

Dallas Cowboys
Med tanke på Roy Williams ojämnhet så ville väl Jerry Jones plocka en playmaker förutom Miles Austin. Valet föll på Dez Bryant efter det att man flyttat upp på billboarden. Bryant kommer att klä sig i Michel Irvins gamla nummer 88. Dez Bryant har haft stora problem utanför planen med bland annat avstängningar till följd, något som lär ha skrämt många lag. Men inte Dallas som kommer att bygga laget kring honom i framtiden.
Sean Lee var en eftertraktad spelare men Dallas tiggde till sig det picket av Eagles, problemet med Lee är att han är lite skadebenägen.
Akwasi Owusu-Ansah är en stor, välbyggd CB som kommer till Dallas direkt från skada.
Cowboys misslyckades med att fylla tomrummet i deras OL, man sätter istället hoppet till att antingen Rob Brewster eller Doug Freeska fylla det tomrum Flozell Adams lämnat på vänsterflanken.
Betyg: 3.5/6

tisdag 10 augusti 2010

Att han aldrig får vara frisk...

Oakland Raiders running back Darren McFadden kommer att missa den första preseasonmatchen mot Dallas Cowboys. Detta rapporterar ESPN på sin hemsida.

Det är en hamstringmuskel som gör att han inte kommer att kunna delta. Det var på lördagens första träning som skadan uppkom och han har inte deltagit i ett enda pass sedan dess. Han säger att han vill vara helt säker på att skadan är läkt innan han återvänder, så att inte helsa säsongen blir lidande.

McFadden har drabbat av diverse olika skador ända sedan han blev draftad som nummer 4 totalt 2008. Han har sprungit för drygt 900 yards på drygt 25 matcher.

Även följande spelare dras med skador eller andra åkommor och kommer inte att delta: Receivrarna Chaz Schilens, Jacoby Ford och Paul Hubbard, quarterbacksen Bruce Gradkowski och Charlie Frye, fullback Luke Lawton samt DE Jay Richardson.

Draftbetyg (NFC North)

Chicago Bears
Bears gjorde ändå hyfsat ifrån sig med tanke på att de inte valde förrän som nummer 75 totalt, då de plockade safetyn Major Wright. En riktigt bra spelare så sent in på draften. Ni som inte har koll på honom men har koll på 2000-talet kommer snabbt att se likheter mellan honom och och förra free safetyn i Bears, Mike Brown (för nuvarande free agent). Bears har haft 21 olika safties sedan Lovie Smith tog över befälet och allt hopp står nu till att Wright ska vara en kontinuerlig sådan. Corey Wooten hade stor chans till att gå tidig i årets draft men en knäoperation gjorde att han halkade ner på listan. Han kommer dock att bli en bra edge rusher för Bears.
Med tanke på hur begränsade Bears var i draften så gjorde man ju väl ifrån sig men GM Jerry Angelo gjorde ett stort misstag då han inte tradeade sig uppåt i listan för att plocka en OT av rang. Tänk på hur mycket Bears har lagt ner på trades denna off-season för att ta hem divisionen och vinna matcher (Peppers, Taylor tex) men man saknar tyngd där framme.
Dan LeFevour är en QB som har en smartness och kvickhet som kan göra honom till backup, kass arm dock. Där krävs förbättring.
Betyg: 3/6

Detroit Lions
GM Martin Mayhew fick lära sig allt han behövde under hans gamla chef Matt Millen och han lärde sig bli mer aggressiv och samtidigt välja kvalité. Lions ville ha RB Jahvid Best i andra rundan men blev rädda av någon anledning och tradeade sig till slutet av förstarundan. Där plockade man den komplimenterande runnern Kevin Smith.
DT Ndamukong Suh var topprankad i draften och gick som nummer 2 totalt enbart för att Rams var tvungna att plocka en QB. Jag tror så oerhört mycket på Suh att det är synd att han hamnade i Lions. Tänk vad han kunnat uträtta i ett lag som på allvar slåss om slutspelsplats.
CB Amari Spievey bara måste producera i Lions! Miamis OT Jason Fox kommer att ges alla möjligheter att slå sig in i lineupen. Nate Burleson var ett tillägg av kvalité under offseason men han lär nog inte ha några större problem att slå ut Tim Toone (sist vald i draften). Oerhört höga krav på många av dessa unga spelare under deras första år!
Betyg: 3.5/6

Green Bay Packers
Man hade tur att Bryan Balunga fortfarande fanns kvar då man väl fick välja i första rundan. Mycket talar för att Balunga kan komma att starta sin karriär i Packers som RT.
Georgia Techs safety Morgan Burnett ger lite bred till Packers safetysquad där Atari Bigby har stora skadebekymmer.
Mike Neal är otroligt stark och har spenderat 5 år på Purdue där hans började som defensive end men avslutade som defensive tackle. Hans första stora kärlek var faktiskt basket men han kommer nu att spela end i Packers 3-4 defensiv. Han hade 26 tackles for loss och 13 sacks i Purdue. DE bästa nyheterna för Packers måste dock vara att alla deras tre första picks är mönstermedborgare utan större skadehistorik. TE Andrew Quarless har spenderat mycket tid med JoePa i Penn State vilket inte alltid är positivt men han hade 41 mottagningar förra säsongen och kan vara ett hot tillsammans Aaron Rodgers. RB James Stark missade hela sin seniorsäsong i Buffalo men om han kommer upp till sin normala nivå är han bra att ha i laget.
Betyg: 3/6

Minnesota Vikings
Vikings ville tillbaka till första rundan då man verkligen behövde en CB. Det hela slutade med att man fick Chris Cook som gjorde hyfsat ifrån sig på Combine. Jut CBn var viktig då Cedric Griffin förmodligen inte kommer till start den här säsongen, plus att veteranen Winfield missade 6 matcher förra säsongen och är hela 33 år.
I en trade med Texans tog man RB Toby Gearhart som löpte för drygt 1900 yards och 28 touchdowns förra säsongen i Stanford. Han var Jimmy Johnsons favorit bland collegespelarna. Det känns som om Gearhart ska kunna läsa av Adrian Peterson och hålla offensiven i rörelse.
USCs pass rusher Everson Griffin är en jättetalang som gick i fjärde rundan. LB Nathan Triplett är en bra beckup om det skulle visa sig att EJ Henderson inte kommer tillbaka från sin skada.
Bäst i draften från den norra divisionen. Helt klart. Även om det inte var helt bra.
Betyg: 4/6

Draftbetyg (AFC South)

Tennessee Titans
Efter det att man förlorat Kyle Vanden Bosch som free agent till Lions så kastade man sig över draftens mest kompletta DE i Derrick Morgan. De flesta lagen hade just Morgan som ett top ten-pick.
USCs receiver Damian Williams returnerade två punts för TDs förra säsongen och Titans var tvungna att få in något nytt där. Han är dessutom en väldigt produktiv WR. Rennier Curran var en maskin i Georgia med 130 tacklingar sin sista säsong. Det enda problemet med Curran är att han är förhållandevis kort, 178 cm. Curran var även teamcaptain och spelade från start i 25 matcher sina sista 2 år.
Titans tog en av de smartaste spelarna i draften i safetyn Myrin Rolle, en spelare som förra säsong befann sig i Oxford och vars högsta dröm är att bli kirurg...
Betyg: 3.5/6

Houston Texans
Texans chockade de flesta scouter när man valde Alabamas CB Kareen Jackson över Kyle Wilson, men man tror att Jackson klarar sig bättre under press och att han kommer att spela en ledande roll i laget framöver. RB Ben Tate är en kraftfull back utan några större bekymmer varken på eller utanför plan som dessutom sprang riktigt bra på Combine. Earl Mitchell är en framtida motor i defensiven men han har tyvärr inte storleken.
TE Garret Graham är en stabil försäkring med tanke på Owen Daniels återkommande skador.
Darryl Sharpton kan vara en nytta för special teams men han kommer att få jobba stenhårt för att ta plats. Man plockade även ytterliggare en TE i Dorin Dickerson som fånga för 10 TDs förra säsongen. Dickerson var rankad topp-100 men föll så långt som nummer 227 av någon anledning. Kanske för att han är en kass blocker och mer en receiver än en tight end. Texans får just och pass godkänt i årets draft.
Betyg: 3/6

Indianapolis Colts
Bill Polian sa att han skulle fokusera på defensiven i denna draft och det var exakt det han gjorde. TCUs pass rusher Jerry Hughes passar bra in tillsammans med Dwight Freeney och kommer nog att göra bra ifrån sig. Kan inte tänka mig något annat.
MLB Pat Angerer har rätt namn för en fotbollsspelare och är en utomordentlig backup till Gary Brackett. Han är en väldigt instinktiv spelare och var väldigt produktiv i college (vann bland annat Orange Bowl).
USCs Kevin Thomas har spelat mot några av dom bästa i pac-10 och passar bra in i Colts och allt vad det innebär.
Brody Elridge (195 cm, 120 kilo) var den bästa blockerande tight enden i draften och fyller ett begär Colts har i short-yardage. Tennessees OG Jacques McClendon bringar lite djup i den annars så tveksamma OLn.
Betyg: 3.5/6

Jacksonville Jaguars
Jags hade bara 14 sacks förra säsongen och det var därför man fokuserade på defensiva linemens och pass rushers denna draft. Men man skulle nog ha tradeat ner för att plocka Tyson Alualu istället för att plocka honom som nummer 10 totalt. Kanske skulle ha till exempel gått med på det med deras #17 pick?
Faktum är ju att Alualu var rankad mellan 25 och 45 på samtliga lags draft boards, oerhört klantigt av Jaguars att inte ha koll på värdet av sitt första val.
Austen Lee och D'Anthony Smith är ruggiga, atletiska pass rushers. Scotty McGee hade 4.37 i speedtestet på Combine och uppgraderar Jags returngame. Ett smart val var att lägga till Kirk Morrison som har varit Raiders bästa tacklare i fem raka säsonger. Får ändå underkänt!
Betyg: 2/6

torsdag 5 augusti 2010

Draftbetyg (AFC West)

Nu till den divisionen jag av förståeliga skäl har absolut bäst koll på och som jag ser som oerhört intressant inför säsongsstarten. AFC West.

Denver Broncos
Ja, det snackas mycket om att Josh McDaniels är omogen och fortfarande har mycket att lära (Chargers-incidenten) men när det kommer till draft har han gått och blivit en riktig trade-jeppe. Han och GM Brian Xander lämnade första runda med två val och med två spelare de verkligen ville ha. Detta i WR Demaryius Thomas och QB Tim Tebow, den senare kommer inte att ha några problem att konkurrera med Kyle Orton om startpositionen. I jämförelse med Brandon Marshall och Jay Cutler så är dessa riktiga änglar utanför plan som dessutom alltid ger 100% på den samma.
Zane Beadles spelade left tackle i Utah men påstås spela inside guard i Broncos. Ett stabilt val i andra rundan.
Minnesotas receiver Eric Decker höll one-man show i college och många lag höll nog honom högt i andrarundan men en fotskada gjorde att han gick först som nummer 87. Han har ett imponerande facit från sina fyra år uppe i Minnesota, 227 mottagningar för 3120 yards och 27 TDs.
CB Syd'quan Thompson spås att bli en tuff zon-spelare och lär nog slå sig in i laget trots att han gick i sjunde rundan. Men även Broncos tog en chansning då man plockade Perrish Cox som var avstängd i slutet på förra säsongen, han kan dock i framtiden bli en riktig topp-spelare.
Betyg: 4/6

Kansas City Chiefs
Gamle NFL-coachen Monte Kiffin påstår att safetyn Eric Berry är redo att spela på högsta nivå och att bli en storstjärna. Berry själv ser sig som nästa Ronnie Lott. Lite att leva upp till kan man ju säga...
Dexter McCluster kan bli den nya slot-recievern som Matt Cassel hade i Wes Welker i Patriots. Många jämför gärna McCluster med Darren Sproles, eller gamla Giants-giganten Dave Megget.
För valet man fick för Tony Gonzalez valde man Javier Arenas från Alabama. En spelare som mycket väl kan vara den bästa returnen i hela draften. Han är visserligen bara 173 lång men har visat att han kan prestera då det hettar till om öronen.
Noterbart är att Chiefs första tre pick kommer samtliga från SEC-divisionen..
Free safety Kendrick Lewis var inte bra på Combine men är en sån spelare som presterar max på match och han är en stark karaktär.
Betyg: 3.5/6

San Diego Chargers
Chargers slutgiltiga betyg för årets draft kommer att visa sig först när RB Ryan Mathews visat vad han går för. Man gav upp sitt #40-pick för att komma upp i första rundan och plocka Mathews, som anses var draftens kanske bästa allrounder.
LB Donald Butler kan spela både inside och outside och är en smart spelare.
150 kilo tunga Cam Thomas kommer att ges alla chanser för att ta startplatsen som NT.
Chargers plockade ju faktiskt en QB i Jonathan Compton som kanske inte gjorde en super-säsong i Tennessee ifjol...
Betyg: 3/6

Oakland Raiders
Oj oj oj så nöjd jag är! Al Davis tände en brasa under arslet på JaMarcus Russell när han plockade in Jason Campbell från Redskins för ett fjärderundanval 2012. Campbell kan kasta bollar djupt - sånt som Davis alltid älskat. Russell fick sparken, söp sig full på droger och blev arresterad. Kometkarriär...
Jag har stora förhoppningar på Campbell, för första gången på många år känns det som vi har en tillförlitlig QB och resten av laget är också bra. Jag gillade även vad man plockade i draften!
Davis gick äntligen emot sina egna måttregler över spelare och plockade MLB Rolando McCLain, den defensiva ledaren från Alabamas mästarlag. Lamarr Houston var en High Scholl-RB som blev omskolad till en mycket bra DT i Texas. Han kommer att bli en bra "one-gap penetrator". Raiders plockade också det atletiska fenomenet, OT Bruce Campbell, som imponerade stort på Combinen. Det enda han behöver lära sig är att spela lite tuffare och använda sig utav hans fysik. Campbell var ett riktigt fynd.WR Jacoby Ford är en playmaker och för att få Ford tradeade Davis bort Kirk Morrison till Jags, vilket i sin tur öppnade upp för McClain. Genidrag hela draften igenom!
Betyg: 6+/6

Draftbetyg (AFC East)

Buffalo Bills
Jag tycker att Bills skulle ha plockat en QB tidigt, är verkligen Trent Edwards och Fitzpatrick nog starka för att leda laget? I och med att dom skippade att plocka en QB så kunde de då istället välja fältets kanske bästa RB i C.J. Spiller som kommer göra livet surt för många defensiv i ligan.
För att säkra upp den porösa rundefensiven så valde man också en hiskelig NT i Terrell Troup. Troup var starter i tre år, lagkapten och har imponerade från sin tid i Central Florida.
DE Alex Carrington kommer att passa bra in i deras defensiva ideologi.
Jag är överraskad att man inte plockade Marshawn Lynch när man hade chansen. Han och C.J. i samma lag hade inneburit problem för de flesta lagen i ligan.
QB Levi Brown var en intressant värvning sent i draften, men det verkar i dagsläget som om han är ett fjärdeval till starter...
Betyg: 3/6

Miami Dolphins
Miami draftade många spelare de kände igen sedan Senior Bowl och bytte dessutom ner sig i första rundan för att spara lite pengar (som ska gå till Brandon Marshall).
Första valet, Jared Odrick, passar perfekt in i Miamis defensiv och OLBn Koa Misi, en pass-rush specialist, är en hårdhudad duktigt spelare. Dolphins har redan tillkännagett att DE Randy Starks omskolas till NT för att ge plats åt Odrick och Misi på utsidan.
Peria Jerrys bror, John Jerry, kommer att gå ner som guard där hans spel passar bättre.
Väldigt spännande spelare som är väl scoutade för att passa bra in laget.
Betyg: 5/6

New England Patriots
Det finns ingen bättre Bill Belichick när det kommer till draft och trades. Dom flyttade runt runt i årets draft och lämnade den med två första rundan-val och två andra rundan-val 2011. Detta är oerhört smart och värdefullt om ligan nu bestämmer sig för att införa ett lönetak för rookies.
Pats första två val; CB Devin McCourty och TE Rob Gronkowski var spelare man behövde. Det annars så starka Patriots saknar en tight end nu när Watson gått, Gronkowksi missade draften ifjol på grund av en ryggskada men han är en lång och tung spelare som Brady ska kunna hitta.
Floridas LB Brandon Spikes är en mittback från den gamla skolan som har sköna instinkter och är en bättre allrounder än Cunningham som valdes långt före honom. I femte rundan plockade man punter Zoltan Mesko och han antas ta plats som starter.
Betyg: 4.5/6

New York Jets
Helt plötsligt fick dom chansen att plocka draftens kanske bästa cover-cb i Kyle Wilson, detta sent i första rundan. Han kan mycket väl bli en redarpartner med Darrelle Revis. OT Vladimir Ducasse flyttade till USA -02 från Haiti och har bara spelat 2 år av High School football men han var starter tre år i Massachusetts där han var en viktig kugge. Ducasse är ett spännande projekt då han har fysiken med sig men fortfarande mycket att lära.
USCs RB Joe McKnight var ett fynd i fjärderundan, hans stil passar in i NFL och han har mångkunning då han både can fånga bollar och returnera sparkar. Frågan är dock om han är lika produktiv som Leon Washington som tradeas till Seahawks.
Man la också till en solid fullback till rostern i och med John Conner. Lyckligtvis blev man även av med veteranen John Fanesca som var garanterad $5 miljoner denna säsong.
Betyg 4/6

Draftbetyg (AFC North)

På begäran ger jag efter och slänger upp en liten miniserie över hur jag tycker att lagen skötte sig under draften. Visserligen ett tag sedan nu och mycket vatten har flutit under broarna och mer kommer att hända. Jag kommer, lite närmare säsongstarten, även tippa divisionerna och köra en kort liten kommentar och analys om varje lag. Precis som jag gjorde ifjol (ex: http://swenfl.blogspot.com/2009/09/nfl-countdown-nfc-west.html)

Men nu ska vi alltså gå igenom draften. Låt oss börja i AFC och i den norra divisionen.

Baltimore Ravens
Newsome gjorde exakt som han skulle draftens två första dagar. Han tradeade bort sitt val i första rundan och plockade två defensiva pjäser av god kvalité, OLBn Sergio Kindle och väldige NTn från Alabama Terrence Cody. Kindle borde kanske ha gått i första rundan om det inte hade varit på grund av hans knässkada men när han är frisk är han en snabb och explosiv LB som kommer att passa in bra i Ravens defensiv (om dom nu signar honom). Terrence Cody har haft viktproblem då han väger in just under 155 kilo. Men med Cody i laget blir Ravens mitt otroligt svårforcerad. David Reed var ett viktigt tillskott på recieversfronten som är känd för att ha bra kontroll på både händer och boll. Arthur Jones var ett värt val av Ravens.
Betyg: 4/6

Cincinnati Bengals
Carson Palmer är nog rätt nöjd över valet av TE Jermain Gresham som är tillbaka efter fått fjolåret spoilerat av skada. En bra spelare som kan bredda fältet. I vanlig ordning drog Bengals några chansningar, Carlos "Baby Freak" Dunlap är ett exempel på en sådan. En kille med en oerhörd talang och har bra stats men han har redan hamnat i kontrovers med farbror blå.
WR Jordan Shipley är en produktiv reciever som tyvärr inte kommer att få visa upp sig i och med värvningen av T.O. Hoppas jag har fel för här har man ett riktigt fynd. Kan bli riktigt stor. Den absolut största chansningen anser jag vara WR Dezmon Briscoe som var en oerhörd talang bara för något år sedan. Han ansågs bara vara steget efter Dez Bryant. Men det senaste året har haft problem med statens lagar och plockades av Bengals trots pissigt resultat på combinen.
Betyg: 3.5/6

Cleveland Browns
Mike Holmgren lyssnade uppenbarligen på sina assisterande coacher och scouter när han plockade två secondary första två valen. Som nummer 7 totalt gick CB Joe Haden som har sköna stats med sitt Florida. Detta är en spelare jag verkligen tror på, en framtida stjärna. En spelare som slagit sig in i All American-laget två gånger och som hoppade av sitt sista år för att istället chansa och gå in i draften. Både jag och Browns förväntar sig med all säkerhet mycket av Haden. T.J. Ward är jag lite mer tveksam över, tycker att han gick alldeles för tidigt. Han har inte alls imponerat i Oregon. Hardesty ska tydligen vara bra att ha i ruskigt vinterväder...
Nyckeln i draften för Browns kom dock först när de vald QB Col McCoy som nummer 85 totalt. Han har ett rungande facit på 45 vinster på 53 matcher för sitt Texas och var ett fynd i tredje rundan för Browns. McCoy kommer att ges alla möjligheter till att bli en framtida ledare och starter för en franchise som idag inte mår speciellt bra. Men det kommer att dröja till tidigast nästa år innan vi får se McCoy som starter. Han är ett framtidsnamn, i år ska Delhomme leda laget.
Betyg: 4.5/6

Pittsburgh Steelers
De envisa ryktena om att Big Ben var på väg bort gjorde nog Steelers lite nervösa så man valde att säkra upp OL med centern Maurkice Pouncey som egentligen inte kom som en speciellt stor överraskning. OLBn från Virgina Tech, Jason Worilds, är ett superbt val utav Steelers. Han kommer att passa som handen i handsken i deras 3-4spel som en "edge rusher". Han påminner lite grann om James Harrison Jr.
Thaddeus Gibson är ett projekt. Han har bara varit starter i ett år och fick då hoppa lite mellan olika positioner men han är en duktig spelare, han har det i sig som det brukar heta.
WR Emmanuel Sanders från SMU är mannen som ska fylla luckan efter Santonio Holmes(nu Jets). Ingen lätt uppgift. Om T.J. Ward gick för tidigt så tycker jag att RB Johnathan Dwyer gick alldeles för sent (sjätte rundan) ett fynd så sent i draften, om anledningen hade varit någon annan än ett positivt drogtest (amfetamin). Trots det gjorde Steelers en bra draft, man plockade det som behövdes bredda lite och förstärkte.
Betyg: 4/6

Upptäckte att det var svårt det där med betygsättningen, så jag satte en 6-gradig skala. 3-2.5 någonstans bör väl anses som godkänt. Under det är det inte speciellt bra.

onsdag 4 augusti 2010

Samma visa varje år...

Brett Favre åkte ut för en otrevlig skada sista matchen mot Saints förra säsongen. Nu har det brutit ut kaos runt om i NFL-cirkusen. Brett Favre ska nämligen, enligt otaliga internetkällor, ha sagt att han lägger skorna på hyllan. Det sades dessutom att en presskonferens skulle hållas idag. Något jag inte kan hitta någon vettig och klar information kring.

NFL Network har gjort en intervju med Steve Mariucci som är en mycket god vän till Favre och var dennes första QB-coach. Han har pratat med Favre på telefon och Favre själv ska ha sagt att folk måste ta och lugna ner sig en aning. Favres mål just nu är att få ordning på sin skadade vrist och därefter ta ett beslut. Han ska ha sagt att Vikings inte gärna ville ha honom på plats vid campen utan att prioriteten ligger i att han blir frisk igen.

Personligen så tror jag att han fortsätter, bara han kommer tillbaka från skadan. Säga vad man vill om Favre men det finns få spelare i ligan som älskar sporten lika mycket som 40-åringen. Jag tror att vi ska ta och lugna ner oss lite - det är en månad kvar till premiären. Mycket kan hända innan dess.

söndag 1 augusti 2010

Tyskland är den nya mästaren!




EM-FINAL
TYSKLAND-FRANKRIKE 26-10

Uppdraget väl utfört: Tyskland är nya europeiska mästare. Detta blev man på lördagskvällen då man besegrade Frankrike i finalen inför nästan 8.500 åskådare. Slutresultatet skrevs till slut till 26-10. Tyskland spelade rolig fotboll och försökte redan från första snap föra spelet, deta genom att minimera misstagen de gjorde i deras matcher mot Finland och Österrike. Väl i slutet av matchen dominerade Tyskland fransmännen i allt. Tysklands QB Dennis Zimmermann var fenomenal och kastade för 331 yards och tre touchdown, det gav honom också välförtjänt priset som turneringens MVP. Tillsammans med hans lagkamrat från klubblaget, WR Christian Bollmann, skapade de oreda i det franska försvaret. Även löpspelet funkade bra för tyskarna och där var Danny Washington den mest framträdande spelaren med sina 100+ yards. Frankrikes MVP blev WR Marco Somuah som nu lägger skorna på hyllan och blir ny ordförande i det franska amerikanska fotbollsförbundet.

Som sagt: trycket var hårt på hemmanation då 8.500 personer hade sökt sig till Commerzbank Arena i Frankfurt. Men "Men in Black" hade inga som helst problem med trycket utan de såg ut att njuta utav det. Redan under deras första drive visade de upp en härlig mix av pass- och runplays. Med hjälp av sina otroligt långa recievers så kunde Zimmermann skapa ett litet övertag för sitt lag. Tyskarna var märkbart koncentrerade på uppgiften och fick bara några få penaltys mot sig under matchen. Matchens första poäng uppkom då Frankrikes QB blev sackad i egen endzone, när tyskarna senare fick bollinnehavet hade man chansen att utöka ledningen men den 19-årige kickern i Tyskland misslyckades med att sätta ett Field Goal. Men halvägs in i andra quartern kom istället matchens första touchdown och det försprång tyskarna ville ha var ett faktum. Kickern bommade målet igen...

Fransmännen gav dock inte upp utan kämpade för att komma in i matchen. Deras QB använde sig av en herrans massa alternativ för att hitta någon form av rytm i spelet och efter flera snygga spel i rad fick till slut Frankrikes kicker chansen från 50 yards och som han tog den!

Detta resultat satte givetivs tyskarna under en liten press - "The Fighting Frogs" var uppenbarligen inte redo att ge upp riktigt än men efter pausvila var Tysklands försvar redo att ta upp fighten. En av tyskarnas DB:s bröt en passning som med all säkerhet hade lett till en TD för grodorna, på efterföljande drive kom så även Tysklands andra TD och hemmanationen ledde med 16 poäng, ganska snart var det utökat ännu mer.

Med den stora ledningen drog tyskarna ner på tempot, utan för den skull tappa kontrollen. En fumble som en fransk DB plockade upp ledde till Frankrikes enda TD för kvällen. Sista kvarten var bara en transportsträcka där det byttes turnovers och punts. Fransmännen är nog nöjda med sin första medalj i ett mästerskap av rang, någonsin. Dessutom som säger vi grattis till Tyskland som är Europeiska mästare för andra gången. Herzlichen Glückwunsch Deutschland!

Leo Billgren avgår!

Leo Billgren har på sin blogg annonserat sin avgång som coach över det svenska landslaget:

Detta blir mitt sista inlägg, jag avgår idag från min position i landslaget och passar på att önska min efterträdare lycka till (vem det än blir).

Bloggen lever vidare med fokus på Tyresö. 135!!!

http://leobillgren.wordpress.com/