fredag 7 maj 2010

RAIDERS SPARKAR RUSSELL!

Oakland Raiders har idag gett #1 i draften 2007, JaMarcus Russell sparken. Hans tre säsonger i Raiders har mest kantrats av bedrövligt spel på planen men med en otrolig lön. Nu önskar man honom "all lycka".

Beslutet togs drygt två veckor efter det att man tradade till sig Jason Campbell från Redskins, ett beslut som visade att Al Davis tålamod med den talangfulle, men ack så dåliga, förstavalet i draften -07.

Russell kommer nog att, i framtiden, anses vara den största busten i NFLs historia. Under sin tid i Raiders har han dragit in $40 miljoner men lyckats vinna bara sju matcher som starter. Han kan inte skylla på att Raiders har ett för dåligt lag heller, det stämmer ju inte. Det finns potential i laget att vara, i alla fall ett mittenlag i ligan.

Russell dök upp på förra veckans minicamp och sa att han att han skulle fortsätta jobba hårt tills det att han fick något annat besked. I början av minicampen såg han i alla fall hyfsad ut enligt rapporter, men ju längre tid led ju sämre blev han och ju mindre tid fick han att träna.

På tal om lön, man är fortfarande skyldig Russell $3 miljoner men man sparar ändå drygt $7 nu när han inte är uppsatt på deras roster.

Sedan draften startades i nuvarande form, 1962, har det bara hänt en gång tidigare att en spelare som blivit draftad som nummer 1 blivit cuttad tidigt i sin karriär, Colts cuttade 1992 Steve Emtman, men det var mest på grund av att han hade stora problem med skador. Emtman fortsatte sin karriär i Dolphins bland annat, återstår att se om något lag överhuvudtaget visar intresse för Russell... Jag är inte säker på det.

JaMarcus Russel har under sina tre år i klubben kostat cirka $5 miljoner per vinst och cirka $2 miljoner på touchdown. Helt ohållbart när man ser dom siffrorna.

Russell kom in fel och fick en tuff start redan från början i Oakland och det blev aldrig bättre. Han rookiesäsong blev helt förtörd då han bara fick spela en match och signade sitt första kontrakt först inför första matchen. Andra säsongen såg lite bättre ut, speciellt då han lyckades vinna lagets sista två matcher. Men hans viktproblem och brist på kurage försvann aldrig. Hans tredje säsong var en, snällt sagt, total jävla katastrof. Han fick böter för att vara så jävla fet och otränad när han dök upp på minicampen och lyckades sen prestera den sämsta säsongen i NFLs historia av en QB. 48 i passer rating och 11 touchdown lyckades han skrapa ihop...

Det här är nog en av mina lyckligaste dagar på många år som Raiderssupporter!

1 kommentar:

Heisman sa...

Det var ju dessutom inte så att han "fick" sin rookie-säsong förstörd, det var hans eget fel eftersom han höll ut för att få ett bättre kontrakt. Nej, Ryan Leaf, nu får du kliva ned från tronen som den största busten någonsin i NFL (och antagligen amerikansk idrott)