fredag 7 januari 2011

BREAKING NEWS! Harbaugh till Niners.

Efter en vecka av spekulationer har 49ers äntligen landat Jim Harbaugh enligt NFLs insider Michael Lombardi. Man har annonserat en presskonferens om någon timme på Palace Hotel i San Francisco. Men man vill inte säga vad som kommer att meddelas.

Harbaugh (i Stanford sedan -07) kommer alltså att ta över ett 49ers som var en stor besvikelse i år med sina 6-10. Det ryktas om ett femårskontrakt värt $5 miljoner per säsong. Detta enligt tillförlitliga källor.

I år ledde Harbaugh sitt lag till vinst i Orange Bowl mot Virgina Tech. Han har 58 vinster och 27 förluster som collegecoach och är 29-21 under sina fyra år på Stanford. Stanford hade gått 1-11 när han kom dit i december 2006 och vände snabbt på skutan. Krönte det hela med Orange Bowl. Blir belönad med ett kontrakt i NFL.

Men namnet är väbekant. Han har spelat 15 säsonger i NFL (Bears, Colts, Ravens, Chargers) och var under två säsonger QB-coach för Oakland Raiders. Hans bror, John, är coach för Ravens som i år kommer att spela slutspel. 49ers och Ravens kommer att mötas nästa säsong har jag listat ut.

San Francisco har sökt en ny coach sedan man sparkade Mike Singletary veckan före säsongsavslutningen. Jim Tomsula, DL-coachen, var den tillfällige coachen i vinstmatchen hemma mot Cards

NFL Network insider Michael Lombardi reports that the San Francisco 49ers have hired former Stanford coach Jim Harbaugh.

Inga kommentarer: