torsdag 20 januari 2011

Aaron Rodgers är faktiskt en av de bästa!


Direkt efter matchen var det vanliga snacket igång igen. Det snack som oftast kommer från folk som antingen är blinda eller bara dumma i huvudet, det lät ungefär så här: "Aaron Rodgers gjorde sin livs match när Packers skrällvann mot Atlanta". Men kom igen. Vi som har sett Rodgers, i alla fall de senaste två säsongerna, vet att Rodgers har hållit den här nivån bra länge. Den här pinsamma diskussionen som råder kan dock leda till att Rodgers prestationer tonas ner.

Men vill du debattera om Rodgers är en av de allra bästa i ligan så gör det. Men glöm inte bort att Rodgers, i princip på egen hand, tagit Packers till conferencefinal och han har stått för två av tidernas bästa slutspelsmatcher från en enskild individ. Mot NFCs bästa lag under grundserien satte han 31/36 pass. Här följer mer imponerande statistik från matchen:
  • Han satte samtliga av sina third downs.
  • Hans 86.1 i passningsprocent är den femte bästa i ligaslutspelets historia.
  • Han är en av bara 15 QBs att lyckas med 31 passningar eller fler.
  • Han är en av bara 21 spelare att kasta för mer än 360 yards i en slutspelsmatch.
Rodgers var helt otrolig och hela offensiven blev det med honom. Man har hittat momentum cid helt rätt tidpunkt av säsongen. Man går på alla cylindrar. Fortsätter det så här så bli Packers väldigt svårslagna. Egentligen bryr jag mig inte speciellt mycket om Rodgers står på samma pedistal som Roethlisberger, Brees, Manning och Brady, det enda viktiga är att Rodgers förser Packers med chansen att vinna Super Bowl med sitt gudomliga spel. Packers får möta Bears i NFC-final, Bears som har imponerat på mig mest under säsongen i NFC (om man bortser Packers sista veckor). Men det är nog ingenting som Packers för man vet med sig att man har det som betyder allra mest: En QB av högsta klass som verkligen kan prestera när pressen är som hårdast. Aaron Rodgers har en passer ratin på 134.3 under årets slutspel och har passat fram till sex touchdown. Mot Falcons ledde Rodgers i fyra scoring drives, vardera över 80 yards. Men det mest imponerande var att se honom in action, hur han rör sig i fickan. Han måste ju ha snurrat sig bort från fyra-fem sacks!
I 18 av de senaste 20 säsongerna har NFCs #1-seed vunnit sin match i divisionsrundan. Men Packers är inget typiskt lag som en #1-seed får möta i sin första match. Det Packers vi såg i lördags är, i min värld, jätteheta favoriter till att spela Super Bowl. I omklädningsrummet efter matchen mot Falcons kunde man bara höra hur spelarna i Packers var fascinerade av Rodgers match:

"The man is awesome" /Driver
"When he has time, it's almost like they can't stop us" /Josh Sittonsaid guard Josh Sitton.
"We're a championship-caliber football team" /McCarthy

Utan Rodgers hade man inte varit ett "championship-caliber football team".

Att folk fortfarande tvivlar på hans förmåga är för mig en gåta.

Inga kommentarer: