torsdag 20 januari 2011

Derby i NFC-finalen

Divisional Round Game
Chicago Bears - Seattle Seahawks
35-24

Ligans äldsta (?) derby har fått ytterliggare en aspekt. Vinnaren får spela Super Bowl.
"It's a big deal. We have a lot of history with them," sa Bears LB Brian Urlacher om sina motståndare efter vinsten mot Seattle. "We don't like them, they don't like us."

Jay Cutler sprang för två TDs och passade för två då Seahawks var chanslösa i söndagens tidiga match. Bears hann gå upp till en 28-0 ledning, mot den första divisionsvinnaren med ett losing record. Just därför känns Bears väldigt svårbedömda. Var står dom egentligen?
Det kommer vi garanterat att få veta då de möter ligans hetaste lag på söndag, Packers. Ett Packers som redan slagit #3-seeden och #1-seeden detta playoff. Finns ingen anledning till attt tro att de inte kan slå Bears också.

SUPER BOWL SHUFFLE
Sist Bears vann Super Bowl så gjorde Pinky QB, Sweetness och Samurajen "The Super Bowl Shuffle". Det var 25 år sedan. Det är svårt att jämföra dåtidens vilda Bearsgäng med dagens, nästan helt omöjligt och jag avstår därför. Dagens Bears måste skapa sin egen historia, och vad passar då bättre än Packers hemma på söndag? Det här kommer bli den största matchen i Chicagos historia, man har varit i Super Bowl och vunnit, men man har aldrig mött Packers på en match om NFC-titeln. Då har ändå lagen mötts 182 gånger! Inget lag kommer att vilja förlora, man vill inte skicka värsta rivalen till Super Bowl.

CUTLER ÄR ETT HOT
Jay Cutler blev den andra QBn i NFLs historia att kasta för två och spinga in två touchdowns i en slutspelsmatch. Endast Otto Graham har åstadkommit den bedriften (på 50-talet). Bears vann mycket på grund av Jay Cutler, även om det var mot kasst motstånd. Men med hans improviserade run till en 9 yard TD visar han än en gång världen att han är en jävel på att springa. Han kommer att bli ett hot mot Packers som måste vara på tå hela matchen, Cutler ska inte få utrymme. Några som däremot inte improviserade utan istället spelade tight och disciplinerat var Bears defence. Man fullständigt stängde ner Seahwks offensiv som lyckades göra 41 poäng på Saints veckan före. När Seahawks väl började göra poäng var matchen sedan länge avgjord. Chicago Bears spelade som ett lag. Cutler spelade sin första slutspelsmatch sedan high school (!) och han visade inga tecken på att svinga bollar runt om sig som han har haft en tendens at göra under sin fem år långa NF:-karriär. När handessutom självsprang in en TD till 21-0 hade nog alla tankarna på matchen mot Packers.

Ingen har trott på Bears den här säsongen och man får ingen respekt alls av varken experter eller vanliga fans. Men trots att man inledde 4-3 så har man lyckats hitta spelet och sin egen identitet. Man hade säkrat slutspelplatsen som en av de första lagen i hela ligan, med två matcher kvar att spela och man spelar på söndag sin första NFC-final sedan 2006. Till skillnad från Falcons och Steelers så visade inte Bears några som helst tendenser till att man hade rostat ihop under byeveckan, men Seahawks sög ju visserligen...

Inga kommentarer: