fredag 28 januari 2011

Steelers som väntat vidare.

AFC Championship Game
Pittsburgh Steelers - New York Jets
24 - 19

Ben Roethlisberger gick ner på knä och begravde ansiktet i sin AFC Championship-tröja."I'm goining to enjoy this", sa han senare. Ingen behövde fråga vad han menade. En säsong som började med fyra matchers avstängning är nu en match ifrån att ge honom hans tredje mästerskapsring. Roethlisbergers Steelers vann sin tredje AFC-titel på sex år när man besegrade New York Jets med 24-19 på söndagen och "The terrible towels" kommer återigen att viftas i ett Super Bowl. Steelers går upp mot Green Bay Packers den sjätte februari i Dallas och jag utfördar härmed en varning till Packers D: Se upp! Här kommer ännu ett Big D, i svart och gult och som har en vana att lyfta Vince Lombardi Trophy. Se även upp för QB:n som har en vana att vinna viktiga och täta matcher.



SUPER BOWL XLV
Jag ser framemot Super Bowl. Steelers kommer att utmana favoriten (med 2½ poäng) med omväxlande och svårläst offence som leds av deras QB och RBn Rashard Mendenhall. Man har också ett defence, som leds av James Harrison, som verkligen steppade upp sit game när det gällde mot Jets (med bland annat en sack). Aaron Rodgers kommer att få svettas. Det var Steelers defensiv som satte stopp för Jets oväntat långa slutspelsäventyr, detta då Antonio Brown fångade ett pass och gav sitt Steelers möjligheten att vänta ut klockan.

DET VAR SNABBT ÖVER...
Steelers satte punkt för Jets säsong efter att ha tokdominerat första halvlek och när det var dags för paus så ledde man med hela 24-3. Mendenhall hade då sprungit 95 yards (slutade till slut på 121) varav en touchdown ingick. Jets spelade inte bra alls i första halvlek och i det här skedet av säsongen måste man spela bra en hel match. Steelers däremot, är en bra match ifrån att avsluta säsongen på ett sätt ingen knappast kunde tro i september. Steelers har sex mästerskapstitlar och kan det här. Öppnar man som mot Jets och om Roethlisberger är lite bättre så vinner man i Dallas. Det tror jag.


BENSINEN VAR SLUT
Det kaxiga New York Jets såg ut att ha lämnat kvar allt vad syre, bensin och motivation heter i New England förra veckan. Det var inget trashtalk på hela veckan, trots att man spelade den största matchen för klubben på 42 år. Det var då Jets senast var i Super Bowl. Steelers aggressiva defence hade inga som helst problem med Jets och Troy Polamalu, denna utmärkta strong safetyn, hade inte mycket att göra denna match. I alla fall inte de första 30 minutrarna.
Inte nog med att Jets offensiv svek, lagets defensiv kunde liknas med saloondörrar. Roethlisberger och Mendenhall fick komma och gå som dom ville. New York förlorade därmed sin fjärde AFC-final sedan 1969(vilket var då man sist vann) men det var kanske inte så konstigt med tanke på att man slagit både Mannings Colts och Bradys Patriots borta för att ta sig till Pittsburgh och Heinz Field. Men Jets ska inte be om ursäkt till någon, man har gjort en riktigt bra säsong och man kommer nog tillbaka, ännu starkare, nästa säsong.

ETT FÖR DJUPT HÅL
Pittsburgh var heta redan från start medan New York vaknade alldeles för sent. Sanchez satte visserligen ett 45 yard TD-pass till Santonio Holmes (Pittsburghs Super Bowl-hjälte för två år sedan) och man fick en saftey efter det att Steelers blivit stående på egen mållinje. Men det djupa hål man själva grävt i första halvlek var på tok för djupt för att ta sig upp ur, även efter ännu en TD. Man hade fem poäng upp (19-24) med tre minuter kvar på klockan. Då tappade man bollen och fick den aldrig tillbaka.

Pittsburgh kommer förmdoligen att sakna rookien Maurkice Pouncy i Super Bowl då han var tvungen att utgå på grund av skada. Man har alltså bara en OL-backup när man springer ut för matchen på Cowboys Stadium.

Rekordpubliken på 66 662 åskådare viftade vilt med handdukarna när den feta damen tjöt och det stod klart att "black and gold" återigen skulle spela om Vince Lombardi Trophy. De hoppas givetvis på att få fira ännu en gång. Om två veckor.

Inga kommentarer: