lördag 15 januari 2011

Divisional round. GB@ATL

VS.
Många tror på en smärre skräll inatt. Vissa oddssättare sätter Atlanta som knapp favorit med en ynka poängs marginal. Visst mötet mellan lagen i vecka 12 var jämn. Men ser man till historien så har NFCs #1-seed vunnit sin divsional round 18 gånger av 20. Vinner Packers i natt är det bara tredje gången på 21 år som #1-seeden åker så här tidigt. Men det kan ändå gå vägen för Packers, i mötet under vecka 12 så lyckades man stoppa Falcons reciever Roddy White på ett mycket bra sätt. Olyckligt nog så fick man inte stopp på Tony Gonzalez. Han måste stoppas denna gång. Packers är ju annars väldigt bekväma vid den här typen av vinna-eller-försvinna matcher och kan ha en fördel där. Det hela började ju redan vecka 16 för Packers då de visste att de var tvungen att vinna sina återstående matcher mot Giants och Bears, vilket man gjorde, och av bara farten slog man sensationellt ut Eagles förra helgen.

Falcons då? Ja man har ju fördelen av att få spela hemma där man har varit riktigt starka i år. Man har bara förlorat en enda match i Georgia Dome. Dessutom har man ju självförtroendet med sig och man vet att man kan slå Packers, men det är inte samma Packers nu som vecka 12. Man går upp emot ett mycket bättre lag. Dessutom är Green Bay betydligt mycket hetare och det är lite samma situation här som i Ravens@Steelers, där Falcons fått vila en vecka men Packers har tempot i kroppen. Defensiven är knappast det första man tänker på när man hör Falcons men det är där det kommer att avgöras i natt, det slår jag vad om. Kan man spela lika bra defensivt som man gjorde när man mötte Packers i november så är mer än halva matchen vunnen. Falcons svaga punkt blir annars ikväll den lilla Cristopher Owens på CBn som kommer att ersätta skadade Brian Williams. Owens blir en måltavla för Packers offensiv.

Plats: Georgia Dome
Tid: 02.00
Väderprognos: 5-6 grader med växlande molnighet.
TV: TV10, Viasat Sport HD, Fox Sport

Skadade/icke tillgängliga spelare:
Atlanta: Brian Williams CB.
Green Bay: Atari Bigby S, Korey Hall FB, Frank Zombo LB.

Senaste möte:
Möttes den 28 november 2010 i just Atlanta. Hemmalaget vann då med knappa 20-17.

Favoriter:
Det är oerhört jämnt här men Atlanta måste bara ses som favoriter i den här matchen, Hemmaplan avgör. Ändå är jag mäkta imponerad av Packers slutspurt och deras spel de senaste matcherna. Det är som upplagt för en riktigt go match!

Inga kommentarer: