söndag 16 januari 2011

Divisional round. SEA@CHI

VS.

Chicago Bears är tiopoängsfavoriter att vinna den här matchen och statistiken talar inte för Seahawks. Man är 2-6 borta den här säsongen och man har bara vunnit en enda slutspelmatch på bortaplan i klubbens historia. Det lär inte hända den här gången heller. Trots att det här är Bears första slutspelsframträdande på fyra år så har man ett väldigt rutinerat lag, 27 spelare har tillsammans lyckats skrapa ihop 114 slutspelsmatcher. Ett av undantagen är faktiskt QBn Jay Cutler. Jag tror att Bears vinner och att coach Smith får förlängt kontrakt efter matchen. Helt makalöst att det inte skett ännu.

Seattle å andra sidan siktar på att vinna sin första slutspelsmatch på bortaplan sen det att man slog Miami Dolphins 1983. Då vann man på ett oerhört disciplinerat försvar. Men, om man vill, kan man se likheter. Det laget, precis som det här, hade en ny coach. Det laget, precis som det här, var fjärdeseedade. Det laget, precis som det här, slog femteseeden i WC-rundan. Det Dolphinslag de mötte var andraseedade, precis som dagens motstånd i Bears. Hasselbeck har spelat riktigt bra nu några matcher i rad och han måste fortsätta med det, man måste också neutralisera Julius Peppers precis som man gjorde sist man mötte Bears. Seattle måste se upp, inget annat lag har tvingat fram lika många turnovers som Chicago. Det här blir något att bita i.

Plats: Soldier Field
Tid: 19.00
Väderprognos: Lätt snöfall och riktigt jävla kallt. Termometern visar -15 i Chicago.
TV: TV10 (sändningen börjar 18.55), Viasat Sport HD, FOX

Skadade/icke tillgängliga spelare:
Chicago: Pisa Tinoisamoa, LB
Seattle: Enda frågetecknet är Lofa Tatupo, LB som lider av sviterna från en hjärnskakning.

Senaste möte:
Seattle vann faktiskt förra mötet mellan lagen. Det var i vecka 6 lagen möttes, någon gång i oktober. På just Soldier Field. Seahawks vann med 23-20.

Favoriter:
Snö och minusgrader. Ingen kan ju på allvar tro att Seattle ska ha en chans att ta hem det här. Nä, Bears vinner och avancerar till NFC-final!

Inga kommentarer: