söndag 2 januari 2011

Allt inför sista veckan!

Ytterliggare fem lag säkrade slutspelsplats förra veckan vilket gör att 9 platser redan är tagna. De lag som just nu är klara för slutspel är: Steelers, Patriots, Chiefs, Ravens, Jets, Falcons, Bears, Eagles och Saints. Men hälften av de åtta divisionerna är fortfarande inte avgjorda och med sju lag kvar som kämpar om slutspelsplatser står det oerhört mycket på spel under säsongens sista vecka.
Jag ger er därmed scenariot inför helgen och vilka lag ni bör hålla ett extra öga på!

Pittsburgh Steelers (@Browns)
Steelers är sedan ett tag tillbaka redan klara för slutspel och man säkrar divisionstiteln vid vinst mot Browns eller om Ravens vinner. Det skulle dessutom innebära en first round bye. Steelers kan dock vid förlust halka ner till femte och till och med sjätte seed i slutspelet.

Indianpolis Colts (vs. Titans)
Colts tar hem AFCs södra division vid vinst eller förlust för Jaguars. Man har allt i egna händer och kan hoppa upp en placering till tredje seed om Raiders slår Chiefs.

Baltimore Ravens (vs. Bengals)
Ravens har säkrat slutspelsplats och är just nu ett av två wildcardlag. Man kan dock vinna divisionen om man slår Bengals samtidigt som Pittsburgh klappar igenom borta mot Browns. Man kan dock inte bli sämre seedad än som nummer 5.

New York Jets (vs. Bills)
Jets säkrade slutspel då Jaguars förlorade mot Redskins förra veckan. Man har förlorat tre av sina fyra senaste matcher, kanske inte det momentum man vill ha inför sista veckan innan slutspelet.

Jacksonville Jaguars (@Texans)
Jaguars snor åt sig divisionstiteln från Colts om man vinner och Colts förlorar. Det är helt sjukt att Jags fortfarande är med i racet inför den sista veckan. Men man måste vinna och Colts måste förlora. Det är deras enda chans.

Så vidare till lagen som har chans till slutspelsplatser i NFC:

Atlanta Falcons (vs. Panthers)
En wildcardplats är redan säkrad men man tar dessutom hem divisionen vid vinst eller förlust för Saints. Hemmamatch mot Panthers ska inte vara några problem och Falcons ser ut att få hemmafördel i slutspelet.

Chicago Bears (@Packers)
Bears har haft en otrolig säsong och man har redan säkrat divisionstiteln och en first round bye. Det enda man har kvar att spela om är förstaseeden. När man möter Packers på söndag vet man om man har chansen. Det ska dock mycket till eftersom att det känns otroligt att både Falcons och Saints förlorar mot dåligt motstånd.

St. Louis Rams (@Seahawks)
Vinner man mot Seattle tar man hem NFC West. Man är en vinst ifrån sitt första slutspel sedan 2003. Klarar man pressen?

New Orleans Saints (vs. Buccaneers)
I och med vinsten mot Falcons förra veckan så säkrade man en slutspelsplats. Just nu är man ett av två wildcardlag i NFC men man kan få en first round bye vid vinst och Atlantaförlust. Får förmodligen möta vinnaren mellan Seattle och Rams i WC-match.

Green Bay Packers (vs. Bears)
Enkel matematik för Packers. Vinst mot Bears så åker man till Philadephia för match mot Eagles. Matchen mot Bears blir väldigt viktig och kanske kan den gamla rivaliteten mellan Bears och Packers kommer upp till ytan igen? Det hade varit väldigt roligt.

New York Giants (@Redskins)
Giants är utanför slutspel nu och kan mycket väl missa. Inte ens vinst räcker för en plats, Packers måste förlora. Giants har två tuffa förluster bakom sig, om inte förnedringen i slutskedet mot Eagles på Meadowlands var nog så förlorade man även mot Packers i säsongens viktigaste match förra veckan. Nu måste man därför hamna före Packers för en chans till slutspel.

Tampa Bay Buccaneers (@Saints)
Det är imponerande för ett så ungt lag som Bucs att fortfarande vara med i racet om slutspelsplatser när man går in i sista veckan. Men man behöver mycket hjälp. För det första så måste man slå Saints borta samtidigt som både Packers och Giants förlorar.

Seattle Seahawks (vs. Rams)
Enkel matematik även för Seahawks. Man måste slå Rams, att ta divisiontiteln är deras enda chans att nå slutspel. Skulle man lyckas med det så blir man det andra laget i NFLs historia att gå till slutspel trots att man förlorat sju av lagets 10 senaste matcher. Ännu mer anmärkningsvärt är att samtliga nio förluster har varit med mer än 15 poäng. Inget annat lag har någonsin gått till slutspel med mer än sex förluster med 15 poängs marginal.

TV-TIDER
TV10 väljer att sända följande kamper ikväll:
New Orleans Saints-Tampa Bay Buccaneers 18.55
Green Bay Packers-Chicago Bears 22.15
Seattle Seahawks-St Louis Rams 02.20

Det är inga dåliga matcher, men vill ni få uppdateringar från samtliga matcher med livebilder så rekommenderar jag givetvis NFL RedZone.

Det var "Veckans Match(er)"

Nu jävlar kör vi!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Steelers till Superbowl!

swenfl sa...

Ja det ser ju onekligen ljust ut för Steelers. Helt klart en contender.

Sjätte divisionstiteln sedan millennieskiftet.