onsdag 5 januari 2011

Saints förlorade säsongsavslutningen.

New Orleans Saints 13 - Tampa Bay Buccaneers 23

Bucs gick in i mötet mot Saints i förhoppningen att kunna ta sig till slutspel, man hade chansen men var då tvungen att vinna. Samtidigt var både Giants och Packers tvungna att förlora. Nu vann ju Packers och Giants men Josh Freeman och hans lagkamrater ska vara oerhört nöjda med den här säsongen, man avslutade 2010 års säsong med vinst mot de regerande mästarna borta och man mer än fördubblade sin vinstskörd i år jämfört med ifjol.

Bucs har luftat väldigt många rookies den här säsongen och återigen var det rookies som stod i centrum även om det var QB Freeman som var lagets bästa spelare denna kväll. Även om man nu inte nådde hela vägen fram så vann man ändå tio matcher. Med ett av ligans kanske yngsta lag. Man har en riktigt bra grund att bygga vidare på nästa säsong, jag utfärdar en varning för Bucs redan nu.

SAINTS STÄLLDE ÖVER
Reggie Bush var kanske den bästa spelaren för Saints med sina 70 rushing yards och 55 receiving. Men matchen blev inte riktigt så rolig och intressant som den kunde ha blivit eftersom att Atlanta redan vunnit mot Panthers. Därför valde Saints att ställa över många ordinarie starters i sista quartern. Det är varje tjäfs om det här varje år, är det rätt att ställa över spelare trots att man ligger under? Anses inte det som osportsligt?

Men jag kan tycka att det är helt rätt. Man måste se till framtiden också. Det är nu allvaret börjar och man måste se till att sätta sig själva i så bra sits som möjligt inför kommande playoffmatcher. Saints satte ju bland annat över Drew Brees, en skada på honom i det här skedet av säsongen hade varit förödande.

Brees hade för övrigt kanse inte sin bästa dag på jobbet i helgen då han gick 22/28 för 196 och ett TD-pass. Han fumblade dock över bollen vid en sack och kastade en interception. Hans TD-pass kom till rookie-TEn Jimmy Graham. Grahams TD gav Saints ledningen för första och enda gången i matchen (7-3) men han vrickade foten och kom aldrig mer tillbaka till spel. Saints hade då bara en enda TE kvar då även Jeremy Shockey och David Thomas också var skadade. Saints spelade också större delen av matchen utan startande FSen Malcom Jenkins och lagets bästa rusher Chris Ivory. Jenkins skadade sitt knä tidigt och Ivory klev av på grund av en lindrig fotskada i andra halvlek.

Dessutom hade man ställt över Marques Colston och Pierre Thomas.

UNGA BUCS
Freeman var rookie ifjol och ledde då sitt Tampa Bay till en vinst mot Saints också det i slutskedet av säsongen. I söndags hade han en passningsprocent på över 80% och blev inte interceptad en enda gång. När matchen blåstes av hade han en rating på imponerande 133.2.

Men även rookien LeGarrette Bloutts facit från matchen är respektabelt. Han sprang 66 yards och avslutade sin rookiesäsong med strax över 1000 insprungna yards.

Årets överraskning Buccaneers tog sju segrar fler i år i jämförelse med 2009 och Briscoe hade fyra mottagningar för totalt 65 yards. Williams snittade 10 yards per mottagning och satte även en touchdown.



MISSTAG SÄNKTE MÄSTARNA
Det var Saints som började matchen bäst men man sumpade chansen att utöka sin 7-3 ledning när Julius Jones fumblade med bollen fem yards från poänglinjen. Bucs Frank Okam räddade bollen. Därefter marscherade Bucs 95 yards för att avsluta med en touchdown.

Men Saints fick en ny chans sent i första halvlek. Man kunde ta ledningen men Drew Brees kastade sin 22 interception för säsongen, nytt säsongsrekord för honom. Det var nog dock ett sådant rekord han gärna hade sluppit slå. Den bortkastade bollen gjorde att Bucs ledde med 10-3 när det var dags för pausvila. Hartleys FG i tredje tog matchen till 10-10 men Barth och Bucs replikerade snart med ett FG och man var återigen i ledning.

Driven därpå blev Brees avklädd av Alex Magee OCH Tim Crowder, det var då han fumblade. När Bucs sedan tog över avslutade man med Williams TD.

Saints gjorde det oerhört svårt för sig och det var de egna misstagen som kostade mäsätarna segern. Man har mycket att slipa på inför slutspelet. Men faktum är att det har sett ut så här nästan hela säsongen för Saints. Ofokuserat och ingen vilja eller hjärta. Jag ser det som högst osannolikt att man bara ska kunna plocka fram det nu, om man inte har lyckats på hela säsongen. Saints kommer inte att försvara titeln i år, frågan är om de ens får spela om det.



Noterbart:

  • Saints WR Adrian Arrington, ett pick från 08, fångade karriärens första boll och avslutade med sju mottagningar för totalt 79 yards.
  • Buccaneers reciever Maurice Stovall klev av med en ljumskskada.
  • Buccaneers spelade 6-2 på bortaplan den här säsongen...
  • ...Saints spelade 5-3 på hemmaplan.
  • Saints har vunnit 0 av 5 spelade säsongsavslutningar under Sean Payton.


1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tror inte vi ska dra för stora väclar av den här matchen. Saints var inte intresserade för fem öre. Man ville bara få den avklarad.

Nog ska du se att Saints kommer att vara en het kandidat till SB när playoff drar igång.