onsdag 5 januari 2011

AVGÅ ALLA!!

Är det någon i världen som förstår sig på hur Al Davis hjärna fungerar? Jag tror allvarligt att den in te fungerar alls. Att sparka Tom Cable är ett fullständigt idiotiskt beslut!

I tisdags valde Oakland Raiders senile ägare Al Davis att inte nyttja de två optionsåren klubben hade i kontraktet med coachen Tom Cable. Detta trots att Cable varit i klubben i tre år och precis tagit klubben till det bästa sportsliga resultatet sedan Super Bowl 2002. Detta med spelarmaterial som inte skrämmer många lag, utom i eventuellt special teams.



Cable tog över efter Lane Kiffin (nu USC) fyra matcher in på 2008 års säsong och har i år lett laget till att historiskt nog svepa rent i divisionen och vinna samtliga sex matcher mot divisionsrivalerna och att gå 8-8 är något man som svartsilvrig supporter bara kunnat drömma om de senaste åren. Det är inte Cables fel att Raiders missade slutspel i år. Det var så oerhört stentufft i år. 50% i vinstprocent och rent hus i sin division ska innebära slutspel och det är faktiskt första gången i NFLs 50åriga historia som ett lag som gått så bra missat slutspel. Det som gör det hela så sjukt är att Kiffin fick gå 17-27 i divisionen innan han fick foten, men helt plötsligt så är det inte ens godkänt att gå obesegrad. Jag blir mäkta irriterad faktiskt.

Jag är dessutom inte ensam om det. Puntern Shane Lechler uttalade sig om detta överraskande idiotiska beslut i ett lokalt radioprogram här om dagen:
"This will be six (coaches) now in 12 years, and that's not fun,I think this will be a huge setback for us.Tom was good with how he handled the whole dealing with (managing general partner) Al (Davis) and all that situation ... not let that part bother the football team, and that's what I enjoyed."

Just där tror jag att skon kan klämma. Davis har för en gångs skull fått restriktioner att hålla sig till sin kontorsstol och inte störa laget. Han har med all säkerhet även stött på motstånd från Cable vad det kommer till draft och värvningar. Jacoby Ford var ju bland annat ett önskemål från just Cable om jag har förstått det hela rätt, Davis ville säkert plocka ytterliggare en DT...

Det ser ut som om den nuvaranade offensiva coachen Hue Jackson kommer att ta över. Frågan är om han klarar av att hantera och skilja på det som händer på sidan av plan och det som händer på plan. Rent organisationsmässigt så är Raiders kanske den största cirkusen i ligan då väldigt många verkar vilja (nej, kräva) vara med och bestämma över allt från värvningar till taktik och matchuppställningar. Hue Jackson har gjort bra i från sig som offensiv coach det ska jag ge honom, men jag är väldigt tveksam till att han klarar av att coacha laget som Cable gjorde, och absolut inte med Davis som säkert kommer att stå med rullatorn på sidlinjen...

Tom Cable var dessutom otroligt omtyckt av nästan samtliga spelare. En rak, hård men ändå rättvis coach.

Det värsta är inte att vi har gjort oss av med den bästa coach vi har haft sen typ millennieskiftet. I och med att Cable försvinner kommer Raiders med största sannolikhet missa att förlänga med viktiga spelare som nu blir FAs, så som guarden Robert Gallery eller den ack så viktige RBn Michael Bush.

I söndags RTade jag en tweet från Ross Tucker som led följande: "If Raiders hang on, finish 6-0 in AFC West, 8-8 overall, and Al Davis still fires Cable, Raiders fans should find a new team."
Jag måste ju säga att just nu känns det som ett frestande alternativ... I alla fall så känns det som om bevakningen av Raider här på bloggen kommer att sjunka anmärkningsvärt nästa säsong.


Dessa billboards jag sågade i mars känns i dag helt klockrena!

1 kommentar:

Tom Brady sa...

Kaosklubb...