fredag 21 januari 2011

3 TD-pass från Sanchez när Jets slog Patriots!

Divisional Round Game
New England Patriots - New York Jets
21-28

Shonn Greene stod för en kaxig målgest då han använde bollen som huvudkudde i smaband med Jets sista touchdowns i denna oerhörda skräll. En skönt klimax efter en vecka av tjafs, skryt och gränsfall till mobbning, främst från Jets-spelarnas sida. Just därför var det på ett sätt skönt att man kunde visa att man är mer än bara elaka ord och psykningar. Rex Ryans högljudda flock av testoteronstinna uppkäftiga unga män ska nu spela sin andra raka AFC-final efter vinst mot Patriots med 28-21 på söndagen. Jets är AFC-final igen. Enda skillnaden är att i år tänker man vinna.

DET VAR AVGJORT REDAN I PAUS.
Mark Sanchez kastade som sagt tre touchdownpass och Jets, som alltid, giftiga defense sackade Tom Brady hela fem gånger i den mest hyoeade matchen under divisonsrundan (även om jag själv tyckte Ravens@Steelers smällde betydligt högre på förhand). Men en hel vecka av tras talk bidrog till hypen. Jets hade en ofattbar ledning med 14-3 på Gillette Stadium när det var dags för halvtidsvila. Men hemmalget kom tillbaka, först genom ett kort pass från Brady till Crumpler följt av en 2-point conversion. Patriots hade 11-14 och bara tre poäng upp med en quarter kvar att spela.

De resterande drygt tio minutrarna av sista kvarten blev ett riktigt ställningskrig. Inte förrän med två minuter kvar av matchen kom nästa poäng. Brady och co. kom inte till endzone och man var tvungen skicka in Graham för FG. 21-14 till Jets. Då satte Shonn Greene in nådastöten. Bara drygt 30 sekunder efter Pats FG sprang han för 17 yards till touchdownen som satte spiken i Patrioternas kista. Matchen var inte över men två touchdowns på 1½ minut klarar inte ens Tom Brady. Man lyckades att snygga till siffrorna med Bransch TD med typ 20 sekunder kvar men förlusten var ett faktum.

Jets coach sa innan matchen att han skulle coacha i Super Bowl. Det hoppet lever fortfarande och skulle det gå vägen skulle det vara New York-lagets första Super Bowl-framträdande sedan 1969! Även då hade man en riktig "loudmouth" i laget. QBn Joe "Broadway" Namath. Rex Ryan har gång på gång försökt övertyga pressen om att årets Jets minsann är av SB-kaliber, något som irriterat allt från motståndare till ägare och de egna fansen. Förra veckan passade han även på att säga att det här var en match som avgjordes mellan honom och Bill Belichick. Det blev det kanske också. Antonio Cromartie sa några väl valda ord om Tom Brady, Ryan valde att inte straffa sin CB. Wes Welker ville vara rolig och drog paralleller till Rex Ryans fotfetisch under en intervju på torsdagen, Belichick satte honom på bänken. Kan ha avgjort matchen. Förmodligen inte, men det kan ha avgjort matchen. Man sätter inte Bradys favoritreciever på bänken i ett slutspel...

DÅLIGT DEFENSE!
New York Jets tog 66 yards på 17 löpningar i mitten av fältet och Patriots hade återigen problem med att stoppa motståndare som väljer att springa på insidan. Det har utan tvekan varit Patriots akilleshäl den här säsongen.
Noterbart:
  • Patriots hade åtta raka vinter inför den här matchen.
  • Jets har slagit klubbrekord i antal bortavinster under en säsong, 8 stycken.

Inga kommentarer: