fredag 26 mars 2010

Hur tänker folk egentligen?

Al Davis och Oakland Raiders har slängt bort en jävla massa pengar dom senaste åren i jakt på en snabb lösning för att börja vinna matcher. Nu börjar fansen gå samma pinsamma väg.

I december ifjol blev en medlem i Raider Nation otroligt uppmärksammad i press över hela USA då han samlade in pengar från likasinnade fans och satte upp en reklamskylt med det tydliga budskapet: "Mr Davis, do the right thing please, hire a GM."'


Låt mig först säga att jag tycker att Raiders verkligen ska anställa en GM. NFL är business, lika mycket som sport, och några riktigt dåliga beslut har tagits vilket har lett till att man fått svårt att vara slagkraftiga och vinna matcher. Meddelandet är nu sänt men har Raiders organisation tagit detta till sig och ger denna stora "billboard" någonting?
Nej, inte ett dyft. Man har inte fått någon respons eller indikationer från klubben.

Mannen bakom projektet heter för övrigt Jared Staszewski och han har inte tänkt stanna vid det här...
Han planerar att sätta upp fler billboards och vill ha in donationer från fansen så att han kan fylla I-880 med meddelanden till Mr. Davis.

Det här har varit en rolig och bra historia som har gett utslag i media över hela landet och han har fått stöd av många från Raider Nation. På MessageToAl.com finns tiotusentals underskrifter (min bland annat) som stöder hans tanke om att anställa en GM, drygt 500 personer har dessutom skänkt snart $10 000 för reklamskyltar och utskrifter av olika dess slag.
Denna kostnad uppskattas dock till $4 500, per månad, men saken är den att det här inte skulle hjälpa ens med en sagolik givmildhet från fansen...

Att samla in pengar för dessa reklamskyltar kommer INTE att övertyga Al Davis att anställa en GM, det är lika bra att torka sig i röven med pengarna och spola ner dom i toan...
På den punkten är Raiders fans faktiskt rätt lika Davis. Att fortsätta med dessa skyltar går att likställa med om Raiders idag skulle ge Javon Walker ett lukrativt kontraktförslag... Alltså rätt jävla idiotiskt.

I en hård ekonomi som den vi lever i idag och i en tid då våldsamma jordbävningar drabbar Haiti och Chile kan vi inte gå och strö pengar omkring oss på meningslöst skit! Man kanske kan donera pengarna till behövande i dessa krisdrabbade områden? Det hade varit ansvarsfullt och det hade nog dessutom förbättrat Raider Nations dåliga rykte.
Här fick jag en idé. Sätt ut en check till Röda Korset från MessageToAl.com och Raider Nation och be Al Davis matcha detta genom att lyssna och föra en dialog med oss som bryr oss om laget. Betydligt mycket bättre och smartare än att slänga upp skyltar som man susar förbi i 70 km/h.
Det är en win-win--situation. Matchar inte Davis budet så vet vi i alla fall att pengarna har gått till något klokt och vettigt och vi kan sova gott om natten.

/ http://swenfl.blogspot.com

Inga kommentarer: