torsdag 11 februari 2010

Vad är det för fel på Colts!?


Mitt under pågående Super Bowl märker man att det väcks frågor angående Indianapolis Colts. Visst, man måste ju respektera deras förmåga att konstant vara ett topplag. Man måste berömma dom för att dom är i toppen av tabellerna trots nya spelare och ledare. Men man kan omöjligt låta bli att fundera på en sak, är årtiondets kanske bästa lag bara byggt för en sak; grundserien?

Let's face it, en enda Super Bowl-vinst är inte mycket att skryta om för ett lag som vunnit 12 eller fler matcher under de senaste sju säsongerna. Att dessutom bara nå finalen två gånger under samma tidsspann, varpå en slutade som den gjorde i söndags, måste anses som en stor besvikelse. Den ilska över att Colts valde att spara sina starters dom två sista seriematcherna istället för att gå för en "perfect season" måste idag kännas rätt löjlig, man har större problem än så.

"On behalf of the Colts and our team, we're very disappointed and we're sorry to our fans, I'm very sorry to our fans that we weren't able to get it done." sa Peyton Manning efter 31-17 förlusten mot Saints. Men vilken tröst då...

Det var fullt rimligt att på förhand tro och till och med förvänta sig att Colts skulle få lyfta Vince Lombardi Trophy för andra gången på fyra säsonger inför söndagens drabbning. Dom hade Manning, NFLs MVP, som quarterback. Dom hade presterat bra i slutspelet, jag till och med bättre än opponenten. Saints var nya på det här: dom skull ju bara vara nöjda över att ha gått så här långt. Men visst såg det ut som om det var Colts som aldrig spelat ett Super Bowl tidigare?

Man blev slagna psykiskt. Man blev slagna strategiskt.

Saints vann den här matchen på bland annat två otroliga spel, bland annat en överraskande onsidekick, samt ett lyckat två poängs conversion pass. Bra jobbat av coachen Sean Payton. Dessutom hade man en rookiekicker som var den första i Super Bowls historia att sätta tre Field Goals från 40 yards eller mer.
Dödstöten för Colts kom i och med CB Tracy Porters interception return. Världens genom tidernas bästa QB hade inte en chans mot Porters uteslutningsförmåga, Manning var förkrossad, Colts var krossade!
Porter läste den nämnda passningen redan i förrgår och detta var inte enda misstaget Manning begick. Han var stundtals rätt usel och var långt ifrån den nivå vi sett under grundserien. Pass Rushen var väldigt viktig som jag sa och på den punkten skötte sig Saints imponerande bra, grym scouting och bra taktik av lagets defensiva coordinator! Man vann halva matchen redan där!

I slutändan radade ändå Manning upp gaining yards men han var aldrig i närheten av den kylighet som Drew Brees visade upp. Att Colts bara mäktade med en TD sista halvlek (samtidigt som Saints gjorde 18 poäng) talar väl egentligen för sig själv?

"Vi var tydligen inte tillräckligt bra när det väl gällde" var Peyton Mannings sista ord innan han försvann in i miaminatten.

Colts i ett nötskal....

Inga kommentarer: