söndag 7 februari 2010

Inför Super Bowl XLIV (del 1)


Ikväll är det alltså äntligen dags för Super Bowl #44. New Orleans Saints ska möta Indianapolis Colts i Miami. Saints är stora underdogs och nederlagstippade. Men det är dom vana vid, det här man varit i princip hela sin existens som klubb. Bara för några år sedan så var det nog många som trodde att slutet var kommet för "'aints". Katarina hade skövlat ner hela stan och klubben var otroligt nära en flytt. Men laget reste sig ur askan, ur den misär som drabbat både staden och laget. Man tog in en ny coach och en franschise-QB. Tre år senare ska man alltså gå in i klubbens första Super Bowl någonsin.

Inte ett öga är torrt när man talar om Saints kamp tillbaka till cirkusen. Den sagan kan sent i natt få ett lyckligt slut som vi aldrig kunnat drömma om. Saints kan mycket väl gå och kamma hem hela skiten i natt. Den stora matchupen är självklart den mellan Saints älskling Drew Brees och New Orleans-födda Peyton Manning. Matchen kommer med största sannolikhet att avgöras på hur QB:na agerar. Men den matchupen har vi matats med i snart två veckor (ja, egentligen hela säsongen) så i del två av denna serie hade jag tänkt ta upp några andra viktiga matchups i matchen. Äntligen är det dags. Det här blir hur jävla underbart som helst!

Ölen är inhandlad CBS Super Bowl Today, drar igång 20.00, från och med det kommer jag kanske att vara den mest otrevliga och frånvarande personen i världen. Äntligen är väntan över! Tidernas Super Bowl kan ske och avgöras ikväll. Detta ser jag verkligen fram emot.

Plats: Sun Life Stadium, Miami.
Tid: 00.00
Väder: Sol, 16 grader
TV: CBS har huvudrättigheterna. Viasat sänder via Viasat Sport, Viasat Sport HD och TV6!

Skadade/frånvarande spelare:
Colts: DE Dwight Freeney och CB Jerraud Powers är uppsatta som "questionable" och deltog inte på gårdagens träning. Räkna dock med att båda kommer att vara med ikväll, speciellt Freeney!
Saints: RB Lynell Hamilton är även han uppsatt som "qustionable" men lär också med största snnolikhet att spela.

Senaste mötet: Dom möttes i 2007års öppningsmatch. Colts vann med 41-10. Dom siffrorna blir det inte idag.

Streaks: Colts har vunnit två raka matcher mot Saints.

Hur dom tog sig hit:
Colts slog ut Ravens och New York Jets, Saints har slagit ut Cardinals och sen Vikings.

Jag tror att Colts vinner det här men hoppas lite på Saints. Hade varit en sådan "Cinderella Story" om dom tog hem det här. Sen är ju en av mina favoriter, Peyton Manning, i Colts samtidigt som att de är ett AFC-lag. Har ingen favorit, ännu, men jag har lagt mina pengar på Colts. Dessutom har jag många andra spel som innefattar Colts som lag och individuella spelare.


Inga kommentarer: