tisdag 2 februari 2010

Keys to Super Bowl XLIV

Nycklarna till att ta hem årets Super Bowl handlar mest om quarterbackarna, hur bra dom gör ifrån sig och hur väl man stoppar dom. Dessutom så måste man utnyttja deras misstag så fort dom gör något, om dom nu gör något.

QUARTERBACKS

Peyton Manning
Comp%: 68.7
Passing Yards/Game: 284.6
TD-INT: 38-17
Passer Rating: 100.5

Drew Brees
Comp%: 69.8
Passing Yards/Game: 284.2
TD-INT: 40-11
Passer Rating: 110.3

Båda quartbacksen i söndagens Super Bowl är nog väldigt sugna på att ha Super Bowl XLIV på deras CV:n och båda kommer från riktigt bra säsonger. Brees från en lite bättre som ni kan se här ovanför.

Saints har sagt att man ska få stopp på Manning precis på samma sätt som man satte stopp för Kurt Warner och Brett Favre, man ska inte fokusera så mycket på sacks utan mer på vägen fram och det framför Manning och försöka störa honom med tacklingar. Man kommer nog att blitza rejält också, tror inte att det kommer att hjälpa...
Manning är utan tvekan den snabbaste QBn i ligan i både sinnet och med fötterna och att blitza bort honom är svårt, på gränsen till omöjligt. Jag har nog inte sett ett lag få bort Manning framgångsrikt med blitzar, Jets klarade det absolut inte.

Saints nyckel till att ta hem det här blir att täta ihop spelet och spela väldigt effektivt i red-zone. Man måste pressa Colts till att ta Field Goals. Inte bjuda på nånting. Förmodligen blir det en jämn match, Saints måste spela tätt och se till att ha bollen i slutet, man får inte låta Colts ha bollinnehavet med typ 2 minuter kvar eller något liknande.

Colts måste sätta stopp för Drew Brees, han är det största hotet. Utan tvekan. Han är snabb och har en bra blick för spelet.

Saints har en chans att vinna, det tvivlar jag inte en sekund på. Men för att göra det ska man alltså följa mina råd:
- Håll bollen borta från Mannings händer så gott det går och
- kontrollera klockan. Se till att ha innehavet när det behövs i vissa skeden av matchen. Bli inte överraskade över hur länge det är kvar osv.

5 dagar kvar!



1 kommentar:

Anonym sa...

Blir spännande att se hur Saints ska få stopp på Manning, inte en lätt uppgift.