onsdag 3 februari 2010

Miami på Söndag

Staden
Årets Super Bowl spelas i Miami, Florida. Miami är känt som som en global stad som är väldigt viktig vad det gäller global handel, finans, mode med mera. I Sverige är väl Miami mest känd som ett soligt paradis och klimatet under Super Bowl kommer förmodligen att vara underbart. Nu regnade det i och för sig under Pro Bowl förra helgen och det gjorde det även sist SUper Bowl hölls här. Vi får hoppas på uppehåll någon timma på söndag. Så här i Februari så kryper temperaturen väldigt sällan under 15 grader. Rätt okej för en vintermånad. Det är en av anledningarna varför jag personligen tycker att SUper Bowl alltid skall hållas i Miami...

Miami är drygt 140 kvadratkilometer stort och i staden bor det rund 365 000 invånare. Latinamerikanerna står för den större delen. Just därför så är spanskan det dominerande språket i Miami, uppskattningsvis 66% talar spanska. Endast 25% sägs ha engelska som modersmål.

Sport i Miami
Miami Heat är stadens basketlag och man spelar sina hemmamatcher i American Airlines Arena. Man vann NBA-titeln 2006.

Miami Dolphins är som ni alla förmodligen vet stadens kända och historiska NFL-lag och tillsammans med MLB-laget Florida Marlins spelar man sina matcher matcher i söndagens Super Bowl-arena, Sun Life Stadium. Marlins har dock en ny arena klar 2012. Miami är ju också värd för Orange Bowl.

Miami FC är stadens enda professionella fotbollslag och man är väl mest känd för den uppmärksamade värvningen av Romario vintern 2006.

Man har också ett lag i NHL, Florida Panthers, ett lag utan svenskar och utan mästerskapstitlar.

Under Super Bowl
I vanlig ordning så har värdstaden satsat oerhört med pengar på Super Bowl-veckan och man bjuder en jävla massa events för tillresta fans. Man kommer bland annat att anordna en Beach Soccer-turnering på Miamis berömda South Beach. Dessutom är partyn och temafester i princip varje kväll runt om i staden.

Förutom det så kommer man att anordna andra former av tävlingar, bland annat en stor fiske tävling. Sen har vi ju det berömda Fan Zone, ett megastort område för fans där man kan få mingla med stjärnor, köpa souvenirer och delta i tävlingar.

Matchdagen
På matchdagen öppnar man portarna till arenan redan klockan 14. Pre-Gameunderhållningen och spelarnas uppvärmning startar vid 17-17.30. Nationalsången och spelarpresentationer sker vid sextiden och matchen beräknas kicka igång prick 18.28 på söndagskvällen.


Inga kommentarer: