söndag 7 februari 2010

Inför Super Bowl XLIV (del 4)


5 ANLEDNINGAR TILL ATT COLTS VINNER!


  1. Peyton Manning. Killen har vunnit MVP-titeln fyra gånger i och med titeln i år och han har i år gjort sin kanske bästa säsong någonsin. Han har varit med så länge att han har sett allt, hans uteslutningsförmåga är fenomenal och killen är briljant. Utan tvekan den bättre av dom två quarterbacksen inför matchen. En otroligt viktig kugge på en otroligt viktig position. Han kan avgöra det här helt på egen hand! En av tidernas bästa QB:s, ingen tvekan om saken!

  2. Defence. Lagets defensiv hamnar ofta i skymundan bakoom Manning och offensiven men man förtjänar lite strålkastarljus, så jag ger dom det. Man har en ny coordinator och defensiven har blivit mycket mer aggressiv och kreativ. Man blitzar som galningar och det har gett resultat. Motståndarna har totalt satt 20 poäng på Colts under årets slutspel och man har blivit nollade i sex av åtta quarters. Man var topp tre även under grunderien i denna statistik. Det blir tufft för Saints.

  3. Erfarenhet. Man har varit med förr. Man vet vad som krävs och hälften av kvällens starters var med för tre år sedan då man vann mot Bears. Saints är inte i närheten av dom siffrorna, det är bara deras kicker Darren Sharper som varit starter i Super Bowl. Jag hävdade ju att det inte skulle spela någon större roll att Saints saknar erfarenhet, men några lär nog ha stora ögon till en början. Det kommer Colts att utnyttja. Då gäller det att Saints landar tidigt så att det inte rinner iväg.

  4. Dwight Freeney/Raheem Brock vs. LT Jermon Bushrod. Saints lär sätta in extra manskap i OL:en vid Bushrod som anses vara den svaga länken. Hjälp behöver han verkligen mot snabba och kvicke Freeney. Nu är ju Freeney ett frågetecken inför matchen och man kanske drar tillbaka sin extra lineman och låter Bushrod gå one-on-one mot Brock (som lär ersätta Freeney). Big misstake i så fall! Brock skulle slå Bushrod i en en-mot-en situation 10 gånger av 10. Colts kan ju dessutom flytta över Mathis på Bushrods sida, då skulle han också vara chanslös. Man får se till att vara vakna.

  5. Jim Caldwell. Rookiecoachen har kanske inte fått den uppmärksamhet han förtjänar fast faktum är att han gjort allt rätt så här långt. Han står stadigt och är lugn under press, precis det Colts behöver. Dessutom kan han trycka på rätt knappar, hans justeringar mot Jets gjorde att man vände och vann. Det sägs metaforiskt att han har fått nycklarna till en Ferrari, vilket är en rätt bra beskrivning. Jag tycker dessutom att han kör Ferrarin exemplariskt!
Detta var det sista jag skrev fram till imorgon. NU lutar vi oss tillbaka och njuter av kvällen!



3 kommentarer:

coltsfanatiker sa...

Så där ja. Börjar likna något nu. Jag håller med dig om Caldwell. Han har hamnat lite i skymundan bakom offensiven och Manning, likt lagets defensiv.

Ikväll vinner vi. Det här ska vi bara ha. Litar på Manning ikväll. Hna är den bättre av dom två.

DASE sa...

GO COWB..... COLTS :P

Anonym sa...

cf: Hur kan du vara så säker NO känns ju mer kompletta än vad vi är.