måndag 26 januari 2009

Klassiska Super Bowls

Bloggen fortsätter nedräkningen med att "minnas" tidigare Super Bowls med några korta meningar.

Super Bowl III

Finalen som satte riktlinjer för att finalerna skulle benämnas efter nummer. Nu skulle det på allvar visas att de tidigare AFL-lagen kunde matcha NFL-lagen. Finalen gick mellan Indianapolis Colts och New York Jets. Jets QB Joe Namath lovade att man skulle vinna, något som fick många individer i landet att krokna av skratt, Colts var nämligen tippade att vinna med mer än 20 poäng. När det väl var dags för match spelade Namath som gud och ledde laget till en 16-7 vinst. Namath blev matchens MVP.



Super Bowl XXIII

Alla NFL-fans vet vilka Joe Montana Jerry Rice var. Super Bowl XXIII skulle vara startskottet på deras enastående karriärer. San Fransisco 49ers låg under med 16-13 och hade bollen på den egna 8-yardlinjen mot en otroligt stark Bengalsdefensiv. 94 yard senare och med drygt 30 sekunder kvar avslutar Montana med ett sista pass. Den nådde John Taylor i end-zonen och 49ers dynasti började med en 20-16 vinst i Super Bowl.

Super Bowl XXV

Mitt under USAs första Gulfkrig spelades Super Bowl mellan New York Giants och Buffalo Bills. Giants hade möjligheten att vinna sin andra SB på fem år, man hade ett bollinnehav på otroliga 40 minuter och 33 sekunder precis innan Ottis Andersson springer in ännu en TD för NY. Bills hade dock en möjlighet att avgöra med ett Field Goal med bara sekunder kvar av matchen. Scott Norwood drar iväg den ovala bollen de 47 yardsen mot målet... Bollen går utanför och den kostsamma missen som gått till historien gav Giants vinsten med 20-19.

Super Bowl XXXII

Green Bay Packers var stora favoriter inför matchen mot Denver Broncos i San Diego. Många trodde att Broncos skulle gå till pausvila i ledning då man ledde med 17-14 men Favre ville annat och hittade Mark Chruma med en enastående passning bara sekunderna innan domarna skulle blåsa av. Andra halvleken har gått till historien. Det var är nog den mäktigaste "fram-och-tillbaka"fight man n¨¨gonsin har skådat. Inför den fjärde kvarten var låg båda lagen på samma poäng och man bytte punts med varandra. Då tyckte Broncos att det var dags att knyta ihop säcken och man inledde en massiv offensiv, med 1:45 kvar kommer således Denvers avgörande TD. Packers kunde inte komma igen på den tid som återstod och Broncos vann med 31-24.

Super Bowl XXVI

New England Patriots skulle spela final och det var ju ganska passande om man tänker på terrorattackerna mot World Trade Center tidigare under säsongen. Man skulle ställas mot favoriten St. Louis Rams och trots att man var underdogs så ledde man med otroliga 17-3 inför andra halvlek. Då började Rams upphämtningen. Vid ställningen 17-17 trodde många att matchen skulle gå till övertid men i mathens sista drive sätter Adam Vinatieri ett 48-yards Field Goal och Patriots får lyfta Vince Lombardi Trophy efter att ha vunnit med 20-17.

Tid kvar till Super Bowl: 6 dagar, 6 timmar, 52 minuter

Inga kommentarer: