torsdag 29 januari 2009

QB-special!

SWENFL kollar närmare på de två spelare som ska leda varsin offensiv till att vinna Super Bowl.

När Arizona Cardinals på söndag möter Pittsburgh Steelers så är är det två QB, på varsin sida som strävar efter samma sak. Att vinna sina andra mästarring. Ben Roethlisberger var den yngsta QB någonsin att vinna sist det begav sig och 37-åriga Kurt Warner, som så sent som 2005 var utfryst från Cards, vill nog gärna ha revansch.

Trots sin höga ålder, eller på grund av den, så var Kurt Warner topp 5 i all statistik gällande QBs, däribland 3a i antalet touchdownpassningar. Warner spelar dock bäst då han få stå ensam och filosofera i sin ficka. Det kommer inte Pittsburghs D-line att tillåta på söndag. Warner behöver alltså väldigt mycket hjälp av sina lagkamrater på linjen framför honom för Steelers kommer inte att hålla igen ett dugg.

Ben Roethlisberger har även han spelat otroligt bra och under slutspelet har han inte kastat en enda interception, imponerande! "Big Ben" får dock se upp noga på var han kastar bollarna på söndag, Arizona har nämligen flest antal interceptions av alla slutspelslag, hela 8 stycken.
Det finns dock en svaghet även hos en sådan som Roethlisberger. Han har i år blivit nertagen ("sacked") hela 46 gånger, näst flest av alla. Han har alltså en benägenhet att hålla i bollen lite för länge. Han är trots detta väldigt duktig på att röra på sig i sin "ficka" och på att hålla spelet igång. Har han en bra dag kan han vara helt otrolig och skjuta från höften, något som ofta leder till helt fantastiska spel.

Båda två har alltså spelat Super Bowl tidigare så att det är en stor och viktig match lär inte påverka dom speciellt mycket. Den bästa QBn på söndag är den som vågar spela enkelt och inte gör några dumdristiga drag. Ett enda misstag kan avgöra vilket lag som får lyfta Vince Lombardi Trophy.

Tid kvar till Super Bowl: 3 dagar, 1 timme, 32 minuter.

Inga kommentarer: