måndag 19 januari 2009

Otrolig match tog Cardinals vidare.

Ett av ligans absoluta botten lag i årtionden, Arizona Cardinals har gått från ett skämt till ett Super Bowl-lag.

En bedrövlig första halvlek av Eagles gjorde att man låg under med hela 24-6. Då hade den otroliga Larry Fitzgerald, ligans just nu bästa WR, tagit in samtliga tre TDs. Något sådant håller inte om man vill gå till SB, Eagles hade i princip bara en uppgift inför matchen. Inte släppa Fitzgerald. Det lyckades man inte alls med. Dessutom hade bortalagets O-line inte en chans mot ett blitzande Cards-försvar som ganska enkelt kom åt McNabb.

Matchen fick en intressant vändning i andra halvlek. När många nog trodde att Cardinals enkelt skulle glida igenom matchen kommer Donovan McNabb in som en ny männsika och var otrolig på linjen och ledde sitt lag till 18 raka poäng till en 25-24 ledning. Skulle man klara av att hålla det?
Knappast, då började McNabb att skaka igen och slängde bort inte mindre än fyra bollar mitt i fältet i viktiga lägen.

När Cardinals, det första 4e seedade laget som har en championshipmatch på hemmaplan, skulle bli offer för sina egna fans så började man istället att uppträda som riktiga slutspelveteraner.
Visst, de tappade ju visserligen sin 24-6 ledning. Men nu var det dags för den 37 år gamla Kurt Warner, SB MVP för en jävla massa år sedan i Rams, att kliva fram. Och som han gjorde det!
En 72 yards lång drive avslutades med Warners fjärde TD-pass, denna gången ett pass på åtta yards till Tim Hightower. Detta följdes upp av en lyckad two-point conversion och man ledde återigen, nu med 7 poäng. Detta höll matchen ut och slutsiffrorna skrevs till 32-25.


Trots Warners gudomliga spel och Cardinals effektiva D-line så var det en man som utmärkte sig mest av alla. Larry Fitzgerald var ostoppbar med sina nio receptions och 152 yards. Han har nu dessutom skapat historia då han slagit nytt slutspelsrekord i receiving yards, efter att igår passerat den stora Jerry Rice, det gällande rekordet är 419 yards. Då ska han dessutom spela Super Bowl, kan ni tänka er?


Säga vad man vill, men Cardinals har aldrig varit så här bra sedan man flyttade till Arizona. Den första februari möter man Pittsburgh Steelers i Tampa Bay.








Inga kommentarer: