måndag 19 januari 2009

Defensiven tog Steelers till Super Bowl.

Pittsburgh Steelers försvar var levererade grymma tacklingar och Ben Roethlisberger stod för en stabil insats i lagets AFC-vinst över Baltimore Ravens natten till måndag. Det var Troy Polamalu som raserade alla chanser för Ravens när hans 40-yard inteception return till slut gav hemmalaget en 23-14 vinst. I och med detta spelar Pittsburgh sitt sjunde Super Bowl.


Precis som vanligt när dessa två lag möts, var det en riktigt fysisk och stentuff match för spelarna. En som fick känna på detta var Ravens rookie-QB Joe Flacco som varit grym hittills i slutspelet. När han skulle bli första rookie-QBn att föra sitt lag till SB så började han darra och det syntes tydligt att han inte hade rutinen. Han slutade 13-30, 141 yards och tre väldigt kostsamma interceptions. Nu ska man i och för sig inte förneka att Steelers D-line var lika suveräna som vanligt men Flacco var inte bra.

Det var väl egentligen aldrig riktigt farligt, Steelers fick tidigt en 13-0 ledning efter en underbar passning på 65 yards från Roethlisberger till Santonio Holmes som ledde till lagets första TD.
Ett spel som Roethlisberger hävdar var improviserat och menar att det var ett enkelt spel.
Arizona får ett tips från Baltimores Trevor Pryce inför Super Bowl:
""Here's my advice to the Arizona Cardinals: Don't rush Ben Roethlisberger. After that, he's a playground football player. That's what he is, and he's a damn good one.""

Pittsburgh är det 12e laget sedan 1970 att vinna över ett lag tre gånger under en säsong. Steelers är 8-0 i slutspel i matcher mot lag från den egna divisionen.

Pittsburgh ställs mot några av sina gamla mästarcoacher den första februari och båda parter kommer självklart att göra allt för att vinna Vince Lombardi Trophy.
Jag ser dock ingen annan utväg än att det är Pittsburgh Steelers som står på podiet tidigt på måndagmorgonen.

Joe Flacco hade det hett om öronen igår natt.

Inga kommentarer: