måndag 5 januari 2009

Korparna och Örnarna flyger vidare!

Baltimore Ravens vs. Miami Dolphins 27-9

Mycket hängde på Chad Pennington och Dolphins försvar i söndagens hemmamatch mot Baltimore. Det blev en smärre katastrof! Chad kastade minst fyra bollar rätt i famnen på motståndarna, de få gångerna han fick iväg bollfan så hamnade den alltså i gapet på hungriga korpar. Jag tycker att Baltimore gjorde ett grymt jobb och gav inte Pennington något som helst andrum. Inte nog med det så pressade Baltimore till sig hela fem turnovers och matchen var väl egentligen avgjord ganska snabbt och efter 3/4 av matchen ledde Ravens med hela 20-3. Tack och god natt Miami...
Jag vill inte på något sätt ta ifrån Baltimore denna vinst, man gjorde ett grymt jobb, men faktum är att man faktiskt "fick" hela 14 poäng bara på grund av Dolphins misstag.

Baltimore har nu vunnit 10 av sina 12 seanste matcher. Hur går det mot Titans?

Philadelphia Eagles vs. Minnesota Vikings 26-14

Philadephia med McNabb i spesten vann i en, till en början, välspelad och ganska underhållande match. Nästa utmaning: De regerande mästarna New York Giants.

Tarvaris Jackson spelade inte på nivå han visste han var tvungen att göra mot ett betydligt hungrare Eagles. Det såg väldigt skakigt där bakom linjen... Då var det heller inte oväntat att det hela skulle avgöras på ett misstag. Det var med drygt 3 minuter kvar av matchen som en dålig snap studsade på Jacksons fot och Eagles Juqua Parker kunde enkelt ta hand om bollen. Denna turnover, Vikings andra för kvällen, föranledde ett Field Goal för Eagles och allt hopp var som bortblåst för Minnesota.
Jag tycker att matchen fick en konstig vändning efter paus eftersom att Vikings faktiskt inte hade varit speciellt dåliga i första. Man lyckades med bland annat sex av tio third down conversions under de första 30 minuterna. Allt raserade i andra och det tog Eagles tillvara på.

Eagles har inte förlorat en Wild Card match med Andy Reid som coach ännu...

Inga kommentarer: