måndag 12 januari 2009

Mästarna överkörda!

Titans var väl egentligen bättre på alla punkter i lördagens match mot Baltimore Ravens men på grund av en hel del slarv vid clutch-moments så förlorade man matchen. Som väntat blev det en kamp mellan två grymma defensiv och precis som fem av de sex senaste matcherna lagen emellan skulle matchen avgöras med tre poäng eller färre. Denna gång var det Ravens som drog det längsta strået och vann med 13-10. Dock så utgick både CBn Rolle och LBn Suggs på grund av skador.

******

Jag och många andra var övertygade om att lördagens andra match skulle innebära en storseger för de, tidgare under säsongen, så suveräna Carolina Panthers. Nu blev det visserligen en storseger men det var Arizona som gick segrande med slutsiffrorna 33-13. Cardinals dominerade redan från start och Panthers blev nog tagna på sängen och var tvugna att lägga om taktiken helt då man i halvlek låg under med hela 27-7! Cardinals QB Warner gjorde återigen en riktigt bra match och överglänste sin kollega i Panthers, Delhomme, som verkade mer sugen på att kasta bollen i gapet på de röd-vita än till sina egna spelare. Larry Fitzgerald var återigen en av planens giganter då han sprang in 166 yards och mäktade med en TD.

******

Visst kändes det som om Steelers dominerade i matchen mot Chargers? Pittsburgh är i AFC-final efter 35-24 på hemmaplan. Rivers var utan tvekan den QB som utmärkte sig mest och var bortalagets bästa spelare men vad hjälper det då lagets defence inte gör sitt jobb och beter sig som korgossar? Steelers är i AFC-final för tredje gången på fem år.

******

Alla älskar väl underdogs? Det var helt underbart att se ett respektlöst Eagles köra över de regerande mästarna med Eli Manning i spetsen. Giants såg otroligt bleka ut och var totalt oförmögna att få in bollen i Philadephias end zone. Än mer underbart var det att se Eli Manning göra bort sig på linjen och han levererade i princip ingenting. Precis som tidigare matcher dessa två lag emellan så var det bortalaget som skulle få åka hem med leende munnar, Eagles vann med 23-11. Denna vinst innebar att vi för första gången i NFLs historia ser en NFC-final utan dom tre topp-seedade lagen. Hur långt kan Eagles nå i år?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nej Eli Manning var verkligen inte bra. Jag fattade inte vad han höll på med, hade förväntat mig att se de gamla takterna från SB ifjol.

Anonym sa...

Vilka är de 3 högst seedade?

swenfl sa...

Anonym -
De tre lagen i NFC som var högst seedade i år var ju Giants, Panthers och Vikings