lördag 3 januari 2009

Colts vs. Chargers preview

Tänkte köra lite match-up inför morgondagens wild-card games. Vi börjar med matchen mellan Indianapolis Colts och San Diego Chargers.

Peyton Manning och hans Colts har inte förlorat sedan oktober, och Manning spelar som han aldrig tidigare gjort. Chargers med Philip Rivers gick till slutspel efter att ha krossat allt motstånd under december månad, dessutom radar man upp poäng i matcherna.

Colts: Efter sin nionde 4000+ yards-säsong vann Peyton Manning sin tredje MVP-titel och gör sällskap med Brett Favre om att ha vunnit denna utmärkelse tre gånger. Manning har fått en ny chans att visa att han även kan leverera i ett slutspel. Han har gjort det en gång tidigare, då vann man Super Bowl efter att ha spöat Chicago. Då var det dock annorlunda, Colts var ett bra lag i alla lagdelar. I år har Manning lett ett lag till slutspel som stundtals haft stora problem med deras running-game, dessutom har man varit väldigt ojämna defensivt. Att vinna Super Bowl skulle vara ett skönt sätt för tränaren Tony Dungy att avsluta sin karriär, det ryktas nämligen att han gör sin sista säsong. Men har Colts det som krävs för att gå hela vägen?

Chargers: Philip Rivers avslutade säsong med att vara den QBn med bäst statistik, det tog honom inte till Pro Bowl men väl till ett slutspel med Chargers. Ni ska veta att mycket hänger på att Rivers gör ett bra jobb, det känns nästan som om han bär hela laget på sina axlar.
Trots att man har gått till slutspel så måste man trots allt se Chargers som en besvikelse. Jag och många andra så kallade experter trodde på försäsongen att Chargers enkelt skulle ta hem AFC West och vara en av ligans topplag vad det kommer till "records". Att man då först gick till slutspel efter att ha vunnit den sista matchen mot Broncos gör att folk börjar ifrågasätta om San Diego har något att göra i ett slutspel överhuvudtaget. Då ska vi komma ihåg att deras offensiv har varit som mest glödhett när de väl behövde det. Många har klagat på att Tomlinson ska ha "tappat greppet" men jag tror att många av ligans defensiva spelare inte håller med, främst Denvers D-line. Det återstår dock att se hur bra han kommer att vara imorgon OM han spelar. Han ådrog sig nämligen en ljumskskada i matchen mot Denver senast...

Jag tror på en välspelad och en väldigt underhållande match där det finns en chans att vi får se mycket poäng, det är ju som sagt två av ligans absolut bästa QBs som gör upp. Jag tror dock att Colts kommer att dra det längsta strået då Chargers blitz-kåta defence kommer att neutraliseras av ligans bästa på den punkten, Peyton Manning.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tror ärligt talat att vi kan få det svårt ikväll. Det är nog första gången i år jag är orolig inför en match!

Men vinner vi går vi hela vägen ;)

Anonym sa...

Förresten är det väl fler matcher inatt? :O