söndag 18 januari 2009

Ravens @ Steelers preview

Om drygt en timme går avsparken mellan ligans två bästa defensiva lag, detta i en match som ska avgöra vilket lag som får packa sina skydd och sätta sig på flygplanet till Tampa Bay för att spela Super Bowl.

Pittsburgh Steelers var under säsongens ligans absolut bästa defensiva lag. Detta ledde till en divisionstitel och en andraplats i conferencen. Men är det något lag som kan matcha Steelers så är det onekligen Ravens. Baltimore har nästan haft det som signum att vara ett av ligans bästa defensiva lag detta årtionde. Det är som jag tidigare nämnt i andra inlägg här på bloggen alltså två av ligans absoluta topplag vad det gäller det defensiva arbetet som möts i nattens AFC-final.

Steelers har nog imponerad på många inbitna där ute denna säsong då man bland annat bara släppt 13.9 poäng per match bakom sig. Även Ravens har, som vanligt, imponerat defensivt.

Steelers QB Roethlisberger tror att denna match kommer att gå till historien och är väldigt taggad för uppgiften. Roethlisberger och tidigare skadade Willie Parker kör för fullt ikväll. Trots dessa goda besked så riskerar man att komma ut på fältet med ett skadeskjutet försvar då safetyn Troy Polamalu är ett frågetecken.

Rookiequarterbacken Joe Flacco i Ravens (som jag har röstat på som årets rookie) har onekligen en tuff uppgift framför sig. Men han har ju visat att han verkligen klarar sig bra på den här nivån, han är ju bland annat den första rookieQBn som vunnit två slutspelsmatcher, dessutom på bortaplan.

Inga kommentarer: