söndag 4 januari 2009

Domherrarna slog Falkarna och Bolts vann över Colts!

Indianapolis Colts vs. San Diego Chargers 17-23

Blixten kan slå ner två gånger på samma ställe, till och med tre! För tredje året i rad har San Diego Chargers slagit ut, ett på förhand mer favorittippat, Indianapolis.

Peyton Manning vann sitt MVP men sen var det stopp. Den lille och blixtsnabba Darren Sproles avgjorde matchen till "Bolts" favör. Sproles klev fram när Tomlinson stod på sidan och led av sin ljumskskada i andra halvlek. Före han klev av hade han dock hunnit med en en TD och 25 yards.
Colts började bra och hade ledning med 7-0 efter den första kvarten. Efter det gick det bara neråt för Dungys mannar. Det hela började med ett möjligt felaktigt domslut vilket ledde till en punt för bortalaget. När en liknande situation uppstår för Chargers väljer Dungy att inte utmana beslutet, efter det började Chargers offensiv. Som sagt så var Sproles planen lilla gigant sent inatt och det var även han som avgjorde efter att ha tagit tillvara på en, av Colts, kostsam fumble på bortalagets 2-yard line. Sproles avslutade matchen med två TDs och sammanlagt 328 yards.

Jag tyckte Colts hade en jävla otur i första halvlek och jag misstänker att frustrationen blev för stor då klocken började ticka neråt. Detta ledde till att Colts bland annat åkte på hela nio penalties och en hel del andra kostsamma misstag.

Atlanta Falcons vs. Arizona Cardinals 24-30

Sist Cardinals hade hemmamatch i ett slutspel var 1947, då huserade man dessutom i Chicago så vi kan väl säg att detta var deras första slutspelsmatch på hemmaplan?

Jag sa inför matchen att Atlanta skulle kunna ha chansen att vinna bara man neutraliserade Cardinals fantastiska radarpar Fitzgerald och Boldin. Det misslyckades man radikalt med. Men jag tror inte ett enda lag i världens bästa liga hade kunnat få stopp på Fitzgerald igår. Om man tycker att hans bollmottagningar har varit otroliga tidigare så ska man ta en titt på gårdagens match! Jag säger som kommentatorerna: "Fitzgerald is a monster!".
Falcons slutspelsäventyr tog egentligen slut när Cardinals spelade offensiv första gången på hela matchen. Kurt Warner öppnade med ett 42 yards långt kast till en fristående Fitzgerald.
Trots detta ledde Falcons med 17-14 i halvlek men många kände nog att det var ett för litet försprång. Kanske även Atlantas spelare för andra halvleken var präglad av helt galna misstag från bortalaget. Efter att ha förlorat tredje kvarten med hela 14-0 såg det väldigt tungt ut och Cardinals kunde i princip bara bevaka ledningen i sista.

Trots förlusten så slog Matt Ryan nytt post-season rekord för en rookie med sina 26 completions. Cardinals har i år gått 7-2 på hemmaplan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Otur? ja, okej, kanske lite men Colts var fan inte bra alltså!