söndag 18 januari 2009

Eagles @ Cardinals preview

Eagles är vana med att spela championshipmatcher. Detta blir den femte matchen om NFC-titeln på åtta säsonger, men i år var det väl egentligen ingen som hade förväntat sig detta. Däremot är det ingen överraskning att Arizona Cardinals är här.

Sist dessa två lag möttes var vecka 13 i Philadelphia. Eagles hade veckan före åkt på en riktig brakförlust borta mot Ravens och McNabb hade blivit bänkad för första gången under hans tioåriga karriär.
I matchen mot Arizona var han återigen med, storspelade och ledde laget till en 48-20 vinst. Den vinsten tände Eagles och man vann fyra av sina fem sista matcher på säsongen med en vinstmarginal på 23 poäng i snitt.

Cardinals är 7-2 hemma den här säsongen men ni kan glömma att Eagles kommer att skrämmas av den statistiken. Eagles verkar nämligen inte ha några som helst problem att spela på bortaplan (i alla fall inte i slutspelet). Man har ju som bekant slagit Vikings i Metrodome där hemmalaget var 6-2 och man vann ju över de regerande mästarna på Giants Stadium där man i år var 7-1.

"Många har talat illa om oss och har inte gett oss en chans. Vi tror på oss själva. Jag gillar att vara underdog och det kommer vi att fortsätta att vara" sa Cardinals coach efter vinsten över Panthers. Han har rätt för ikväll vill jag faktiskt säga att det är Eagles som är favoriter trots Cards fördel av hemmaplan och en bättre seed in i slutspelet.

Jag ser framemot denna kväll, det ska bli så oerhört jävla roligt!

Previewwn mellan Ravens och Steelers kommer senare ikväll eftersom att jag inte kommer att vara hemma på ett tag...

Inga kommentarer: