lördag 31 januari 2009

Cardinals väg till Super Bowl

Låt oss titta närmare på den stora överraskningen i årets slutspel och deras väg till Super Bowl...

Arizona Cardinals lyckades vinna sin division, detta trots att man bara gick 9-7 (.563) och med den statsen var man conferencens sämsta lag när slutspelet drog igång.

vs. Falcons
Falcons såg på förhand ut att kunna vinna, man behövde bara klara av en enda uppgift. Neutralisera Boldin och framför allt Fitzgerald. Det gick inte alls och Fitzgerald gjorde en helt galen match då han fångade helt omöjliga bollar han sprang in 100+ yards, fångade 6 bollar och mäktade med en touchdown.
Den andra storspelande killen på planen var i motsatt lag, nämligen i Atlanta. Rookie QBn Matt Ryan storspelade och satte nytt post-seasonrekord för en rookie med sina 26 lyckade passningar. Atlanta ledde faktiskt med 17-14 i paus men man skulle nog ha haft ett större försprång för att ta hem matchen. Resterande delar av matchen präglas av många misstag från Atlantas spelare något som leder till att man förlorar tredje kvarten med 14-0. Cardinals bevakar ledningen resten av matchen och slutsiffrorna skrivs till 30-24.

vs. Panthers
Alla trodde att Carolina skulle köra över Arizona och att det rent utav skulle vara pinsamt att se. Panthers hade gått 12-4 under säsongen och hade haft en vecka extra lång uppladdning inför matchen, det hjälpte föga då Arizona kom ut och dominerade matchen från start. Panthers blev helt tagna på sängen och jag gissar att man började fundera på vad fan som hade träffat dem när man låg under med hela 27-7 i halvlek på hemmaplan. Jag vill minnas att Panthers QB hade en benägenhet att kasta bort bollar till motståndarna och att Kurt Warner gjorde en riktigt bra match. Planens gigant? Återigen den otroliga Larry Fitzgerald med 166 yards och en TD.

vs. Eagles
Eagles gick till slutspel i säsongens sista omgång men väl där hade man storspelat och slagit ut både de regerande mästarna Giants och spöat skiten ur Vikings i Wild-Cardmatchen. Vecka 13 vann Eagles mot Cardinals med 28 poäng och det var startskottet på en otrolig formtopp som skulle bära hela vägen fram till NFC-final. Återigen var det Cardinals som var underdog inför matchen, trots hemmaplan.
Det började riktigt bra för hemmalaget då man i paus ledde med hela 24-6 efter bland annat hela 3 TDs av Fitzgerald. Den enda spelaren Eagles behövde sätta stopp för dominerade alltså. Dessutom hade man stora problem med ett blitzande Cardsförsvar som enkelt kunde komma åt McNabb som dessutom kastade bort alldeles för många bollar. Många trodde nog att Cardinals enkelt skulle ta hem det här i och med den stora ledningen men efter paus kommer Eagles ut som ett helt nytt lag. McNabb var som en maskin och Eagles tog 18 raka poäng och man ledde helt plötsligt med 25-24. Då började McNabb skaka igen och kastade bort inte mindre än fyra bollar i matchavgörande lägen. Då var det en annan QB som klev fram istället. Arizonas Kurt Warner började spela som den veteran han är och efter en 72 yard lång drive kunde Hightower springa in ytterligare en TD för hemmalaget, denna följes upp av en lyckad two-point conversion och Arizona ledde återigen med 7 poäng. Det höll sig matchen ut och Cardinals vann med 32-25.
Gissa vem som var bästa spelaren i matchen... Just det, Larry Fitzgerald var ostoppbar med 9 mottagningar, 152 yards och 3 TDs. Dessutom passade han på att slå nytt slutspelsrekord i receiving yards.

Tid kvar till Super Bowl: 1 dag, 12 timmar, 32 minuter

Inga kommentarer: