söndag 1 februari 2009

ÄNTLIGEN DAGS

HAVE FAITH IN NOW, RISE UP NOW, MAKE HISTORY NOW, BELIEVE IN NOW. Det är slagorden inför kvällens stora match i Tampa. Den långa väntan är snart över, bloggen fortsätter att räkna ner.

Det började med 32 lag, ikväll ska två av dessa gör upp om vilket lag som är det bästa i världen och vilket lag som får ta hem den största titeln man kan vinna i sportsammanhang. Om man kollar i tittarsiffror så är Super Bowl ett större spektakel än tex. soccer-VM. Över 100 miljoner tittare säger väl egentligen det mesta?

PREVIEW
Det är två rutinerade QBs som springer ut på planen ikväll, Ben Roethlisberger kan bli den andra QBn att ha vunnit Super Bowl vid 26 års ålder, Tom Brady har redan gjort det. Ben har dock mognat rejält sedan han vann sin första ring, han är en mer mogen, självsäker och lugnt agerande spelare idag. Ikväll så ställs han dock mot en gammal bekant, Arizonas coach Ken Whisenhunt. Kan detta vara en fördel för Cardinals? Mycket möjligt, Whisenhunt vet vad man kan förvänta sig utav "Big Ben" och hur man ska få honom ur balans. De båda hade ju sina små bråk med varandra i Pittsburgh då "Whis" gick hårt åt Ben och kritiserade honom för att vara väldigt dålig (detta under säsongen 2006), Ben svarade med samma mynt och käftade tillbaka.
Whisenhunt fick gå och Pittsburgh anställde den oprövade Mike Tomlin som coach, han kan imorgon bitti vara den yngsta någonsin att lyfta världens mest eftertraktade pokal.
Vad kommer då att avgöra kvällens match? Pittsburghs defence mot Arizonas offence sägs det: Lyckas Steelers sätta press på Warner är risken stor att han kommer att ge bort bollar som en jultomte ger bort presenter på julafton. Det absolut viktigaste man måste göra är dock att täcka upp Larry Fitzgerald som har varit fenomenal för Cardinals under slutspelet och inget lag har lyckats stoppa honom nämnvärt. Det tror jag att Pittsburgh kommer att lyckas bättre med i natt. Dessutom har man ju den väldigt duktiga safetyn Troy Polamalu som kommer att hjälpa till med att så lite bollar som möjligt når fram till Fitzgerald. Det känns så här på förhand som om Pittsburgh egentligen är strået vassare på nästan alla punkter, och kom ihåg "defence win championships". Det krävs nog en bra öppning av Warner och Fitzgerald om Cardinals överhuvudtaget ska hänga med i matchen, fast så har man ju tänkt tidigare matcher också...
Den kamp jag ser framemot lite extra är den motsatta än den här ovan, den mellan Cards defence och Pittsburghs offence. Förmodligen är det här de viktiga poängen kommer att plockas/förhindras. För det känns som om Arizonas O och Pittsburghs D är så pass bra att de kommer, på något sätt, "ta ut varandra".
******
"Atsen" ser ut som följande inför matchen: Arizona Cardinals (+7) vs. Pittsburgh Steelers. Jag tänker inte tippa.
******
TV6 & VIASAT VISAR MATCHEN MED START KLOCKAN 23.55.
******
Det sägs även att de ovan nämnda kanalerna kommer att visa de amerikanska reklamfilmerna. Gött, då slipper man se matchen på datorn.
******
Jag tänker inte tippa matchen men hoppas fortfarande på Steelers. Det brukar innebära att det andra laget vinner...
******
Att köpa reklam under pauserna ikväll kostar 7,2 miljoner kronor, per sekund!
Tid kvar till Super Bowl: 7 timmar, 55 minuter!
NU JÄVLAR ÄR DET SNART DAGS!

Inga kommentarer: