söndag 4 januari 2009

Ravens vs. Dolphins preview

Ray Lewis har gjort Ravens till ett bra defensivt lag och rookie QB Joe Flacco har lyft deras offensiv till en helt ny dimension. Men Dolphins har vunnit nio av deras tio senaste matcher och är ligans mäktigaste turnaroundsaga!

Ravens: Ravens står, som ni säkert redan vet, under rookiecoachen John Harbaugh och han har gjort ett otroligt jobb med laget hittills i år och fått spelarna att fokusera på rätt saker. Men klarar han av att leda sitt lag till en slutspelvinst på bortaplan? Precis som Falcons så har man ju också en rookie QB i Joe Flacco. Om man inte vissta att Joe var rookie skulle man lika gärna kunna ta honom för en veteran, detta för att han redan nu agerar som de största i ligan. Men klarar han trycket som ställs på honom i ett slutspel?

Dolphins: Att gå från 1-15 till 11-5 och divisionsvinnare är inget mindre än ett mirakel! Att dessutom göra det med en rookiecoach gör ju verkligen inte bedriften sämre! Chad Pennington har redan fått tvåla till sitt gamla lag Jets efter att man vunnit sin division och han lär knappast vara nöjd med det. Han kräver revansch mot hela världen...
Kommer Miamis offensiv att palla?

Sist lagen möttes tidigare i år körde Ravens över Miamis så kallade Wildcat-offense. Det är förmodligen här det kommer att avgöras även ikväll. Kan man få stopp på Dolphins offensiv finns det nog inte mycket som talar för att Miami går vidare. Då får man förlita sig på sitt 3-4defence istället och sätta hård press på Flacco som tyvärr fortfarande är kapabel till att slänga bort bollar som ett jehu när han är under press. Råkar man ut för detta gäller det att Ravens RBs är på tårna för då blir det att springa av. Hur väl det kommer att lyckas är dock osäkert då Dolphins bara tillåter det andra laget drygt 100 yards per match.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vågar du inte tippa längre? ;)

swenfl sa...

Läs mellan raderna ;)
Tror på Dolphins
Själv då?

Anonym sa...

Håller med, men det verkar bli jämnt.

Anonym sa...

Vi verkar få fel...
Vad fan håller Chad på med!?

Anonym sa...

när kommer försnacket om vikings-eagles matchen upp? den börjar väl snart?

hoppas på philly i den matchen.

swenfl sa...

Det är lugnt TB, dolphins kan fortfarande vända på det här

philly-minnesota om drygt en halvtimme... Matchen börjar halv 11 svensk tid.

Anonym sa...

Nu är det klart.