söndag 7 februari 2010

Inför Super Bowl XLIV (del 3)


5 ANLEDNINGAR TILL ATT SAINTS VINNER!

  1. Saints har karman på deras sida ikväll. God karma vinner ju givetvis inga matcher åt ett lag men det skadar knappast att ett lag spelar för något större än sig självt. TIll exmepl en stad som fortfarande håller på att byggas upp efter en naturkatastrof...
    Katastrofen har knutit band till hela golfkusten och man spelar inte bara för staden New Orleans. Detta kan vara en extra morot. Saints vill komma hem med en Super Bowl till regionen och vissa landet att staden som var uträknad och bortglömd återigen är att räkna med! Lite intressant fakta angående detta. Innan Katrina förstörde New Orleans 2005 så tog den en sväng förbi Miami med en stormvarning av kategori 5. South Florida är där kvällen match tar plats. Cirkeln sluts?

  2. Turnover-matchen. Denna match lär nog Saints vinna. Man sätter en oerhörd press på sina motståndare och Vikings fick vackert lämna över bollen hela fem gånger förra matchen. Saints är +6 i turnovers under slutspelet, bästa av alla. Colts är inte i närheten. Under grundserien var man trea i den kategorin men också tvåa i totalen för takeaways (interceptions & fumble recoveries).

  3. Saints Pass Rush fixar biffen. Få sacks men skitsamma. Kolla bara matchen mot Vikings. Man fick inte till en enda sack men satan vad Favre fick smaka, han åt ju gräs efter varje spel. Samma visa mot Cardinals.
    Visst, det är Manning man möter. Han kommer väl bara att trestegsdroppa sen är Saints borta och Colts går för TD. Men bara för att vi inte kan komma på när ett "Pass Rush" senast tog sig fram till Manning betyder det inte att det inte kan hända. Saints är utan tvekan laget som kan klara av det.
    För vem trodde att Giants skulle krossa Tom Bradys OL för något år sedan? Ingen. Samma visa i år.

  4. Bättre ben. Båda lagen harr visserligen rätt bra kickers coh statistiskt sett så är dom faktiskt rätt jämnbra dessutom. Men kommer det till att denna matchen skall avgöras på ett långt FieldGoal så kommer Saints att vinna. Tror mer på unge Hartley än på gamle Matt Stover i Colts. Stover är dödligt pricksäker men har inte satt ett FG på över 49 ards sedan 2006. Hartley har haft ett grymt andraår i ligan och rider på framgångsvågen. Han har dessutom visat att han kan sätta ett Field Goal under oerhörd press (förra matchen) och längden har han utan tvekan!

  5. Saints har aldrig varit med om detta förr. Ja något måste det väl betyda? Man kan ju vinkla det hur man vill. Men tänk efter, Colts vann Super Bowl för bara tre år sedan. Gå tillbaka dessa tre år och ytterliggare 40 år så har ni Saints antal år sedan man vann Super Bowl. Precis, det har man aldrig gjort. Gissa om man är taggade?
    Saints och Super Bowl har ju lite gemensam historia dessutom. Båda föddes 1967, det måste ju betyda något...
    Det är visserligen sant att "förstagångarna" i SB-sammanhang alltsomoftast förlorar och/eller suger (Cards, Seahawks, Panthers). Men det finns ett undantag. 2001 ett sopade förstagångarna Ravens banan med tvåfaldiga mästarna Giants (31-7). Den matchen spelades i Florida. Saintsfansen, kan ju hoppas att historien upprepar sig...


Inga kommentarer: