fredag 7 januari 2011

Wild Card Round. NO@SEA.

VS.

Seattle är riktiga underdogs i den här matchen. Utgången avgörs mycket på om Saints hinner få tillbaka skadade RBs Chris Ivory och Pierre Thomas. Det är två stora avbräck. Dessutom måste Regie Bush och Julius Jones höja sig i springspelet. Balansens i offensiven saknas i Saints och den måste man hitta om man vill gå vidare i slutspelet. Det här är en match som man, trots det troliga dåliga vädret, lägger på Drew Brees axlar. Han är nog bra att på egen hand slå ett lag som Seahawks.

De som påstås ha underpresterat i år i Saints är defensiven. Man producerar inte de turnovers och stora plays man gjorde under fjolårssäsongen. Men totalt sett så är det faktiskt så att deras defensiv är bättre, totalt sett i år. Man är i alla fall mycket mer konsekventa. Jonathan Vilma gör återigen en grym säsong, i det tysta. Han är defensivens Drew Brees. Man är inte lika spektakulära som ifjol men man gör inga, eller väldigt få, misstag.

Plats: Qwest Field, Seattle.
Tid: 22.30
Väderprognos: Molningt med risk för regn. -1 till 7 grader celcius.
TV: TV10, Viasat Sport HD, NBC

Skadade/Icke tillgängliga spelare:
Seattle: Sean Locklear T (injured reserve).
New Orleans: Danny Clark LB, Jimmy Graham TE, Tony Hargrove DT, Malcom Jenkins S.

Senaste möte:
Man möttes i november denna säsong och Saints vann då med 34-19.

Favoriter:
Jag brukar tippa fel, men här är jag rätt övertygad över utgången. Trots att Saints dras med massor av skador så tippar jag vinst för bortalaget och de regerande mästarna. Säkert med mer än 10 poäng dessutom. Visst, Atlanta Falcons fick the bye men Saints drog den näst bästa lotten. Ett lag som gick 7-9...

Inga kommentarer: