fredag 14 januari 2011

Oväntad utgång i Wild Card-rundan!

Första rundan av årets playoff bjöd på en hel del oväntade resultat. Två lag som jag höll högt och som jag trodde hade väldigt stor chans att ta sig hela vägen rykte direkt. Dessutom förlorade de regerande mästarna.

Seattle Seahawks 41 - New Orleans Saints 36
Jag gjorde narr av Seattle inför matchen. Seattle var ett skämt, ett pinsamt inslag i slutspelet. Man svarade med att slå ut de regerande mästarna. Matt Hasselbeck kastade för fyra touchdown och Marshawn Lynch mäktig 67 yard run med 3 minuter kvar när Seahawks stod för en av de största skrällarna i slutspelets historia. För första gången i historien har ett lag som slutat med ett förlustrecord gått vidare i slutspelet.
Men det var Hasselbeck och Lynch (The Beast) som avgjorde den här matchen. Hasselbeck hade tömt höften på vätska bara tre dagar före matchen och svarade för 272 yards och 4 TDs. Lynch satte in "Beast Mode" igen, för första gången på tre år och hans avslutande TD var mäktig då han breakade sju, åtta tacklingar på vägen. Han gick totalt 131 yards på sina 19 carries. Han blev därmed också den första backen i Seattle att gå över 100 yards denna säsong. Det säger en hel del om hur bedrövligt pinsam den här förlusten bör anses vara i New Orleans. Att skylla på att man hade en av ligans mest fanatiska supporterskaror emot sig hjälper inte.
Jag noterar i mitt lilla svarta anteckningsblock att Madden-förbannelsen håller i sig. Även om Drew Brees hade över 400 passing yards så har han trots allt varit mil ifrån den nivå han höll under fjolåret. Utan en Brees på topp så vinner inte Saints.

Indianapoolis Colts 16 - New York Jets 17
Inget personligt Peyton, men oj vad kul det var att du förlorade. Jets fick äntligen vinna mot Colts och man fick precis det där TV-slutet men vill vara med och uppleva. Coachen som hävdade att det här var en match mellan coach och QB behövde en kicker för att avgöra. Precis när sekunderna tickade ut satte Jets kicker Nick Folk ett field goal från 32 yards. Det kom nog som en riktig överraskning för Colts fans och spelare som trodde att matchen var i hamn när Vinatieri satt en touchdown med 53 sekunder kvar. Men den här matchen bjöd på ett slut i klass med Giants-Eagles för några veckor sedan. Det här är en förlust som kommer att sitta kvar oerhört länge. Det absolut värsta för Colts var att det var deras eget fel att man förlorade.
I Jets sista drive, och den sista i matchen, tar man en timeout och stoppar klockan på egen 32. Därefter hittar Sanchez Edwards och tar laget lite närmre end zone. Ett perfekt läge för Folk som senare avgör.
Förlusten innebar att båda Super Bowl-lagen från ifjol åkt ut. Jag hade Colts som en av de stora favoriterna i AFC till Super Bowl. Detta trots att spelet sviktat rejält stundtals under säsongen. Men Peyton Manning kommer då absolut inte att bli MVP i år. Det känns skönt.

Kansas City Chiefs 7 - Baltimore Ravens 30
Ja, vad ska man säga egentligen? Det här var den enda matchen som gick exakt som man trodde. Ravens stod för en otrolig insats defensivt men gjorde dessutom 30 poäng framåt och Ray Lewis var, i vanlig ordning, matchens gigant på alla sätt. Det var han som höll uppe defensiven och gjorde det omöjligt för Cheifs att skapa något förutom kastade interceptions. Cassell kastade tre-fyra stycken. Ravens tackade och tog emot. Det här var bara en uppvärmning. I helgen reser Ravens till Pittsburgh för match mot Steelers och vi får uppleva en av de hetaste derbyna i ligan, redan i divisional round. Trots att det inte behövs så har Terrell Suggs redan börjat piska upp stämningen med en häftig t-shirt:
FRAM & BAK
Det fanns många spelare i Ravens som kunde ha fått matchbollen efter en perfekt utförd match men det var Ed Reed som fick den i ett känslofyllt omklädningsrum efter matchen. Det var i fredags hans bror hoppade ner i Mississippi River för att undkomma polisen, efter dagar av sökande har man nu lagt ner det. Utan framgång. Hans lillebror antas vara död.

Philadephia Eagles 16 - Green Bay Packers 21
Han behöver inte längre stå i skuggan av Brett Favre. I söndags gjorde hans sig sitt eget namn, Aaron Rodgers. Rodgers hade tre TD-pass och den sällan använda rookien James Stark sprang för 123 yards då Packers slog ut den kanske största SB-favoriten. Men det var nära att Eagles vände matchen. Michael Vick startade matchen tveksamt men spelade upp sig och var oerhört nära på att avgöra matchen med 30 sekunder kvar med ett pass till Riley Cooper. Lyckligtvis för alla cheeseheads så var CB:n Tramon Williams med på noterna och interceptade passet som hade varit en given TD. På söndag åker Packers till Atlanta för att försöka slå ut en annan favorit i Falcons. Förra säsongen förlorade man mot Cardinals på övertid men Packers är ett annat lag i år, man har tio nya starters och ett mycket starkare defence. Jag ser spänt fram emot Packers@Falcons. Jag hoppas på en ny skräll.
Michael Vick var och kanske är ett namn för en MVP-utnämning när säsongen är slut och man måste imponeras utav honom. Han har gått en lång omväg sedan han var ligans bästa QB i Atlanta. Han missade två säsonger på grund av sitt fängelsestraff, var backup ifjol för att göra sin bästa säsong i karriären i år. Med detta blev han belönad en starter position i NFC i Pro Bowl. En match han kan spela nu när Eagles åkt ut.
Måste säga att jag gillar Packers defence starkt. Oerhört sköna spelare med härlig karaktär. Bishop, Shields, Williams, Matthews, Raji, Jenkins och Pickett.

Inga kommentarer: