onsdag 19 januari 2011

Aaron Rodgers förndedrade Falcons!

Divisional Round Game
Atlanta Falcons - Green Bay Packers
21 - 48

När Aaron Rodgers klev av planen efter ännu en vinst i en slutspelsmatch, gick ramsan "Go, Pack, Go" varm på läktarna. Man spelade inte på Lambeau Field men det lät som det. Och det såg ut som man spelade hemma också., Rodgers passade till tre touchdowns och sprang in ytterliggare en på egen hand då Packers slog topseedade Atlanta natten till söndag.
Rodgers kastade för 366 yards och ledde Green Bay till den högsta poängen i klubbens slutspelshistoria. Packers är nu bara en bortamatch från att lyckas med deras osannlika saga att gå från sjätte seed till Super Bowl. Det ser ut att vara fullt möjligt med tanke på hur bra Rodgers spelar just nu. Han kommer att leda sitt Packers i NFC-finalen mot Chicago Bears på söndag kväll:
"This probably was my best performance -- the stage we were on, the importance of this game," sa Rodgers och han hade en bra natt. Han gick 31/36 och hade mer yards än vad Brett Favre - som han ersatte i Packers - någonsin mäktat med i en slutspelsmatch!
Efter att ha slagit ut Michael Vick och Eagles i Philadephia för att sedan utdominera Falcon och Matt Ryan håller Rodgers på att skapa sitt eget arv i Titletown. Green Bay satte 35 raka poäng (inklusive en imponerande interception return av Tramon Williams) och den 70 000 man starka hemmapubliken var i fullständig chock när Falcons låg under med 28-14 i paus. Packers kunde ha lämnat punter Tim Masthay hemma, han behövdes inte. Matt Ryan däremot, hade en bedrövlig eftermiddag. I två slutspelsmatcher är "Matty Ice" 0-2 med sexturnovers och en safety...
PRECIS SOM VÄNTAT. MEN JAG HADE INTE RÄKNAT MED RODGERS.
Precis som jag förutspådde i min preview så valde Rodgers att skicka mycket boll mot Chris Owens. Owens blev dömd för två penalties i desperata försök att sakta ner Rodgers och han djuptgående recievers. Men ingen gjorde speciellt mycket alls för att försöka stoppa Rodgers. Visserligen så var det ju Falcons som tog ledningen i matchen, men olyckligtvis är ju reglerna sådana att man måste ge bollen tillbaka till motståndarna. Och motståndarna för kvällen hade ju Aaron Rodgers. Inget hade kunnat stoppa #12 denna kväll. En 81 yards gjorde att gästerna kunde kvittera. Men det stod bara lika i tio sekunder för på efterföljande kickoff stod Eric Weems för den längsta returen i NFLslutspelets historia. 102 yards till TD. Sen var det färdiglekt. Rodgers behövde sju spel för att ta laget 80 yards till en TD efter ett perfekt sista pass till James Jones. Då var återstod det 50 sekunder av första halvlek och det var fortfarande match. Packers ledde med 7.

IDIOTISKT CALL
Atlanta hade chansen till ett field goal före paus men i sista passet, då Ryan skulle ta Falcons bara några yards närmare blir han sackad då 10 sekunder återstod. Atlanta blir tvungen att nyttja sin sista timeout. Men istället för att skicka in Matt Bryant för ett FG-försök på 53 yards ville coach Mike Smith ta sig lite närmare. Otroligt dåligt play calling. Packers förstår ju givetvis att Matt Ryan måste kasta bollen nära sidlinjen för att få stopp på klockan. Tramon Williams läser spelet perfekt. Kliver upp framför Roddy White plockar ner bollen, skär in i mitten sen var han borta. Hans 70 yard långa interception return avslutar halvleken. Efter det är det historia. Efter det är det bara utför för hemmalaget.

Andra halvlek kunde liknas med ett enda långt segervarv från Packers sida och de tappra cheeseheads som befann sig på plats kunde snart klättra ner på den nästan tomma läktaren för att komma närmare och gratta sina favoriter till vinsten.

Noterbart:
  • Packers RB James Stark följde upp sina 123 yards mot Eagles med 66 yards på 25 mottagningar.
  • Falcons åstadkom bara 45 rushing yards
  • Matt Ryan blev sackad fem gånger
  • Packers var 8/10 i 3rd down conversion...
  • ...Falcons var bara 3/10

Inga kommentarer: