tisdag 10 augusti 2010

Draftbetyg (AFC South)

Tennessee Titans
Efter det att man förlorat Kyle Vanden Bosch som free agent till Lions så kastade man sig över draftens mest kompletta DE i Derrick Morgan. De flesta lagen hade just Morgan som ett top ten-pick.
USCs receiver Damian Williams returnerade två punts för TDs förra säsongen och Titans var tvungna att få in något nytt där. Han är dessutom en väldigt produktiv WR. Rennier Curran var en maskin i Georgia med 130 tacklingar sin sista säsong. Det enda problemet med Curran är att han är förhållandevis kort, 178 cm. Curran var även teamcaptain och spelade från start i 25 matcher sina sista 2 år.
Titans tog en av de smartaste spelarna i draften i safetyn Myrin Rolle, en spelare som förra säsong befann sig i Oxford och vars högsta dröm är att bli kirurg...
Betyg: 3.5/6

Houston Texans
Texans chockade de flesta scouter när man valde Alabamas CB Kareen Jackson över Kyle Wilson, men man tror att Jackson klarar sig bättre under press och att han kommer att spela en ledande roll i laget framöver. RB Ben Tate är en kraftfull back utan några större bekymmer varken på eller utanför plan som dessutom sprang riktigt bra på Combine. Earl Mitchell är en framtida motor i defensiven men han har tyvärr inte storleken.
TE Garret Graham är en stabil försäkring med tanke på Owen Daniels återkommande skador.
Darryl Sharpton kan vara en nytta för special teams men han kommer att få jobba stenhårt för att ta plats. Man plockade även ytterliggare en TE i Dorin Dickerson som fånga för 10 TDs förra säsongen. Dickerson var rankad topp-100 men föll så långt som nummer 227 av någon anledning. Kanske för att han är en kass blocker och mer en receiver än en tight end. Texans får just och pass godkänt i årets draft.
Betyg: 3/6

Indianapolis Colts
Bill Polian sa att han skulle fokusera på defensiven i denna draft och det var exakt det han gjorde. TCUs pass rusher Jerry Hughes passar bra in tillsammans med Dwight Freeney och kommer nog att göra bra ifrån sig. Kan inte tänka mig något annat.
MLB Pat Angerer har rätt namn för en fotbollsspelare och är en utomordentlig backup till Gary Brackett. Han är en väldigt instinktiv spelare och var väldigt produktiv i college (vann bland annat Orange Bowl).
USCs Kevin Thomas har spelat mot några av dom bästa i pac-10 och passar bra in i Colts och allt vad det innebär.
Brody Elridge (195 cm, 120 kilo) var den bästa blockerande tight enden i draften och fyller ett begär Colts har i short-yardage. Tennessees OG Jacques McClendon bringar lite djup i den annars så tveksamma OLn.
Betyg: 3.5/6

Jacksonville Jaguars
Jags hade bara 14 sacks förra säsongen och det var därför man fokuserade på defensiva linemens och pass rushers denna draft. Men man skulle nog ha tradeat ner för att plocka Tyson Alualu istället för att plocka honom som nummer 10 totalt. Kanske skulle ha till exempel gått med på det med deras #17 pick?
Faktum är ju att Alualu var rankad mellan 25 och 45 på samtliga lags draft boards, oerhört klantigt av Jaguars att inte ha koll på värdet av sitt första val.
Austen Lee och D'Anthony Smith är ruggiga, atletiska pass rushers. Scotty McGee hade 4.37 i speedtestet på Combine och uppgraderar Jags returngame. Ett smart val var att lägga till Kirk Morrison som har varit Raiders bästa tacklare i fem raka säsonger. Får ändå underkänt!
Betyg: 2/6

Inga kommentarer: