torsdag 5 augusti 2010

Draftbetyg (AFC East)

Buffalo Bills
Jag tycker att Bills skulle ha plockat en QB tidigt, är verkligen Trent Edwards och Fitzpatrick nog starka för att leda laget? I och med att dom skippade att plocka en QB så kunde de då istället välja fältets kanske bästa RB i C.J. Spiller som kommer göra livet surt för många defensiv i ligan.
För att säkra upp den porösa rundefensiven så valde man också en hiskelig NT i Terrell Troup. Troup var starter i tre år, lagkapten och har imponerade från sin tid i Central Florida.
DE Alex Carrington kommer att passa bra in i deras defensiva ideologi.
Jag är överraskad att man inte plockade Marshawn Lynch när man hade chansen. Han och C.J. i samma lag hade inneburit problem för de flesta lagen i ligan.
QB Levi Brown var en intressant värvning sent i draften, men det verkar i dagsläget som om han är ett fjärdeval till starter...
Betyg: 3/6

Miami Dolphins
Miami draftade många spelare de kände igen sedan Senior Bowl och bytte dessutom ner sig i första rundan för att spara lite pengar (som ska gå till Brandon Marshall).
Första valet, Jared Odrick, passar perfekt in i Miamis defensiv och OLBn Koa Misi, en pass-rush specialist, är en hårdhudad duktigt spelare. Dolphins har redan tillkännagett att DE Randy Starks omskolas till NT för att ge plats åt Odrick och Misi på utsidan.
Peria Jerrys bror, John Jerry, kommer att gå ner som guard där hans spel passar bättre.
Väldigt spännande spelare som är väl scoutade för att passa bra in laget.
Betyg: 5/6

New England Patriots
Det finns ingen bättre Bill Belichick när det kommer till draft och trades. Dom flyttade runt runt i årets draft och lämnade den med två första rundan-val och två andra rundan-val 2011. Detta är oerhört smart och värdefullt om ligan nu bestämmer sig för att införa ett lönetak för rookies.
Pats första två val; CB Devin McCourty och TE Rob Gronkowski var spelare man behövde. Det annars så starka Patriots saknar en tight end nu när Watson gått, Gronkowksi missade draften ifjol på grund av en ryggskada men han är en lång och tung spelare som Brady ska kunna hitta.
Floridas LB Brandon Spikes är en mittback från den gamla skolan som har sköna instinkter och är en bättre allrounder än Cunningham som valdes långt före honom. I femte rundan plockade man punter Zoltan Mesko och han antas ta plats som starter.
Betyg: 4.5/6

New York Jets
Helt plötsligt fick dom chansen att plocka draftens kanske bästa cover-cb i Kyle Wilson, detta sent i första rundan. Han kan mycket väl bli en redarpartner med Darrelle Revis. OT Vladimir Ducasse flyttade till USA -02 från Haiti och har bara spelat 2 år av High School football men han var starter tre år i Massachusetts där han var en viktig kugge. Ducasse är ett spännande projekt då han har fysiken med sig men fortfarande mycket att lära.
USCs RB Joe McKnight var ett fynd i fjärderundan, hans stil passar in i NFL och han har mångkunning då han både can fånga bollar och returnera sparkar. Frågan är dock om han är lika produktiv som Leon Washington som tradeas till Seahawks.
Man la också till en solid fullback till rostern i och med John Conner. Lyckligtvis blev man även av med veteranen John Fanesca som var garanterad $5 miljoner denna säsong.
Betyg 4/6

2 kommentarer:

Josef sa...

http://zildjian.blogg.no/
En gissning/förhoppning över hur 49ers trupp kommer se ut såsmåningom. Ingen uttömmande analys utan mer en amatörs funderingar över ett intresse man har, typ.

swenfl sa...

Känns väl rimligt. Måste dessutom säga, nu när jag satt mig in i alla lag val under draften lite mer, att 49ers gjorde väldigt bra ifrån sig.
Iupati verkar vara otrolig av vad jag har läst mig till och Davis kommer som du säger garanterat att ta plats från start.

Sen har ni ju i defensiven önnu ett draftval som kommer att göra dig lycklig i vinter i Mays som är ett riktigt fynd som #49.

49ers känns på förhand också spännande och man bör kanske kunna ta ytterliggare ett kliv i vinter.

Denna säsong känns så oerhört spännande av någon anledning, förmodligen för att Raiders har ett hyfsat slagkraftigt lag för första gången på typ tio år...
Sen känns det som om mer lag börjar komma upp och konkurrera med de stora vargarna. Preseason blir intressant.