söndag 1 augusti 2010

Tyskland är den nya mästaren!




EM-FINAL
TYSKLAND-FRANKRIKE 26-10

Uppdraget väl utfört: Tyskland är nya europeiska mästare. Detta blev man på lördagskvällen då man besegrade Frankrike i finalen inför nästan 8.500 åskådare. Slutresultatet skrevs till slut till 26-10. Tyskland spelade rolig fotboll och försökte redan från första snap föra spelet, deta genom att minimera misstagen de gjorde i deras matcher mot Finland och Österrike. Väl i slutet av matchen dominerade Tyskland fransmännen i allt. Tysklands QB Dennis Zimmermann var fenomenal och kastade för 331 yards och tre touchdown, det gav honom också välförtjänt priset som turneringens MVP. Tillsammans med hans lagkamrat från klubblaget, WR Christian Bollmann, skapade de oreda i det franska försvaret. Även löpspelet funkade bra för tyskarna och där var Danny Washington den mest framträdande spelaren med sina 100+ yards. Frankrikes MVP blev WR Marco Somuah som nu lägger skorna på hyllan och blir ny ordförande i det franska amerikanska fotbollsförbundet.

Som sagt: trycket var hårt på hemmanation då 8.500 personer hade sökt sig till Commerzbank Arena i Frankfurt. Men "Men in Black" hade inga som helst problem med trycket utan de såg ut att njuta utav det. Redan under deras första drive visade de upp en härlig mix av pass- och runplays. Med hjälp av sina otroligt långa recievers så kunde Zimmermann skapa ett litet övertag för sitt lag. Tyskarna var märkbart koncentrerade på uppgiften och fick bara några få penaltys mot sig under matchen. Matchens första poäng uppkom då Frankrikes QB blev sackad i egen endzone, när tyskarna senare fick bollinnehavet hade man chansen att utöka ledningen men den 19-årige kickern i Tyskland misslyckades med att sätta ett Field Goal. Men halvägs in i andra quartern kom istället matchens första touchdown och det försprång tyskarna ville ha var ett faktum. Kickern bommade målet igen...

Fransmännen gav dock inte upp utan kämpade för att komma in i matchen. Deras QB använde sig av en herrans massa alternativ för att hitta någon form av rytm i spelet och efter flera snygga spel i rad fick till slut Frankrikes kicker chansen från 50 yards och som han tog den!

Detta resultat satte givetivs tyskarna under en liten press - "The Fighting Frogs" var uppenbarligen inte redo att ge upp riktigt än men efter pausvila var Tysklands försvar redo att ta upp fighten. En av tyskarnas DB:s bröt en passning som med all säkerhet hade lett till en TD för grodorna, på efterföljande drive kom så även Tysklands andra TD och hemmanationen ledde med 16 poäng, ganska snart var det utökat ännu mer.

Med den stora ledningen drog tyskarna ner på tempot, utan för den skull tappa kontrollen. En fumble som en fransk DB plockade upp ledde till Frankrikes enda TD för kvällen. Sista kvarten var bara en transportsträcka där det byttes turnovers och punts. Fransmännen är nog nöjda med sin första medalj i ett mästerskap av rang, någonsin. Dessutom som säger vi grattis till Tyskland som är Europeiska mästare för andra gången. Herzlichen Glückwunsch Deutschland!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tyvärr missade jag finalen men jag hörde att tyskland var välförtjänta vinnare?

swenfl sa...

Ja, oja. 26-10 var nästan i underkant. Dom skärpte till sig rejält i finalen verkar det som (säger jag utan att ha sett någon av deras tidigare matcher).