torsdag 5 augusti 2010

Draftbetyg (AFC North)

På begäran ger jag efter och slänger upp en liten miniserie över hur jag tycker att lagen skötte sig under draften. Visserligen ett tag sedan nu och mycket vatten har flutit under broarna och mer kommer att hända. Jag kommer, lite närmare säsongstarten, även tippa divisionerna och köra en kort liten kommentar och analys om varje lag. Precis som jag gjorde ifjol (ex: http://swenfl.blogspot.com/2009/09/nfl-countdown-nfc-west.html)

Men nu ska vi alltså gå igenom draften. Låt oss börja i AFC och i den norra divisionen.

Baltimore Ravens
Newsome gjorde exakt som han skulle draftens två första dagar. Han tradeade bort sitt val i första rundan och plockade två defensiva pjäser av god kvalité, OLBn Sergio Kindle och väldige NTn från Alabama Terrence Cody. Kindle borde kanske ha gått i första rundan om det inte hade varit på grund av hans knässkada men när han är frisk är han en snabb och explosiv LB som kommer att passa in bra i Ravens defensiv (om dom nu signar honom). Terrence Cody har haft viktproblem då han väger in just under 155 kilo. Men med Cody i laget blir Ravens mitt otroligt svårforcerad. David Reed var ett viktigt tillskott på recieversfronten som är känd för att ha bra kontroll på både händer och boll. Arthur Jones var ett värt val av Ravens.
Betyg: 4/6

Cincinnati Bengals
Carson Palmer är nog rätt nöjd över valet av TE Jermain Gresham som är tillbaka efter fått fjolåret spoilerat av skada. En bra spelare som kan bredda fältet. I vanlig ordning drog Bengals några chansningar, Carlos "Baby Freak" Dunlap är ett exempel på en sådan. En kille med en oerhörd talang och har bra stats men han har redan hamnat i kontrovers med farbror blå.
WR Jordan Shipley är en produktiv reciever som tyvärr inte kommer att få visa upp sig i och med värvningen av T.O. Hoppas jag har fel för här har man ett riktigt fynd. Kan bli riktigt stor. Den absolut största chansningen anser jag vara WR Dezmon Briscoe som var en oerhörd talang bara för något år sedan. Han ansågs bara vara steget efter Dez Bryant. Men det senaste året har haft problem med statens lagar och plockades av Bengals trots pissigt resultat på combinen.
Betyg: 3.5/6

Cleveland Browns
Mike Holmgren lyssnade uppenbarligen på sina assisterande coacher och scouter när han plockade två secondary första två valen. Som nummer 7 totalt gick CB Joe Haden som har sköna stats med sitt Florida. Detta är en spelare jag verkligen tror på, en framtida stjärna. En spelare som slagit sig in i All American-laget två gånger och som hoppade av sitt sista år för att istället chansa och gå in i draften. Både jag och Browns förväntar sig med all säkerhet mycket av Haden. T.J. Ward är jag lite mer tveksam över, tycker att han gick alldeles för tidigt. Han har inte alls imponerat i Oregon. Hardesty ska tydligen vara bra att ha i ruskigt vinterväder...
Nyckeln i draften för Browns kom dock först när de vald QB Col McCoy som nummer 85 totalt. Han har ett rungande facit på 45 vinster på 53 matcher för sitt Texas och var ett fynd i tredje rundan för Browns. McCoy kommer att ges alla möjligheter till att bli en framtida ledare och starter för en franchise som idag inte mår speciellt bra. Men det kommer att dröja till tidigast nästa år innan vi får se McCoy som starter. Han är ett framtidsnamn, i år ska Delhomme leda laget.
Betyg: 4.5/6

Pittsburgh Steelers
De envisa ryktena om att Big Ben var på väg bort gjorde nog Steelers lite nervösa så man valde att säkra upp OL med centern Maurkice Pouncey som egentligen inte kom som en speciellt stor överraskning. OLBn från Virgina Tech, Jason Worilds, är ett superbt val utav Steelers. Han kommer att passa som handen i handsken i deras 3-4spel som en "edge rusher". Han påminner lite grann om James Harrison Jr.
Thaddeus Gibson är ett projekt. Han har bara varit starter i ett år och fick då hoppa lite mellan olika positioner men han är en duktig spelare, han har det i sig som det brukar heta.
WR Emmanuel Sanders från SMU är mannen som ska fylla luckan efter Santonio Holmes(nu Jets). Ingen lätt uppgift. Om T.J. Ward gick för tidigt så tycker jag att RB Johnathan Dwyer gick alldeles för sent (sjätte rundan) ett fynd så sent i draften, om anledningen hade varit någon annan än ett positivt drogtest (amfetamin). Trots det gjorde Steelers en bra draft, man plockade det som behövdes bredda lite och förstärkte.
Betyg: 4/6

Upptäckte att det var svårt det där med betygsättningen, så jag satte en 6-gradig skala. 3-2.5 någonstans bör väl anses som godkänt. Under det är det inte speciellt bra.

Inga kommentarer: