fredag 20 augusti 2010

Draftbetyg (NFC West)

Arizona Cardinals
Det fanns tankar kring att Cards skulle satsa på en QB denna draft men de släppte namn efter namn förbi sig och valde en QB först i femte rundan i John Skelton. Kan bli bra, kan gå åt helvete också. Måste erkänna att jag inte har så stor koll på Skelton annat än att han är stor som ett hus och har vunnit en massa priser under sina år i Fordham.
DT Dan Williams föll ner i knäet på Cards i första rundan och han är just den NT de behöver. Man tradade lite med Pats och tog Daryl Washington tidigt i andra rundan, Washington var länge ett alternativ för Jets redan i första rundan. Han hade en superb sista säsong på TCU och ska nog axla Dansbys roll. Mycket bra val som nummer 47!
O'Brian Schofield är bra när han är hel, vilket han inte är... Men även det ett bra val.
Betyg: 5/6

San Francisco 49ers
49ers satsade på att förstärka OLen före att plocka en QB, vilket innebär att man förmodligen kommer att starta med Alex Smith som måste upp några snäpp denna säsong. Anthony Davis som gick som nummer 11 totalt kommer förmodligen att gå in som starter på RT-positionen. En annan som också med största sannolikhet kommer att gå in som starter direkt är Mike Iupati som gick sex val efter Davis. Iupati är en grym run blocker med en bra streak. Dessa två herrar kommer att vara oerhört viktiga för 49ers både i år och i framtiden, främst för att ge Smith lite bättre skydd i fickan.
Den fria safetyn, Taylor Mays, antogs en gång i tiden vara ett topp-10 pick men halkade ner den här säsongen då han inte sökte upp de djupa bollarna nog bra och sumpade för många interceptionchanser. Men han kan ju både springa och tacklas och är oerhört motiverad. Ett bra val trots allt, 49ers gjorde ju bara bra val denna draft. Anthony Dixon kommer att passa bra i Niners, tror stenhårt på honom. LB Navorro Bowman var bra i Penn State men har haft lite off-field issues...
Betyg: 6/6

Seattle Seahawks
Pete Carroll gjorde en magnifik draft i år, nästan så att den går att mäta med Raiders. Seattle tog bara bra och nyttiga spelare under dessa tre dagar. Man har fått en bra playmaker i safetyn från Texas, Earl Thomas som scoutats fram av Gus Bradley. OT Russel Okung var den högst rankade tacklaren av många lag och fanns tillgänglig endast för att Redskins föredrar ett zone-blocking mönster i sitt spel och ville därför ha en mer fysisk stark tacklare (Trent Williams). Seahawks använde sitt tidiga pick i andra rundan till att skaffa sig Chargers QB Charlie Whitehurst. Men man behövde en reciever. Detta får man i Golden Tate som hade en makalös sista säsong i Notre Dame (93 mottagningar, 1500 yards och 15 TDs), detta för att sedan gå och spela center field i skolans baseboll-lag. Tate kommer att bli hur bra som helst.
Man tog också en chansning i Anthony McCoy som testades positivt för Marijuana. Dock så har coach Carroll tränat McCoy tidigare, så han om någon vet vad han får ut av denne.
Man försökte tradea till sig Marshawn Lynch men man fick nöja sig med ex-trojanen LenDale White(nu i Broncos) i en deal med Titans. White klarade dock inte cuten.
Betyg: 6/6

St. Louis Rams
Man var bara tvugna att plocka en QB. Passande nog så hade man ju pick nummer 1 och jättehypade QBn Sam Bradford gick först av alla 2010. Bradford ska nu bli den spelare som under i alla fall 6 år ska vara franchisens nya ansikte, ett ansikte som representerar förändring och nytänkande. 2008 års Heisman-vinnare har ett hyfsat jobb framför sig då han ska vara den som ska leda ligans sämsta lag upp ur skiten. Men är det någon som klarar det så är det kanske Bradford. Jag ser fram emot säsongen och vad han kan göra i denna annars ganska tuffa division med detta minst sagt mediokra lag.
Rodger Saffold (OT) är en spelare på en position som också var en nödvändighet för Rams. Saffold som har varit starter i tre år för Indiana.
Marty Gilyard, WR, är en explosiv reciever som kan dra isär försvar, förmodar att han även blir lagets kick returner.
DE George Selvie förlorade sin startplats i South Florida till Giants first round pick, Pierre-Paul, men hade en riktigt bra andrasäsong.
Penn States LB Josh Hull är ett bra val i sjunde rundan. Det måste ha varit runt 40 TEs tagna i årets draft och Rams plockade två av dessa i Michael Hoomanawanui och Fendi Onobun. En blocker och ett hot vertikalt.
Betyg: 4/6

1 kommentar:

STLRAMS sa...

Man slår då Browns i alla fall.