tisdag 10 augusti 2010

Draftbetyg (NFC North)

Chicago Bears
Bears gjorde ändå hyfsat ifrån sig med tanke på att de inte valde förrän som nummer 75 totalt, då de plockade safetyn Major Wright. En riktigt bra spelare så sent in på draften. Ni som inte har koll på honom men har koll på 2000-talet kommer snabbt att se likheter mellan honom och och förra free safetyn i Bears, Mike Brown (för nuvarande free agent). Bears har haft 21 olika safties sedan Lovie Smith tog över befälet och allt hopp står nu till att Wright ska vara en kontinuerlig sådan. Corey Wooten hade stor chans till att gå tidig i årets draft men en knäoperation gjorde att han halkade ner på listan. Han kommer dock att bli en bra edge rusher för Bears.
Med tanke på hur begränsade Bears var i draften så gjorde man ju väl ifrån sig men GM Jerry Angelo gjorde ett stort misstag då han inte tradeade sig uppåt i listan för att plocka en OT av rang. Tänk på hur mycket Bears har lagt ner på trades denna off-season för att ta hem divisionen och vinna matcher (Peppers, Taylor tex) men man saknar tyngd där framme.
Dan LeFevour är en QB som har en smartness och kvickhet som kan göra honom till backup, kass arm dock. Där krävs förbättring.
Betyg: 3/6

Detroit Lions
GM Martin Mayhew fick lära sig allt han behövde under hans gamla chef Matt Millen och han lärde sig bli mer aggressiv och samtidigt välja kvalité. Lions ville ha RB Jahvid Best i andra rundan men blev rädda av någon anledning och tradeade sig till slutet av förstarundan. Där plockade man den komplimenterande runnern Kevin Smith.
DT Ndamukong Suh var topprankad i draften och gick som nummer 2 totalt enbart för att Rams var tvungna att plocka en QB. Jag tror så oerhört mycket på Suh att det är synd att han hamnade i Lions. Tänk vad han kunnat uträtta i ett lag som på allvar slåss om slutspelsplats.
CB Amari Spievey bara måste producera i Lions! Miamis OT Jason Fox kommer att ges alla möjligheter att slå sig in i lineupen. Nate Burleson var ett tillägg av kvalité under offseason men han lär nog inte ha några större problem att slå ut Tim Toone (sist vald i draften). Oerhört höga krav på många av dessa unga spelare under deras första år!
Betyg: 3.5/6

Green Bay Packers
Man hade tur att Bryan Balunga fortfarande fanns kvar då man väl fick välja i första rundan. Mycket talar för att Balunga kan komma att starta sin karriär i Packers som RT.
Georgia Techs safety Morgan Burnett ger lite bred till Packers safetysquad där Atari Bigby har stora skadebekymmer.
Mike Neal är otroligt stark och har spenderat 5 år på Purdue där hans började som defensive end men avslutade som defensive tackle. Hans första stora kärlek var faktiskt basket men han kommer nu att spela end i Packers 3-4 defensiv. Han hade 26 tackles for loss och 13 sacks i Purdue. DE bästa nyheterna för Packers måste dock vara att alla deras tre första picks är mönstermedborgare utan större skadehistorik. TE Andrew Quarless har spenderat mycket tid med JoePa i Penn State vilket inte alltid är positivt men han hade 41 mottagningar förra säsongen och kan vara ett hot tillsammans Aaron Rodgers. RB James Stark missade hela sin seniorsäsong i Buffalo men om han kommer upp till sin normala nivå är han bra att ha i laget.
Betyg: 3/6

Minnesota Vikings
Vikings ville tillbaka till första rundan då man verkligen behövde en CB. Det hela slutade med att man fick Chris Cook som gjorde hyfsat ifrån sig på Combine. Jut CBn var viktig då Cedric Griffin förmodligen inte kommer till start den här säsongen, plus att veteranen Winfield missade 6 matcher förra säsongen och är hela 33 år.
I en trade med Texans tog man RB Toby Gearhart som löpte för drygt 1900 yards och 28 touchdowns förra säsongen i Stanford. Han var Jimmy Johnsons favorit bland collegespelarna. Det känns som om Gearhart ska kunna läsa av Adrian Peterson och hålla offensiven i rörelse.
USCs pass rusher Everson Griffin är en jättetalang som gick i fjärde rundan. LB Nathan Triplett är en bra beckup om det skulle visa sig att EJ Henderson inte kommer tillbaka från sin skada.
Bäst i draften från den norra divisionen. Helt klart. Även om det inte var helt bra.
Betyg: 4/6

Inga kommentarer: