fredag 20 augusti 2010

Draftbetyg (NFC East)

New York Giants
Giants ville väl egentligen ha Alabamas MLB Rolando McClain men man kan ha fått något likvärdigt i Phillip Dillard så sent som 115 totalt. Dillard var en stabil och pålitlig MLB i Nebraska och avslutade förra säsongen på bästa sätt. Däremot så tog Giants lite av en chansning när man plockade Jason Pierre-Paul i första rundan. Killen har ju utan tvekan fysiken men han har ingen större erfarenhet. NT Linval Joseph har haft problem med vikten (vägt uppemot 170 kilo), men trots det känns det som om han har en chans att slå sig in i startuppställningen. Safetyn Chad Jones spelade i LSU som tog hem mästerskapet ifjol och han har under bara händer och hans storlek. Man plockade även en punter då Jeff Feagels är 44 år och inne på sin 23e säsong.
Betyg: 4/6

Philadephia Eagles
Eagles gav upp väldigt mycket för att komma upp sig i första rundan för att roffa åt sig pass rushern Randon Graham, Graham som tokdominerade i Big Ten!
Andy Reid har lagt sitt hopp till att Nate Allen ska säkra upp lagets safety, men Allen kommer nog aldrig komma upp till Brian Dawkins status och prestationer. Han kommer att jämföras som "The McNabb-pick", mycket press på denna kille hans första säsong. Som pick nummer 122 chockade man hela världen genom att plocka QB Mike Kafka före till exempel Tony Pike och/eller Danny LeFevour. Visst, Kafka är en smart spelare man han har ingen arm så att säga. Man plockade dock klokare efter det i OLB Rick Sapp, Clay Harbor och reciever Riley Cooper.
Safetyn Kurt Coleman från sjunderundan är en playmaker och kommer att ta en plats.
Betyg: 4/6

Washington Redskins
Det enda sättet man kan se på deras draft är att de gav upp ett andrarundanval till förmån för McNabb (se Eagles). Shanahan själv är nog nöjd, han älskar McNabb...
Men man plockade ju lite annat också. OT Trent Williams är en given startspelare, passar in i Washingtons "zon-blocking run scheme". LB Perry Riley ger bredd till den positionen. Det man förlorade stort på denna draft och som även drar ner betyget är att man inte lyckades få ut mer för Jason Campbell i traden med Raiders (2011 4th round pick). Men det är ingenting vi i Raider Nation gråter floder över ;)
Betyg: 3/6

Dallas Cowboys
Med tanke på Roy Williams ojämnhet så ville väl Jerry Jones plocka en playmaker förutom Miles Austin. Valet föll på Dez Bryant efter det att man flyttat upp på billboarden. Bryant kommer att klä sig i Michel Irvins gamla nummer 88. Dez Bryant har haft stora problem utanför planen med bland annat avstängningar till följd, något som lär ha skrämt många lag. Men inte Dallas som kommer att bygga laget kring honom i framtiden.
Sean Lee var en eftertraktad spelare men Dallas tiggde till sig det picket av Eagles, problemet med Lee är att han är lite skadebenägen.
Akwasi Owusu-Ansah är en stor, välbyggd CB som kommer till Dallas direkt från skada.
Cowboys misslyckades med att fylla tomrummet i deras OL, man sätter istället hoppet till att antingen Rob Brewster eller Doug Freeska fylla det tomrum Flozell Adams lämnat på vänsterflanken.
Betyg: 3.5/6

1 kommentar:

DASE sa...

Håller med. Otroligt kass draft av Cowboys. Jag är inte alls nöjd och är mäkta orolig inför säsongen. Långt ifrån säkert att det blir slutspel.