lördag 21 augusti 2010

Draftbetyg (NFC South)

Atlanta Falcons
Draften för Falcons gick ut på att fylla ut de luckor som behövdes, detta gjorde man med bland andra OLBn Sean Weatherspoon. Den kanske mest kompletta LBn i draften. Kan allt en OLB behöver kunna. Nu gäller det bara att plocka fram det i de stora matcherna också.
För att bulka upp defensiven draftade man bland annat DT Corey Peters (83 totalt). Alabamas guard Mike Johnson är en fysiskt stark run blocker som ger Falcons den bredd de behöver på den positionen. Johnson startade 41 raka matcher i Alabama och slog skolrekord i antalspelade matcher(54).
Man måste också komma ihåg att man gav bort ett andrarundanval för Tony Gonzalez ifjol som passade oerhört bra tillsammans med Matt Ryan.
Oklahoma CB Dominique Franks kan ju spela fotboll men har en den fart och kvickhet som krävs för att överleva och bli framgångsrik i NFL? Jag är tveksam.
Betyg: 4/6

Carolina Panthers
OM det visar sig vara GM Marty Hurneys sista draft så kommer årets absolut gå till historiens som hans i särklass bästa. Hurney hade inget val i första rundan och försökte verkligen byta upp sig, särskilt med Rams så att han kunde plocka Notre Dames QB Jimmy Clausen. Den gubben gick inte. Lyckligtivs, för Panthers, så fanns fortfarande Clausen tillgänglig när man skulle välja som nummer 48 totalt. Clausen borde ge Matt Moore en rejäl match om startpositionen. Kombinationen Panthers härliga running game och Clausens pricksäkerhet på djupa bollar kommer att vara en fröjd för ögat i vinter.
Kommer ni ihåg att man ifjol bytte årets förstarundanval till 49ers för Everette Brown? Brown som hade 15 tacklingar och 2½ sacks 2009.
För att underlätta för Moore/Clausen fixade Panthers några lekkamrater i playmakerarna Armanti Edwards och LaFell. Edwards var QB i Appalachian State men är uppsatt som reciever men får väl trots allt ses som en outsider till QB-positionen. LaFell hade en tung seniorsäsong hos LSU och sprang dåligt på combinen, men hans stats säger ändå 175 receptions och 35 TDs...
OLB Eric Norwood var ett fynd i fjärde rundan och QB Tony Pike var ett intressant val. Det enda negativa jag kan hitta i Panthers draft var att man tradeade bort nästa års andrarundanval till Pats för att få ihop allt.
Betyg: 6/6

New Orleans Saints
OT Jamaal Brown som blir UFA 2011 var inte speciellt förtjust över valet av USCs Charles Brown i andra rundan. Brown stod som en spelare i första rundan i många mock drafts och var därför en spelare av värde för mästarna.
LSUs DT Al Woods fyller ut ett behov men har mycket som måste förbättras. Miamis TE Jimmy Graham har bara spelat en säsongs collegefotboll och är ett projekt utan dess like.
Lagets förstaval i år, CB Patrick Robinson, passar nog bra in i Saints sätt att spela defensiv. Han kan spela zonförsvar och sätta press från utsidan. Robinson ger Saints välbehövlig bredd och djup med tanke på hur mycket man gillar att blitza. Centern Mett Tennant breddar laget samtidigt som att QB Sean Canfield kan sätta press på en åldrande Mark Burnell.
Rätt dålig draft av Saints. Man tog det man behövde men det var inga spektakulära spelare precis...
Betyg: 2.5/6

Tampa Bay Buccaneers
Kanske att man hade velat ta Suh före Gerald McCoy men den tacklare från Oaklahoma kommer att slängas in i hetluften direkt, är en solklar starter, och kommer med energi och är en bra pass-rusher. Man följde upp detta sköna val med ytterliggare en DT i Brian Price, en bra "treteknikare" och gav därför upp chansen att plocka en bra reciever. Men samtidigt fick man en bra spelare på den positionen ändå i Arrelious Benn som 2009 var ett top10-pick, blev sen skadad och spelade i ett lag som underpresterade ifjol.
WR Mike Williams blev avstängd ifjol men var rankad i andra rundan, man fick honom för reapris i fjärde. Sen tror jag inte alls att Cody Grimm klarar av NFL men han har ett otroligt engagemang och tvingade till sig 8 fumbles ifjol.
Betyg: 5/6

Inga kommentarer: