torsdag 5 augusti 2010

Draftbetyg (AFC West)

Nu till den divisionen jag av förståeliga skäl har absolut bäst koll på och som jag ser som oerhört intressant inför säsongsstarten. AFC West.

Denver Broncos
Ja, det snackas mycket om att Josh McDaniels är omogen och fortfarande har mycket att lära (Chargers-incidenten) men när det kommer till draft har han gått och blivit en riktig trade-jeppe. Han och GM Brian Xander lämnade första runda med två val och med två spelare de verkligen ville ha. Detta i WR Demaryius Thomas och QB Tim Tebow, den senare kommer inte att ha några problem att konkurrera med Kyle Orton om startpositionen. I jämförelse med Brandon Marshall och Jay Cutler så är dessa riktiga änglar utanför plan som dessutom alltid ger 100% på den samma.
Zane Beadles spelade left tackle i Utah men påstås spela inside guard i Broncos. Ett stabilt val i andra rundan.
Minnesotas receiver Eric Decker höll one-man show i college och många lag höll nog honom högt i andrarundan men en fotskada gjorde att han gick först som nummer 87. Han har ett imponerande facit från sina fyra år uppe i Minnesota, 227 mottagningar för 3120 yards och 27 TDs.
CB Syd'quan Thompson spås att bli en tuff zon-spelare och lär nog slå sig in i laget trots att han gick i sjunde rundan. Men även Broncos tog en chansning då man plockade Perrish Cox som var avstängd i slutet på förra säsongen, han kan dock i framtiden bli en riktig topp-spelare.
Betyg: 4/6

Kansas City Chiefs
Gamle NFL-coachen Monte Kiffin påstår att safetyn Eric Berry är redo att spela på högsta nivå och att bli en storstjärna. Berry själv ser sig som nästa Ronnie Lott. Lite att leva upp till kan man ju säga...
Dexter McCluster kan bli den nya slot-recievern som Matt Cassel hade i Wes Welker i Patriots. Många jämför gärna McCluster med Darren Sproles, eller gamla Giants-giganten Dave Megget.
För valet man fick för Tony Gonzalez valde man Javier Arenas från Alabama. En spelare som mycket väl kan vara den bästa returnen i hela draften. Han är visserligen bara 173 lång men har visat att han kan prestera då det hettar till om öronen.
Noterbart är att Chiefs första tre pick kommer samtliga från SEC-divisionen..
Free safety Kendrick Lewis var inte bra på Combine men är en sån spelare som presterar max på match och han är en stark karaktär.
Betyg: 3.5/6

San Diego Chargers
Chargers slutgiltiga betyg för årets draft kommer att visa sig först när RB Ryan Mathews visat vad han går för. Man gav upp sitt #40-pick för att komma upp i första rundan och plocka Mathews, som anses var draftens kanske bästa allrounder.
LB Donald Butler kan spela både inside och outside och är en smart spelare.
150 kilo tunga Cam Thomas kommer att ges alla chanser för att ta startplatsen som NT.
Chargers plockade ju faktiskt en QB i Jonathan Compton som kanske inte gjorde en super-säsong i Tennessee ifjol...
Betyg: 3/6

Oakland Raiders
Oj oj oj så nöjd jag är! Al Davis tände en brasa under arslet på JaMarcus Russell när han plockade in Jason Campbell från Redskins för ett fjärderundanval 2012. Campbell kan kasta bollar djupt - sånt som Davis alltid älskat. Russell fick sparken, söp sig full på droger och blev arresterad. Kometkarriär...
Jag har stora förhoppningar på Campbell, för första gången på många år känns det som vi har en tillförlitlig QB och resten av laget är också bra. Jag gillade även vad man plockade i draften!
Davis gick äntligen emot sina egna måttregler över spelare och plockade MLB Rolando McCLain, den defensiva ledaren från Alabamas mästarlag. Lamarr Houston var en High Scholl-RB som blev omskolad till en mycket bra DT i Texas. Han kommer att bli en bra "one-gap penetrator". Raiders plockade också det atletiska fenomenet, OT Bruce Campbell, som imponerade stort på Combinen. Det enda han behöver lära sig är att spela lite tuffare och använda sig utav hans fysik. Campbell var ett riktigt fynd.WR Jacoby Ford är en playmaker och för att få Ford tradeade Davis bort Kirk Morrison till Jags, vilket i sin tur öppnade upp för McClain. Genidrag hela draften igenom!
Betyg: 6+/6

Inga kommentarer: