lördag 14 juni 2008

Draften: NFC South

FALCONS:
Visst man fick Matt Ryan, en ny lovande QB men jag tycker att man kunde ha gjort mycket bättre ifrån sig med tanke på att man hade hela 11 picks i årets draft. Jag anser dock att man måste bygga laget före du börjar tänka på en QB. En ny orutinerad, ung QB utan någon vidare stark OL kommer ju bara fastna i spelet. Varför tog man inte Glenn Dorsey till exempel? Matt Ryan kan få en mycket jobbig första säsong i NFL.

SAINTS:
Saints
valde tre defensiva spelare på deras tre första picks i draften. Saints vet om att de kan skapa poäng offensivt och för att stärka defensiven så byter man upp sig till Sedrick Ellis som var en av de bästa defensiva spelarna förra säsongen. Kan Saints bli något att räkna med nästa säsong? Ett Wild-Card lag kanske?

PANTHERS:
Det snackas mycket om att vara aggresiv när det gäller draft, man bör inte tänka långsiktigt, tänk på att vinna IDAG. Panthers draft var ett exemplariskt exempel på att tänka på detta sätt. Man bytte till sig två first round draft picks för att på så sätt knyta till sig RB Jonathan Stewart men också T Jeff Otah. Otah är en stor stark väldigt duktig tacklare och var ett mycket bra val av Panthers när man dessutom slänger ner Stewart i samma gryta så blir man även starkare offensivt. Mike Rucker, gammal spelare i Panthers, jämför årets lag med det lag som för några år sedan spelade Super Bowl.

BUCCANEERS:
Aqib Talib var väl rankad typ topp 20 eller något sådant inför draften och det är inget snack om att han är en lovande, bra CB som om inte nu, senare kommer att kunna tillföra Tampa Bay mycket i defensiven. Dessutom sägs det att han ska vara billig... Det stora utropstecknet i Tampas draft skulle jag dock vilja säga är valet av WR Dexter Jackson som är otroligt snabb och väldigt svårstoppad. Om inte Talib är nog bra så är jag säker på att Jackson kommer att leverera mer än godkänt. Något som jag har funderat mycket över när det gäller Tampas lag är varför man har 7 (!) QB (Plummer inräknad). Det gör ju att vissa positioner som kunde ha stärkts betydligt får lida och att säkert två av de QBs som vanligen inte kommer med på laguppställningen ens hade kunnat var minst andra i något annat lag.

Inga kommentarer: