onsdag 1 februari 2012

Manning vs. Brady

På söndag går två spelare ut på Lucas Oils gräs, två spelare som på egen hand kan vända och vinna matcher åt sitt lag. Låt oss ta en närmare titt på den mest uppmärksammade matchupen inför söndagens Super Bowl. Låt oss säga att mycket talar för att båda kan vinna.



Eli Manning #10
1981-01-03
New York Giants

Det spelar ingen roll med hur mycket Giants ligger under med eller hur lite tid det är kvar av matchen, Manning har förmågan att hitta en väg till vinst. Fråga bara Dallas eller Arizona. Efter matchen mot 49ers senast så står det dessutom klart han även står rakryggad efter slutsignal trots att han åkt i backen en handfull gånger.

Manning gör just nu sin kanske bästa säsong i karriären och han kan få fira det med med att återigen slå Tom Brady och få lyfta Vince Lombardi Trophy. Manning har varit så bra på slutet att han mycket väl kan utduellera Tom Brady ännu en gång. Brady och Manning har möts tre gånger och Manning har gått segrande ur striden de senaste två matcherna. Det verkar inte spela ngåon roll hur bra Brady spelar i slutskedet av matchen, får Manning ytterligare en chans kan ni ge er fan på att han kommer att bjuda på en vinnande drive. Han avgjorde ju Super Bowl 42 med 30 sekunder kvar då han hittade Plaxico Burress för en TD och när lagen möttes tidigare den här säsongen så var han lugn som en filbunke och avgjorde matchen när endast 15 sekunder återstod på klockan. Då hade Brady gett Patriots ledningen bara en minut tidigare.

Tidigare under säsongen vann Manning matcher åt sitt Giants trots ett dåligt running game och ett skakigt D. Nu är defensiven kanske Giants starkaste punkt och om Brady ger sitt Patriots ledningen i fjärde quartern är det bäst han han gör det så pass tidigt att han får ytterligare en chans. Annars är jag rädd för att Manning kommer gå segrande ut ur ännu ett möte och ännu en Super Bowl. Skulle så bli fallet så är det nog dags att erkänna att Manning trots allt nog håller samma klass som Brady, som han själv hävdar.


Tom Brady #12
1977-08-03
New England Patriots

Tom Brady hade inte sin bästa match när lagen möttes i november med två interceptions och en QB-rating på 75. Då precis som i 2008 års Super Bowl visade han sig vara lika dödlig som vi vanliga människor. Det var Manning och inte Brady som fick lyfta världens mest stiliga pokal, i AFC-finalen för två veckor sedan var han en av Patriots sämsta spelare och han erkände själv att han sög. Så vad talar egentligen för att det blir Brady som går vinnande ut striden på söndag?

Det närmaste jag kommer till ett svar är att han inte kommer att låta historien upprepa sig. Redan tidigt i sin professionella karriär gjorde han sig ett namn. Han var vinnare. En karismatisk ledare. En mästare.

Brady börjar bli lite till åren (34) och han vet att chanserna för honom att lägga ytterligare ringar till sitt arv inte blir fler, snarare tvärtom. Redan säsongen 01/02 ledde en ung Brady ett föråldrat Patriots till Super Bowl, redan då hade han en del att bevisa. Något som inte har förändrats. Frågor är kanske till och med fler denna gång men framförallt större . Kan Brady vinna som veteran i gamet och med hela Boston vilande på sina axlar? Är han ligans bästa QB?

Brady är fortsatt ifrågasatt och tidpunkten och skådeplatsen för att räta ut dessa frågetecken måste bli på söndag klockan 00.30 i Indianapolis.

Giants D har verkligen tightat till sig under slutspelet men i pass-defense statistiken så är man fortfarande ett av ligans sämre lag och man håller, i mina ögon, inte riktigt samma nivå som 07/08. Super Bowl spelas inomhus, i alla fall delvis, och det ökar Brady chanser att visa världen att han är världens bästa quarterback.

Inga kommentarer: