måndag 19 mars 2012

Manning klar för Broncos *Uppdaterad*

Enligt Michael Lombardi på NFL Network så går nu Denver Broncos och Peyton Manning in i slutförhandlingarna om ett kontrakt. Manning ringde idag till John Elway för att bekräfta att han var intresserad av en flytt till Denver.

Broncos har redan gjort klart med att man tänker göra sig av med Tim Tebow och man letar nu efter intressenter: http://www.nfl.com/news/story/09000d5d827b2227/article/with-peyton-manning-in-broncos-exploring-trade-for-tim-tebow

Representanter flög redan i tisdags till Durham för att se Peyton in action och på twitter verkade Elway rätt nöjd över besöket: "He threw the ball great and looked very comfortable out there. Watching him throw today was the next step in this important process for our team and Peyton. It was a productive visit and went well."

Broncos var ett av tre lag som i slutändan gjorde upp om Mannings namnteckning, tillsammans med Titans och 49ers. Både Dolphins och Cardinals har fått chansen att sitta ner med den fyrfaldige MVPn men båda lagen ska ha strukits relativt tidigt. Titans erbjöd Manning ett livstidskontrakt och Manning ska enligt uppgifter själv ha ringt upp till klubbens ägare, Bud Adams, och meddelat att Titans inte blir hans val. Så här sa Adams till The Tennessean:
"I was hoping we would win out, I yhought we'd be ahead of Denver. I thought he'd want to stay in Tennessee"

******
Indianapolis Colts släppte Manning den sjunde mars i år, något som blev slutet av en 14-årig relation. Colts beslut om att släppa sin fyrfaldige MVP, som har kastat över 54 000 yards med 399 touchdowns, kom egentligen inte som en överraskning. Manning missade hela förra säsongen då han gick igenom en nackoperation en vecka innan säsongen drog igång. Om han hade stannat kvar ytterligare ett år så hade han, om jag har förstått det hela rätt, varit garanterad $28 miljoner. Detta i en klubb under ny ledning och som går igenom en uppbyggnadsfas. Därför var beslutet att släppa Manning både väntat och kanske även smart. Det senare får tiden utvisa.

Broncos val däremot går ju att ifrågasätta. Man hade i Tebow en omtyckt ikon, en stjärna och en ung spelare med framtiden för sig. En framtid som dessutom ändå såg ljus ut. En franchise-QB som skulle leda Broncos till framgångar många år framöver. Han är inte där än. Men på god väg och med lite tid i en klubb som tror på honom och som dessutom är på väg upp så skulle det inte alls förvåna mig om han om några år står där som en av ligans bästa QBs. Eller det är i alla fall vad många har intalat sig, och jag försöker göra detsamma. Tebow har det ju i sig, det visade han redan ifjol. Det blir oerhört intressant att se var han hamnar. Snälla inte, Raiders.

******
Uppdaterad 19/3 19.20. Rapporter gör gällande att Broncos erbjuder Manning ett kontrakt på fem år till ett värde av mellan $90-95 miljoner.

Viktigt att dom lägger upp det rätt nu så att man man inte står och betalar en hutlös lön ifall Manning skulle drabbas av ytterligare en nackskada i framtiden.

Inga kommentarer: