torsdag 22 mars 2012

Tim Tebow till New York.

Peyton Manning blev givetvis den här sillyns största namn när det offentliggjordes att han och Colts skulle gå skilda vägar, när han senare skrev på för Broncos och det blev klart att Denver då tänkte trejda bort Tebow byttes fokus till den 24-årige QBn.

Nu är det alltså klart att Tebows nästa klubb blir New York Jets. Det ska ha stått mellan Jets och Tebows hemstad Jacksonville Jaguars men i ett uttalande till New Yorks press via telefon förnekar han att han hade någon möjlighet att välja vilken klubb han skulle hamna i.

Broncos fick av Jets ett fjärde- och sjätterundan i draften samt att totalt $5 miljoner av Tebows lön går tillbaka till Broncos de kommande två åren. Snålt av Elway och det var tydligen nära att affären kraschade på grund av detta avtal. Jets själva har dock ännu inte gått ut med något annat än att Tebow är klar. Så här skriver man på hemsidan gällande avtalet och trejden:
"The Jets have not announced the terms of the trade agreement, although it has been widely reported that the Jets will give up their fourth- and sixth-round picks in this draft and get back Denver's seventh-round pick. Tannenbaum said at the top of his remarks that this transaction is still "an agreement in principle as of now. There are still some details to be worked out"

Jag har svårt att förstå Broncos val av att göra sig av med Tebow men det är logiskt med tanke på signingen av Peyton och jag köper det. Att Jets däremot väljer att signa Tebow känns ju oerhört märkligt med tanke på den senaste tidens turbulens i klubben, och främst vad det gäller Mark Sanchez. Sanchez blev ju hårt kritiserad av vissa i laget över att han hade dålig moral bland annat och när man för ganska precis två veckor sedan förlängde med Sanchez ytterligare tre år så trodde jag att det var ett sätt att visa att man stod bakom sin QB. Men hur förklarar man då att man tar in Tebow? Känns ju inte som om Mark Sanchez självförtroende kommer att skjuta i höjden precis...

Om han nu hade möjligheten att gå till något annat lag så ser jag ju Jets som ett riktigt korkat val av Tebow. Det är långt i från en klubb som passar honom attitydmässigt (om ni förstår vad jag menar), en klubb i kaos som verkar ha någon form av bekräftelsebehov efter lokalkonkurrentens SB-titel. För jag kan inte tolka den här värvningen på något annat sätt än att man vill hamna på förstasidorna eller sälja tröjor. Speciellt inte med tanke på att man dessutom går ut och säger att Sanchez är förstavalet. Han sitter i en jobbig sits nu Tebow, och mot sig kommer han att ha landets kanske mest kritiska fansskara. Vad händer när han får hoppa in (för Sanchez kommer svika någon gång i år) och han spelar så oskolat och klantigt som han gjorde stundtals första säsongen? Publiken i Jersey kommer inte att vara nådig. Det törs jag lova.

Inga kommentarer: