lördag 31 juli 2010

Inget brons till Sverige


ÖSTERRIKE - SVERIGE 30-0

Österrike är i A-EM för att stanna, det stod klart i dagens bronsmatch mot våra svenska krigare. För 2 år sedan spelade Österrike i "C-poolen" (kan ses som c-em) och vann den före lag som Norge, Holland och Schweiz. Ifjol kom man upp som nykomlingar till Pool B och ställdes där mot bland annat Spanien och man vann även där. Detta belönades med en plats i EM och en chans att mäta sig med de stora grabbarna. Och som man gjorde det!

Man har visat det här mästerskapet att man kommer att vara att räkna med i många år framöver. Efter en rätt svajig första quarter så drog Österrikarna igång spelet och satte 27 raka poäng, bara på en quarter. Ett försprång som var alldeles för långt för svenskarna att ta in. Österrikes QB Cristoph Gross stod för en match och det var hans 50 yards pass till matchens första touchdown som skapade lite momentum i det österrikiska laget. Bara fem minuter senare levererade Gross ytterliggare ett 50 yards pass för TD. Denna gång till Dieplinger som även han stod för riktigt bra insats. Han belönades även med MVP.

Samtidigt som Gross och Dieplinger körde över motståndarna så var det raka motsatsen i det svenska lägret. QB Anders Hermodson gjorde inte en bra match och jag vill inte ens veta hans pass%, speciellt hög lär den inte ha varit. Det var alldeles för mycket misstag i offensiven. Intercetions, incomplete passes och fumbles i en grad jag nog inte varit med om tidigare, kändes det som. Men man kämpade på tappert och gjorde bättre i från sig i andra halvlek men någon riktig rytm infann sig aldrig. Det var offensiven som var det stora problemet denna afton, man hade det verkligen tufft. Trots 30 poäng släppta bakom sig så måste jag lyfta fram defensiven, och då främst Safetyn Minja som kanske var lagets bästa spelare idag.

Det är bara att inse att Sverige inte längre är vad vi har varit på den internationella scenen. En rejäl omstrukturering och generationsväxling ska nu genomgås och det är bara att hoppas att återväxten är god så att vi får uppleva några fina internationella segrar igen. Det är redan klart, som jag har fattat det, att man inte kommer att spela med A-laget en enda match eller turnering de närmsta 4 åren. Då hoppas jag att Sverige är med igen och slåss om medaljerna på allvar.

Billgren sa på presskonferensen efter matchen att hans lag inte alls kunde hitta något flow i passningsspelet och han tyckte dessutom att defensiven (främst backfield) stundtals var för långsam.

Finland slog tidigare under dagen ut britterna från A-Poolen (som nu måste vinna Pool B för att komma tillbaka) efter seger 32-9. Finnarna har gjort ett riktigt bra EM.

Inga kommentarer: