tisdag 12 juli 2011

Guld är det enda som räknas.

USA kommer till VM i Österrike med en enda målsättning. Att vinna och och därmed behålla platsen som världens bästa land i amerikansk fotboll.

Skaparna av sporten, USA, är en av de yngsta medlemmarna av IFAF. "USA Football" skapades 2002 av NFL och NFLPA som en icke vinstgivande organisation vars syfte var att promota ungdoms- och high schoolfotboll. Organisations syfte är att "...toshape and develop the future of the sport". 2003 blev USA Football medlemmar av IFAF och 2006 presenterades det landslag som skulle spela i VM. Ett år senare hade det landslaget vunnit VM i Japan.

Succén gjorde att U19-VM spelades i USA 2009 och matchen mellan Team USA (de bästa High School ungdomarna) och The World (de bästa U19-spelarna i IFAF-länderna) gick av stapeln 2010. Dessa två events skapade mycket intresse kring den internationella fotbollen i USA.

Idag jobbar NFL International, USA Football och IFAF tillsammans för att uppmärksamma sporten och öka utövarantalet i världen.

"The main objective is of course to defend the title at the 4th American Football World Championship" sa Scott Hallenbeck, VD för USA Football, om VM i Österrike. Landslaget blir viktigare och viktigare för amerikanarna och även spelarna känner att det är en ära att representera hemlandeet i en internationell turnering. USA var nära att förlora mot Japan i finalen senast. Hemma i staterna förväntar, ja nästan kräver, folket att laget ska försvara titeln. Inget annat än guld räknas.

Inga kommentarer: